|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۵
کد خبر: ۷۵۱۸۶
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۸
مدیر امور اعضاء و استان های مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: تجمیع شرکت ها با هدف افزایش منابع مالی مؤسسه، دسترسی آسان شرکت های تابعه و موسسه به یکدیگر و همچنین نظارت مؤسسه بر عملکرد شرکت های تابعه صورت گرفته است.
مدیر عامل مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به سودآوری چشمگیر مؤسسه در دو سال اخیر و سرمایه‌گذاری‌های وسیع در حوزه پتروشیمی گفت: نمایندگان استانی مؤسسه باید مزایای استمرار عضویت بازنشستگان را به درستی و بر اساس اسناد و پیش‌بینی‌های مستدل به اطلاع آنها برسانند تا در آینده ابراز پشیمانی نکنند.

به گزارش روابط عمومی مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، دکتر شهاب الدین غندالی روز یکشنبه ٨ آذر ١٣٩٤ در جمع نمایندگان استانی مؤسسه تصریح کرد: بخشی از وظایف مؤسسه به ویژه در زمینه ارتباط موثر با اعضا و رصد کردن پروژه‌ها و فضای اقتصادی و سرمایه گذاری در استان ها بر عهده نمایندگان استانی گذاشته شده است و باید به درستی وضعیت موجود را مدیریت کنند.

وی افزود: از مطرح کردن صندوق ذخیره فرهنگیان بین معلمان و مجامع مختلف اقتصادی داخلی و خارجی بسیار خشنود هستیم زیرا به رغم تمام تلاش هایی که مدیران و کارکنان این مجموعه در گذشته داشتند، به عنوان یک مؤسسه اقتصادی در جامعه مطرح نبود و در جلسات اقتصادی که در سطح ملی تشکیل می شد مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان پایگاهی نداشت. همچنین مؤسسه در هیات های اقتصادی که همراه ریاست محترم جمهوری به سفرهای استانی می رفتند و یا هیأت های همراه ایشان در سفرهای خارجی و حتی در اتاق بازرگانی جایگاهی نداشت. از سوی دیگر غفلت زیادی در زمینه ارتباط موثر با اعضا شده بود و مؤسسه حتی بین فرهنگیان جایگاهی نداشت و گاهی اعضای مؤسسه در استان ها مؤسسه را نمی شناختند.

دکتر غندالی با اشاره به اینکه یکی از استراتژی های اصلی در دو سال اخیر مطرح کردن نام مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان یک برند در مجامع اقتصادی و در بین فرهنگیان بوده است، گفت: در حال حاضر هیچ همایش و سمیناری در سطح ملی در حوزه مسائل اقتصادی نیست که مؤسسه آنجا دعوت و مطرح نشود. حتی هیچ سمینار و گردهمایی نیست که مؤسسات اقتصادی مطرح در کشور را انتخاب کنند و تندیس و لوح تقدیر بدهند و مؤسسه در آنجا حضور نداشته باشد.

مدیر عامل مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان تصریح کرد: طی دو سال گذشته و با جایزه ای که اخیرا در کشور سوییس دریافت کردیم مؤسسه نزدیک به ١٠ لوح تقدیر و تندیس را در داخل و خارج از کشور به خود اختصاص داده است. همچنین مؤسسه همیشه جزو برترین های این همایش ها مطرح شده است.

وی افزود: همایش سوییس هم به همت مؤسسه‌ای در فرانسه به نام «آدرویز» برگزار شد که به رصد کردن مؤسسات اقتصادی می‌پردازد که خلق فضاهای جدید تجاری و کیفیت بخشی را سرلوحه خود قرار داده‌اند که از بین ٦٠ مؤسسه اقتصادی رصد شده، مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان جزو ٥ مؤسسه اقتصادی نخست برگزیده شد. از این رو مؤسسه به طور رایگان در این همایش شرکت کرده بود که ٣٠ شرکت نخست تندیس و گواهی کیفیت دریافت کردند و مابقی شرکت ها نیز به عنوان مدعو حضور داشتند.

دکتر غندالی گفت: در این نشست مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان تنها مؤسسه ای بود که ١٥ دقیقه زمان برای معرفی فعالیت هایش به آن داده شد. فیلم معرفی مؤسسه به زبان انگلیسی پخش و مورد استقبال قرار گرفت و سه دقیقه نیز سخنرانی داشتم. پس از این معرفی، بسیاری از شرکت ها خواستار تعامل با مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان شدند و زمینه های همکاری با مؤسسه را برای ما تشریح می کردند.

وی با اشاره به اینکه مطرح شدن مؤسسه در داخل و خارج کشور و بین معلمان فشار مضاعفی را به مجموعه می آورد، تصریح کرد: البته که چنین وضعیتی انتظار معلمان از صندوق ذخیره فرهنگیان در خصوص دریافت سود را به شدت افزایش می دهد و باید بتوانیم با تلاش و همت، انتظارات به حق فرهنگیان را برآورده کنیم. لذا با اینکه ١٨٥٠ میلیارد تومان سود در دو سال گذشته توزیع کردیم فرهنگیان انتظار دارند این روند صعودی همچنان ادامه داشته باشد.

عضو هیات مدیره مؤسسه با اشاره به افزایش مبالغ دریافتی بازنشستگان از یک سو و افزایش تعداد بازنشستگان از سوی دیگر گفت: مسلما چنین وضعیتی فشار زیادی به منابع دراختیار مؤسسه وارد می کند و برای اینکه مؤسسه بتواند به تعهدات خود در قبال اعضا عمل کند سعی کردیم فضاهای جدیدی تعریف کرده و منابع جدیدی را به مؤسسه بیاوریم. مثلا یکی از برنامه های ما پروژه MEG است که ٥٥٠ هزار تن MEG به عنوان گرانترین محصول پتروشیمی تولید خواهد کرد که سالانه حدود ٣٠٠ میلیارد تومان سودآوری برای مؤسسه دارد.

وی افزود: ما در سال ١٣٩٢ که فعالیت را در مؤسسه آغاز کردیم ٣ شرکت پتروشیمی داشتیم (پتروشیمی مروارید با حدود  ٥/٤٦ درصد، حق سهام پتروشیمی خراسان با ١٧ درصد و پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه با ٥/٦٢ درصدد). اکنون شمار طرح های پتروشیمی مؤسسه به ١٢ پتروشیمی و پالایشگاه رسیده که سودآورترین و پربازده ترین فعالیت اقتصادی است.

دکتر غندالی تصریح کرد: از این رو نمایندگان استانی باید با اطلاع کامل از برنامه های آینده مؤسسه، بازنشستگان را به استمرار عضویت ترغیب کنند تا از سود سرشار پروژه های مؤسسه در آینده برخوردار شوند ضمن اینکه تسهیلاتی برای رفع مشکلات مالی آنها در کوتاه مدت در نظر خواهیم گرفت.

وی با اشاره به تفاوت دریافتی فرهنگیان مؤسسه که قبل از سال ٩٢ بازنشسته شده و از مؤسسه خارج شده اند با فرهنگیانی که امروز بازنشسته می شوند گفت: تفاوت دریافتی این افراد گاهی تا سه و چهار برابر است. در حالی که اگر بازنشستگان به عضویت خود در مؤسسه ادامه می دادند امروز دریافتی به مراتب بیشتری داشتند. لذا وظیفه مؤسسه و همچنین نمایندگان استانی اطلاع رسانی شفاف و به موقع است تا در آینده پشیمانی اعضای مؤسسه را به دنبال نداشته باشد.

 مسیر تعامل مؤسسه با اعضا اصلاح شده است

در این نشست همچنین مهندس تقی زاده معاون مالی و سرمایه گذاری و دکتر علیمرادی معاون برنامه ریزی و امور شرکت‌ها،  مدیران عامل تعدادی از شرکت های تابعه مؤسسه و همچنین تعدادی از کارشناسان مؤسسه حضور داشتند.

مهندس تقی زاده نیز با اشاره به تغییرات ایجاد شده در مؤسسه در دو سال اخیر گفت: مسیر یک سویه مؤسسه با اعضا اصلاح شد و اکنون تک تک اعضا می توانند در هر استان و حتی در هر نقطه از کشور از طریق نمایندگی‌های مؤسسه، وب سایت مؤسسه و حتی مکاتبه با مؤسسه خود در ارتباط دو سویه باشند.

وی افزود: از این رو نمایندگان استانی وظیفه بسیار سنگین و حساسی دارند زیرا آنها در تماس مستقیم با فرهنگیان هستند باید بدان گونه که در شان اعضا مؤسسه است ظاهر شوند. همچنین نمایندگان مؤسسه باید به عنوان کارآفرین عمل کنند و ضمن اینکه به اشتغال زایی در سطح استان خود کمک می‌کنند باید فعالیت‌های اقتصادی آنها سودآوری قابل قبولی برای اعضای مؤسسه به دنبال داشته باشد.

معاون مالی و سرمایه‌گذاری مؤسسه تصریح کرد: نمایندگان استانی باید فعال باشند و تمامی فرصت‌های اقتصادی استان متبوع خود را رصد کرده و به موقع وارد گود شوند.

وی گفت: وظیفه مهمی که در حال حاضر اولویت دارد، ترغیب بازنشستگان به استمرار عضویت در مؤسسه از طریق اطلاع رسانی درست از ظرفیت ها و فرصت های پیش روی آنها در مؤسسه است. از این رو باید چشم انداز سودآوری مؤسسه را به درستی برای اعضا تشریح کنید تا مبادا روزی فرا برسد که فرهنگیان به دلیل بی اطلاعی از این منافع محروم شوند.

 
ایجاد نمایندگی ها از ضرورت، وارد حوزه عملیاتی شده است

معاون برنامه‌ریزی و امور شرکت‌های مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با قدردانی از تعامل نمایندگان استانی با شرکت های زیر مجموعه مؤسسه به ویژه شرکت مسافرتی گردشگری زاگرس و شرکت تجهیزات مدارس ایران اظهار داشت: خوشبختانه تئوری ایجاد نمایندگی های استانی و ضرورت آن به سمت و سویی پیش رفته است که اینک ساز و کار فعالیت دفاتر نمایندگی ها اعم از برنامه و بودجه آن در هیأت مدیره موسسه مصوب شده و این امر حاکی از آن است که ایجاد نمایندگی ها از بحث ضرورت، وارد حوزه عملیاتی شده است و امروز در نشست های نمایندگی سازوکار تعامل با شرکت های تابعه مؤسسه و آموزش و پرورش مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

دکتر فریدون علیمرادی با تأکید بر اینکه مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان برای فعالیت های اقتصادی در بازار داخلی و خارجی آمادگی کافی را دارد، تصریح کرد: این مؤسسه دارای بزرگترین شرکت های ماشین سازی، بانک، بیمه، واگن سازی، ساخت و ساز، پتروشیمی، فناوری اطلاعات و ... است و به جرأت می توان گفت ترکیب سرمایه‌گذاری مؤسسه برای حضور فعال در بازار ملی و بین المللی بسیار مناسب است.

وی یکی از استراتژی‌های مؤسسه را سرمایه‌گذاری در حوزه معدن به ویژه معادن غیرفلزی عنوان کرد و گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته و با در نظر گرفتن شرایط فعلی اقتصاد کشور، سرمایه‌گذاری و فعالیت در حوزه معادن غیرفلزی در سطح کشور در دستور کار قرار دارد و نمایندگان مؤسسه می توانند فرصت‌های این سرمایه‌گذاری را در استان خود شناسایی کرده و ساز و کار فعالیت در این حوزه را با نظارت مؤسسه فراهم سازند.

دکتر علیمرادی با مقایسه سرمایه‌گذاری در حوزه معادن فلزی و غیرفلزی، گفت: سرمایه‌گذاری در حوزه معادن غیرفلزی نیاز به سرمایه‌گذاری سنگین و تکنولوژی ندارد و با توجه به اینکه کانی های غیر فلزی در فاصله نزدیک به سطح زمین یافت می شود زودبازده بود و سودآوری خوبی دارد.

نگاه نمایندگان استانی باید ملی و مبتنی بر منافع فرهنگیان باشد

مدیر امور اعضاء و استان های مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: تجمیع شرکت ها با هدف افزایش منابع مالی مؤسسه، دسترسی آسان شرکت های تابعه و موسسه به یکدیگر و همچنین نظارت مؤسسه بر عملکرد شرکت های تابعه صورت گرفته است.

ناصر قاسمی با بیان اینکه خوشبختانه باب انتقاد از مؤسسه توسط مدیر عامل محترم دکتر غندالی باز شده است و از انتقادات سازنده استقبال می‌کنیم، تصریح کرد: نمایندگان استانی باید اطلاعات لازم برای پاسخگویی به انتقادات و سئوالات همکاران فرهنگی ازصندوق ذخیره فرهنگیان را داشته باشند زیرا بیشتر انتقادات به دلیل  عدم اطلاع از عملکرد موسسه است.

وی در تشریح چگونگی تأمین منابع موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان اظهار داشت: یکی از منابع واریز حق السهم اعضاء است که ٢٦/١ حقوق فرهنگیان عضو مؤسسه بصورت ماهانه به موسسه واریز می شود و منبع دیگر سود حاصل از سرمایه‌گذاری شرکت های زیرمجموعه مؤسسه است که در پایان سال مالی با برگزاری مجامع، سود شناسایی شده و در صورت وضعیت اعضا اعمال می شود.

قاسمی با اشاره به اینکه در برنامه پنجم حق السهم دولت حذف شده، گفت: در دو سال گذشته موسسه بیشتر از ١٧ سال پیش از آن سودآوری داشته است. بنابراین نمایندگان استانی باید به نحو احسن و با زبان گویا این واقعیات را به اعضا منتقل کنند.

مدیر امور اعضا و استان ها با اشاره به اینکه یکی از دغدغه های همیشگی موسسه نگهداشت اعضای بازنشسته بوده، افزود: بازنشستگان اکثرا دوست دارند که مجددا عضو شوند بر اساس بخشنامه ٨٠٠ که همه ادارات تعاون  و معاونین پشتیبانی هم با آن آشنا هستند می توانیم استمرار عضویت داشته باشیم و از حالا به بعد خروجی های موسسه را حفظ کنیم.

وی با اشاره به موضوع افتتاح دفاتر استانی گفت: نگاه به بحث ایجاد نمایندگی نباید استانی و بخشی باشد بلکه همه ما باید در یک نگاه ملی به توسعه موسسه و سودآوری برای اعضا بیاندیشیم.

 تمایل بازنشستگان به عضویت مجدد بیش از حد انتظار است

در این نشست همچنین نمایندگان استانی موسسه به ارائه دیدگاه ها و پیشنهادات خود در باره نحوه فعالیت نمایندگی ها و همچنین سازوکار تداوم عضویت و عضویت مجدد بازنشستگان پرداختند.

سیف الله مافی نماینده موسسه در استان قزوین با اشاره به اینکه بسیاری از بازنشستگان از تسویه حساب با موسسه پس از بازنشستگی اظهار ندامت می کنند، گفت: کسانی که طعم تلخ خروج از موسسه را چشیده اند اکنون برای بازگشت و چشیدن طعم شیرین عضویت مجدد لحظه شماری می کنند. زیرا آنها به درستی دریافته اند که با خروج از موسسه، سود سرشار به ویژه در دو سال اخیر را از خود و خانواده شان دریغ کرده اند.

وی افزود: به رغم اینکه هنوز سازوکار عضویت مجدد بازنشستگان نهایی و اجرایی نشده است اما تاکنون حدود صد نفر از بازنشستگان استان قزوین برگه تقاضای عضویت مجدد را پر کرده و میزان واریزی ماهیانه خود را بین ١٠ تا ١٠٠ هزار تومان اعلام کرده اند. از این رو تقاضامندم که مدیران ارشد موسسه اشتیاق بازنشسته ها به بازگشت را دریابند.

مافی تصریح کرد: البته خوشبختانه اکنون شرایطی برای ما مهیا شده تا مانع خروج بازنشستگان از موسسه شده و آنها را به ادامه عضویت ترغیب کنیم تا در آینده نه آنها اظهار پشیمانی بکنند و نه ما شرمنده آنها باشیم.

انوشیروان حاجیان نماینده موسسه در استان مازندران نیز با اشاره به تقاضاهای پی در پی بازنشستگان به عضویت مجدد گفت: اگر سازوکار عضویت بازنشستگان در موسسه اجرایی شود مسلما تعداد زیادی از آنها دوباره به این مجموعه می پیوندند زیرا برایشان مبرهن شده که موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان بهترین نهاد اقتصادی برای سرمایه گذاری است.

سید مجتبی فنایی نماینده موسسه در استان فارس با تاکید بر لزوم تعامل دوجانبه شرکت های تابعه موسسه و نمایندگان استانی تصریح کرد: هرچه نمایندگان استانی اطلاعات کامل تری از شرکت ها داشته باشند بهتر توانمندی های آنها را معرفی کرده و زمینه های فعالیتشان در استان ها را فراهم کنند.

طراحی ویژه موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در ساختمان نمایندگی های استانی، استقرار شعبه بانک سرمایه، بیمه معلم و نمایندگی یا دفتر سایر شرکت های تابعه موسسه در ساختمان نمایندگی موسسه نیز از دیگر مباحث مطرح شده از سوی نمایندگان بود.

در ادامه دکتر نیما محسنی مدیر امور سرمایه گذاری موسسه نیز ضمن برشمردن مزایای استمرار عضویت و یا عضویت مجدد بازنشستگان در موسسه گفت: نمودارهای به دست آمده از دریافتی اعضا در چند سال اخیر نشان می دهد بازنشستگانی که به عضویت خود در موسسه ادامه داده اند فقط در دو سال اخیر سرمایه آنها بیش از دو برابر شده است.

دکتر محسنی همچنین دیدگاه های نمایندگان استانی در باره بهترین شیوه نگهداشت اعضای موسسه را استخراج کرد که بر اساس آن اطلاع رسانی شفاف، ارائه طرح های تشویقی و جایگزین مانند ارائه وام یا سایر خدمات رفاهی، در نگهداشت اعضا و عضویت مجدد بازنشستگان تاثیر بسزایی دارد.

طبق روال نشست نمایندگان استانی و به منظور آشنایی نماینده ها با فعالیت شرکت های تابعه موسسه در این نشست نیز شرکت پژوهش و نوآوری به معرفی قابلیت های خود پرداخت.

مهندس اصغر زندی فر رییس هیات مدیره شرکت پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی ضمن اشاره به پروژه های در دست اقدام این شرکت برای گشترش فعالیت های آن افزود: این شرکت مانند سایر شرکت های فناوری اطلاعات و حتی فراتر از آنها می تواند تمامی فعالیت های مربوط به حوزه فناوری اطلاعات را انجام دهد بنابراین نمایندگان استانی می توانند در استان های متبوع خود به ویژه در حوزه آموزش و پرورش زمنیه های همکاری را فراهم کنند.

 معرفی نمایندگان موسسه در چهار استان

مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در غالب استان‌های کشور دارای نماینده است و در ٩ استان نیز دفتر نمایندگی افتتاح کرده است. در این نشست همچنین نمایندگان ٥ استان دیگر معرفی شدند که غلامرضا شیرازی در استان خراسان شمالی، محمد علی فلاح  در استان تهران، مهدی قاسمی در استان قم و ولی اله محمودی در استان مرکزی به عنوان نمایندگان جدید موسسه انتخاب شدند.








ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین