|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۰
کد خبر: ۷۵۲۷۸
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۹
ضمیمه سوم نیز جمع بندی نظرات فرهنگیان درباره شکل گیری نهادهای اقتصادی در درون وزارت آموزش و پرورش است که از همان نظرسنجی استخراج شده است.
کتاب «اقتصاد آموزش و پرورش» ویژه سی و دومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش به عنوان «سند کارگروه اقتصاد آموزش و پرورش و معیشت فرهنگیان» با تلاش و همت موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان تالیف و منتشر شد.



به گزارش روابط عمومی موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، کتاب اقتصاد آموزش و پرورش نتیجه تالیف، تدوین و ویرایش تمامی مباحث مطرح شده در کارگروه اقتصاد آموزش و پرورش و معیشت فرهنگیان به ریاست موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در روز ١٢ مرداد ١٣٩٤ در حاشیه سی و دومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور است.

این کتاب با مقدمه دکتر شهاب الدین غندالی مدیر عامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان و رییس کارگروه  اقتصاد آموزش و پرورش و معیشت فرهنگیان در پنج فصل و ٤ ضمیمه و در ١٣٢ صفحه تدوین و منتشر شده است.

این کتاب به دلیل محتوای مفهومی، اسنادی و کاربردی آن، منبع بسیار مهمی برای سیاستگذاران، تصمیم گیرندگان و مجریان حوزه اقتصاد آموزش و پرورش و معیشت فرهنگیان محسوب می شود.

فصل نخست این کتاب با عنوان کلیات اقتصاد آموزش و پرورش دربرگیرنده مفاهیم اقتصاد آموزش و پرورش از جمله تعریف آموزش و پرورش، مفهوم علم اقتصاد، تاریخ اقتصاد آموزش و پرورش، اهمیت اقتصادی آموزش و پرورش از دیدگاه اقتصاددانان نئوکلاسیک و اقتصاددانان معاصر، تاثیر متقابل اقتصاد و آموزش و پرروش بر همدیگر، آموزش و پرورش و توسعه، تعریف رفاه و در نهایت مطالعه تطبیقی اقتصاد آموزش و پروش در بیش از ١٠ کشور از جمله ایران، آمریکا، انگلیس، آلمان، ژاپن، چین، ترکیه و … است.

فصل دوم کتاب تحت عنوان اقتصاد آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران و اهداف آن نگاهی به اقدامات صورت گرفته در کشور در زمینه اقتصاد آموزش و پرورش انداخته است و در خلال آن به برسی مباحثی مانند اقتصاد و جامعه آموزش و پرورش، معیشت فرهنگیان، بیمه فرهنگیان، صندوق ذخیره فرهنگیان و اقتصاد آموزش و پرورش پرداخته و در پایان فصل نیز به مطالعه تطبیقی سه صندوق بازنشستگی معلمان در ایران، آمریکا و کانادا مبادرت کرده است.

فصل سوم کتاب با نگاهی فراگیر و جامع، اقتصاد و معیشت فرهنگیان از نگاه اسناد فرادستی را مورد کاوش و بررسی قرار داده است. در این فصل اسنادی از قبیل قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، برنامه درس ملی جمهوری اسلامی ایران، نقشه جامع علمی کشور و برنامه های پنج گانه توسعه بررسی شده و موارد مرتبط با اقتصاد و معیشت فرهنگیان استخراج شده است.

فصل چهارم کتاب اقتصاد آموزش و پرورش گزارش کاملی از مباحث مطرح شده در کارگروه اقتصاد آموزش و پرورش و معیشت فرهنگیان در سی و دومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور است که در روز ١٢ مرداد با حضور دکتر علی اصغر فانی وزیر محترم آموزش و پرورش و تعداد کثیری از مدیران شرکت کننده در اجلاس برگزار شد. مطالب این فصل می تواند به عنوان سندی برای بهبود اقتصاد آموزش و پرورش و ارتقای معیشت فرهنگیان مورد استناد قرار گیرد. در این فصل همچنین ظرفیت ها و قابلیت های موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان برای ارتقای معیشت فرهنگیان ذکر شده است.

در فصل پنجم این کتاب نتیجه گیری و جمع بندی بحث ها آمده و همچنین پیشنهادهایی کاربردی و پژوهشی در زمینه رفع مشکلات معیشتی فرهنگیان و درآمدزایی و تامین منابع وزارت آموزش و پرورش مطرح شده است.

کتاب اقتصاد آموزش و پرورش همچنین دارای چهار ضمیمه با تمرکز بر دیدگاه های فرهنگیان در باره اقتصاد آموزش و پرورش است. ضمیمه نخست با عنوان دیدگاه های فرهنگیان در راستای بهبود برنامه های اقتصادی و ارزیابی کارگروه اقتصاد آموزش و پرورش و معیشت فرهنگیان آمده و حاصل جمع بندی و ارزیابی دیدگاه های مدیران آموزش و پرورش حاضر در کارگروه است.

ضمیمه دوم به بررسی ارتباط اقتصاد با آموزش و پرورش از منظر فرهنگیان شرکت کننده در اجلاس پرداخته است که نتیجه نظر سنجی گسترده از بیش از ٥٠٠ نفر از مدیران است.

ضمیمه سوم نیز جمع بندی نظرات فرهنگیان درباره شکل گیری نهادهای اقتصادی در درون وزارت آموزش و پرورش است که از همان نظرسنجی استخراج شده است.

دیدگاه های فرهنگیان درباره راهکارهای مناسب مدبرانه در حوزه تعالی اقتصاد آموزش و پرورش و همچنین ارتقا معیشت فرهنگیان نیز موضوع ضمیمه چهار این کتاب است.

مطالعه این کتاب علاوه آشنایی خوانندگان با وضعیت اقتصاد آموزش و پرورش کشور، دید عمیق تری نسبت به زمینه ها و ظرفیت های موجود برای ارتقای معیشت فرهنگیان به ویژه موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان ایجاد می کند و سیاستگذاران، تصمیم گیرندگان و مجریان حوزه اقتصاد آموزش و پرورش می توانند بهترین بهره را از این سند ببرند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین