|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۲
کد خبر: ۷۵۴۱۷
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۴
حالا نوبت به عده ای رسیده تا دیالوگی از سریال موفق شهرزاد را بهانه ای کنند برای هیاهو به راه انداختن. ظاهرا یکی از شخصیت های سریال در نکوهش شهر کرمان می گوید کوچه های روستاهای کرمان بوی خاک و خل و پهن می داد.
موسوی، سیدعبدالجواد - انگاری مسابقه راه افتاده است. همه منتظرند بهانه ای دستشان بیاید تا آن را علم کنند و این ور و آن ور هیاهو راه بیندازند که آی کجایید که ببینید به ما توهین شده!

 حالا نوبت به عده ای رسیده تا دیالوگی از سریال موفق شهرزاد را بهانه ای کنند برای هیاهو به راه انداختن. ظاهرا یکی از شخصیت های سریال در نکوهش شهر کرمان می گوید کوچه های روستاهای کرمان بوی خاک و خل و پهن می داد.


همین دیالوگ باعث شده تا یکی دو تن ازنمایندگان داد و هوار راه بیندازند و به بهانه دفاع از مردم کرمان کارگردان شهرزاد و وزارت ارشاد را حسابی مورد تفقد قرار دهند.

من دوست کرمانی کم ندارم. اغلب آن ها هم شاعر و نویسنده و اهل ذوق اند و حساس. یعنی اگر توهینی درکار باشد آن ها به دلیل سر و کار داشتن با ادبیات و هنر باید خیلی زودتر از دیگران متوجه این قصه شوند. تا امروز ندیدم که هیچ کدام از آن ها چنین تلقی ای از این سریال داشته باشد.

بسیاری شان سریال را دوست دارند و ماجرای توهین را بیشتر سیاسی می بینند. یعنی معتقدند آن ها که به اسم دفاع از مردم کرمان علم توهین را بلند کرده اند، قصد و غرض دیگری دارند و این حرف ها بهانه ای است تا در پناه آن بتوانند مقاصد خود را پیش بگیرند.

جدا از قضاوت دوستان کرمانی من، ماجرای توهین به کرمانی ها خیلی با عقل هم جور درنمی آید. هرچند در مواقع این چنینی کلا چیزی به نام عقل تعطیل می شود و کم تر گوشی را می توان یافت که پذیرای سخن منطقی باشد اما بد نیست اندکی در این نکته تامل کنیم که اصلا چرا باید حسن فتحی به مردم کرمان توهین کند؟

کارنامه حسن فتحی کارنامه ای روشن است. او علاقه خاصی به تاریخ دارد. اما در هیچ کدام از کارهای تاریخی او عقده گشایی و توهین و عصبانیت دیده نمی شود. روایت خودش از تاریخ را به تصویر می کشد. و معمولا این کار را بدون غضب و پرخاشگری انجام می دهد. در طول این سال ها هم چیزی مشابه این موردی که دوستان ادعا می کنند در کار ایشان ندیده ایم.

علاوه بر این، گزینش یک دیالوگ از میان دیالوگ های بی شمار اصلا نمی تواند معیار درستی باشد. این کار شبیه بولتن سازی برخی از مدعیان کار مطبوعاتی است که از ساعت ها سخنرانی مخالف سیاسی شان یک جمله را بدون توجه به فضای کلی متن و جملات پس و پیش آن انتخاب می کنند و آن گاه طرف را به کفر و ارتداد و مخالفت با انقلاب و اسلام و امام متهم می کنند.

با این شیوه از اساس غلط می توان دیالوگی از سریال مختارنامه را انتخاب کرد و داوود میرباقری را به جرم توهین به سیدالشهدا-روحی له الفدا- به اعدام محکوم کرد.

تازه گیرم دعوی مدعیان درست باشد و بازیگر فیلم چنین گفته باشد.خب، قصه فیلم در چه سالی می گذرد؟ مگر دوستان مدافع حیثیت کرمانی ها خود را مدافع انقلاب اسلامی معرفی نمی کنند؟

مگر نمی گویند چرا به مردم انقلابی و شهید پرور و ولایتمدار کرمان توهین شده؟ فیلم دارد در سال های دهه سی می گذرد. اگر قرار باشد با استدلال هایی از نوع استدلال های دوستان بحث کنیم می توانیم گفت منظور کارگردان این بوده که کرمان در دوره پهلوی-علیه ما علیه- این گونه بوده و این نه تنها بد نیست بلکه انتقادی از رژیم ستم شاهی پهلوی است و مگر شما سلطنت طلبید که از عملکرد آن خاندان منحوس دفاع می کنید؟ بله، اگر قرار بر بی منطقی باشد می توان خیلی حرف ها زد اما «مغز یک غده مزاحم نیست» و خوب است که آدمیزاد گاهی از عقلش بهره درست ببرد.

البته خدارا شکر تا این جای داستان دوستان کرمانی با صبر و متانت و بزرگواری شان باعث شده اند، تیر سیاست بازانی که در آستانه انتخابات مجلس، سوداهای عجیبی در سر دارند، به سنگ بخورد و شهرزادی ها خیلی به دردسر نیفتند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین