به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی امروز پنجشنبه با «عبداللطیف الزیانی» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در شهر ریاض دیدار و گفتوگو کرد.
بر اساس این گزارش، وی در جریان این دیدار در اظهاراتی مدعی شد: در بسیاری از تحولات منطقه، ایران ایفاگر نقش منفی است.
به نقل از پایگاه النشره،این اظهارات در حالی است که سیاست های تنش آفرین مسئولان رژیم سعودی در منطقه در شرایط کنونی بر حمایت از صهیونیستها، کشتار مردم بی گناه یمن و سرکوب شیعیان بحرین استوار است.
وزیر خارجه عربستان در ادامه در سخنانی بدون توجه به تلاش های شبانه روزی رژیم سعودی در ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران، مدعی شد: ما خواهان برقراری روابط حسنه با ایران هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحولات سوریه مدعی شد: بشار اسد در سوریه دو راه بیشتر در مقابل خود ندارد؛ یا اینکه از طریق مذاکرات کنار رود و یا با جنگ و خونریزی!
به نقل از شبکه خبری الجزیره، "عادل الجبیر" وزیر خارجه عربستان سعودی با متهم کردن ایران به مداخله در امور کشورهای منطقه و حمایت از تروریسم، دیدار سه ساعته خود با ظریف را تکذیب کرد و در عین حال گفت ما به تمدن و تاریخ ایران احترام می گذاریم و خواستار روابطی مبتنی بر حسن همجواری هستیم.
وی در پاسخ به سوال سردبیر نشریه اللواء لبنان مبنی بر اینکه بیانیه ریاض عاری از اشاره به پرونده های اختلافی با ایران بود ، آیا این رویکرد نتیجه اخبار منتشر شده درباره دیدار شما با وزیر خارجه ایران در وین و امکان نزدیکی بین تهران و ریاض بوده است ؛ گفت: به نظر من درباره همه امور منطقه نظیر یمن ، سوریه و عراق صحبت شده است. ایران در این کشورها مداخله دارد و نقشی منفی ایفا می کند.
وزیر امور خارجه عربستان سعودی گفت: این یک واقعیت است و باید آنرا بگوییم. در خصوص آنچه در رسانه ها در خصوص دیدار سه ساعته من با وزیر خارجه ایران در وین در رسانهها نقل یا منتشر شده است، صحیح نیست. نشست ما در قالب نشست کشورهایی بوده است که در خصوص بحران سوریه گردهم آمدهاند و ما در حاشیه این نشست دقایق اندکی ملاقات کردیم اما تصوراتی مبنی بر اینکه توافق یا تفاهم یا معاملهای صورت گرفته باشد درست نیست.
الجبیر اضافه کرد: ما همانگونه که در گذشته نیز گفتهایم به ایجاد بهترین روابط با ایران چشم داشتهایم. ایران یک کشور اسلامی و همسایه است. ما به تمدن ایران و تاریخ این کشور احترام میگذاریم اما در عین حال مشکلاتی با ایران داریم بنا به دلایلی که قبلا ذکر کردهایم نظیر مداخلههای ایران در امور کشورهای منطقه ، ایفای نقش منفی این کشور در منطقه، حمایت ایران از تروریسم و دیگر موارد، که این مسائل نمیتوانند در شکل گیری روابط مثبت با کشورهای منطقه سهیم باشند.
وی افزود: ما امیدواریم بتوانیم روابطی مبتنی بر حسن همجواری و عدم مداخله در امور دیگران داشته باشیم. امیدواریم ایران شیوهها و رفتار خود را تغییر دهد تا بخشی مثبت از منطقه باشد. در نهایت باز هم تکرار میکنم که ایران یک کشور اسلامی و همسایه است و امیدواریم بتواند نقش مثبتی در منطقه ایفا کند.