کد خبر: ۷۵۶۶۲
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۹
در میان دیگر موضوعات، آماده شدن آمریکا برای لغو سریع تحریم های ایران، مورد توجه شماری از مطبوعات بین المللی قرار گرفته است. به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، آمریکا آمادگی دارد تا دستکم برخی از تحریم های اعمال شده علیه ایران را احتمالاً اوایل ماه ژانویه لغو کند.
انتقادات شدید رئیس جمهور روسیه از مقامات ترکیه، آغاز روند عادی سازی روابط آنکارا و تل آویو، درخواست دولت فرانسه از آنکارا برای مبارزه با قاچاق توسط داعش، تأکید دوباره عراق بر ضرورت خروج نیروهای ترک، احتمال برداشته شدن تحریم های ایران در اوایل ژانویه و انتخاب هماهنگ کننده معارضین سوری در مذاکره با دولت، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، اظهارات روز گذشته ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در جریان نشست خبری سالانه خود، از جمله مهمترین موضوعاتی است که مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. بر اساس گزارش «ایتارتاس»، پوتین اقدام ترکیه در سرنگونی یک فروند هواپیمای این کشور بر فراز سوریه را خصمانه خواند و گفت: «ما حضور نظامی خود را در سوریه پس از سرنگونی هواپیما تقویت کردیم». وی با تأکید بر اینکه ترکیه با این اقدام همه را در تنگنا قرار داده است، افزود: «آنکارا بعد از سرنگونی هواپیما با ما تماس نگرفت، بلکه به ناتو متوسل شد». رئیس جمهور روسیه درباره مناسبات این کشور با ترکیه بعد از سرنگونی یک فروند هواپیمای این کشور در حریم هوایی سوریه گفت که هیچ چشم‌اندازی برای عادی سازی روابط با دولت ترکیه وجود ندارد. وی همچنین بار دیگر بر حل سیاسی بحران سوریه تأکید کرد و گفت این ملت سوریه هستند که درباره سرنوشت بشار اسد، رئیس جمهور این کشور تصمیم می‌گیرند.

*****

در همین حال، برخی رسانه ها از آغاز روند عادی سازی روابط ترکیه با رژیم اسرائیل خبر داده اند. بر اساس گزارش شبکه خبری «المیادین»، رسانه‌های صهیونیستی از امضای یک سند دیپلماتیک بین اسرائیل و ترکیه در سوئیس خبر دادند و خاطرنشان کردند روابط آنکارا و تل‌آویو در آستانه تحولی تاریخی قرار گرفته است. در این راستا، نشستی محرمانه بین رئیس سازمان جاسوسی رژیم اسرائیل (موساد) و وزیر خارجه ترکیه در سوئیس برگزار شده که نتیجه این نشست، دستیابی به برخی تفاهم‌های اولیه بوده است. انتظار می‌رود این تفاهم‌ها طی روزهای آتی به امضا برسند. از جمله تفاهم‌های صورت گرفته بین طرفین، عبور لوله انتقال گاز اسرائیل از خاک ترکیه است و همچنین آغاز فوری معامله‌های گازی میان طرفین است.

*****

از سوی دیگر، رویکرد ابهام آمیز و دردسرساز ترکیه در قبال گروه تروریستی داعش، روز به روز انتقادات کشورهای بیشتری را برمی انگیزد. به نوشته خبرگزاری فرانسه، میشل ساپن، وزیر دارایی فرانسه تأکید کرده ترکیه باید به طور کامل و ملموس با قاچاق نفت یا آثار باستانی از مناطق تحت اشغال داعش در سوریه مبارزه کند. این وزیر فرانسوی، این سخنان را در حاشیه نشست وزیران دارایی کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد بیان کرد که برای تصویب قطعنامه ای جهت مبارزه بهتر با تأمین مالی داعش گرد هم جمع شده بودند. وی گفت: «قطعنامه های سازمان ملل برای ترکیه به عنوان یک کشور لازم الاجرا است... ترکیه مانند هر کشور دیگری به اجرای این قطعنامه ها متعهد است و باید به طور کامل و ملموس با همه اشکال قاچاقی که می تواند از داعش نشأت گرفته باشد، ‌مبارزه کند».

*****

در مطلبی دیگر درباره ترکیه، شبکه خبری «سی ان ان» از تأکید دوباره دولت عراق بر ضرورت خروج نیروهای نظامی ترک از این کشور خبر داده است. محمد قبان، وزیر کشور عراق، اظهار داشته ادامه حضور نظامیان ترکیه در شمال عراق به منزله نقض تمامیت ارضی این کشور است. وی اظهار داشته: «مقامات ترکیه گفته اند حضورشان صرفاً جنبه آموزشی دارد؛ ولی ما به صراحت گفته ایم حتی اگر چنین نیازی باشد، هر اقدامی باید منطبق با قوانین و مقررات و با درخواست رسمی دولت ترکیه از دولت فدرال عراق و با هماهنگی دوطرفه صورت گیرد. در غیر این صورت، هرگونه حضور نظامی ترکیه در خاک عراق پذیرفتنی نیست». قبان افزود مذاکرات و تلاش های دیپلماتیک برای متقاعد کردن ارتش و دولت ترکیه برای خارج کردن نیروهای خود از خاک عراق ادامه دارد.

*****

در میان دیگر موضوعات، آماده شدن آمریکا برای لغو سریع تحریم های ایران، مورد توجه شماری از مطبوعات بین المللی قرار گرفته است. به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، آمریکا آمادگی دارد تا دستکم برخی از تحریم های اعمال شده علیه ایران را احتمالاً اوایل ماه ژانویه لغو کند. جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در این زمینه در نامه خود خطاب به کمیته روابط خارجی سنا اعلام کرد ایران در حال عمل کردن به تعهدات خود بر اساس توافقنامه هسته ای به شیوه ای «شفاف» و «قابل راستی آزمایی» است، و به این ترتیب، تعلیق تحریم ها اقدامی مناسب شمرده می شود. در این نامه همچنین آمده است که ایران دیگر هیچ فعالیت پنهانی یا سایر انواع فعالیت های مرتبط با یک برنامه تسلیحات هسته ای انجام نداده است.

*****

در نهایت، در مطلبی درباره سوریه، خبرگزاری «رویترز» از انتخاب نخست وزیر پیشین سوریه به عنوان هماهنگ کننده گفت و گوهای معارضین با دولت بشار اسد خبر داده است. بر اساس این گزارش، گروه‌های معارض سوری که در نشستی در عربستان گرد هم آمده بودند، نخست‌وزیر سابق سوریه را به‌عنوان هماهنگ‌کننده مذاکرات با دولت دمشق انتخاب کردند. ریاض حجاب که در سال 2012 میلادی از دولت سوریه جدا شد، در نشست ریاض با اکثریث آرا یعنی 24 رأی مثبت در مقابل 12 رأی منفی، به‌عنوان هماهنگ کننده هیئت مذاکره کننده با دولت، انتخاب شد. نشست ریاض برای متحد کردن معارضان به‌اصطلاح میانه‌روی سوری تشکیل شده ‌بود تا آن ها بتوانند با تشکیلاتی هماهنگ و با خواسته‌های مشخص در نشست بین‌المللی آتی درباره سوریه که قرار است در نیویورک برگزار شود، شرکت کنند.
منبع: انتخاب
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین