|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۹
کد خبر: ۷۳۴۰۴
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۸
ظریف ادامه داد: امیدواریم گزارش آقای آمانو که در روزهای آینده منتشر می‌شود در این زمینه کمک کند و اگر گزارش واقعی باشد و واقعیت مطرح شود با توجه به همکاری ایران با آژانس باید موضوع به سمتی برود که اعلام شد.
وزیر امور خارجه کشورمان اظهار کرد: اگر روش آقای آمانو و آژانس در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران در ارتباط با گذشته واقعی باشد و واقعیت را مطرح کند و با توجه به همکاری‌هایی که ایران در این ارتباط با آژانس داشته است باید موضوع این پرونده بسته شود.

محمدجواد ظریف در نشست مطبوعاتی مشترک با وزیر امور خارجه یونان که بعد از دیدار با وی در وزارت امور خارجه برگزار شد در پاسخ به سوالی در مورد گزارش آمانو که طی روزهای آینده ارائه می‌شد و این که اگر پرونده ایران بسته نشود اقدام ایران در مورد اجرای برجام چگونه خواهد بود، گفت: ما همواره اعلام کرده‌ایم که موضوعات مربوط به ادعاهای مطرح شده در ارتباط با گذشته برنامه هسته‌ای ایران از اعتبار برخوردار نیست.

وی در این زمینه تصریح کرد: ما در قالب نقشه راه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توافق کردیم که یک بار برای همیشه به این سوالات پاسخ داده شود و این موضوع بسته شود. آژانس نیز در این چارچوب تأیید کرده که ایران به همه سوالات پاسخ داده و بر اساس نقشه راه حرکت کرده است و ما اکنون منتظر گزارش آقای آمانو هستیم و مهم‌تر در این زمینه تصمیم شورای حکام برای بستن موضوع مسائل گذشته مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران است.

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان با انتقاد از این موضوع که در این امر از لفظ PMD استفاده می‌شود، گفت: برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران هیچ‌گاه بعد نظامی نداشته و به غلط PMD نامیده شده است. اسم آن مسائل گذشته و حال است و ما با جدیت تأکید داریم که این مسائل باید بسته شود و با آژانس نیز در این زمینه همکاری‌های لازم را انجام داده‌ایم و باید این موضوع در قطعنامه شورای حکام که دو سه هفته دیگر صادر می‌شود بسته شود.

ظریف ادامه داد: امیدواریم گزارش آقای آمانو که در روزهای آینده منتشر می‌شود در این زمینه کمک کند و اگر گزارش واقعی باشد و واقعیت مطرح شود با توجه به همکاری ایران با آژانس باید موضوع به سمتی برود که اعلام شد.

وی گفت: همانطور که ما بارها گفته‌ایم و مقام معظم رهبری گفته‌اند بستن این پرونده لازمه ادامه برجام است و این نکته در خود برجام نیز هست و جزء تعهدات طرف مقابل محسوب می‌شود و آنچه که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کرده‌اند تأکید بر اجرای صحیح برجام است و توقع ما از کشورهای گروه 1+5 این است که به تعهدات خود عمل کنند و اگر این تعهد صورت بگیرد برجام پایه محکمی برای تقویت آینده‌ای بهتر برای تمامی طرف‌ها با عبور از یک مسأله‌ای است که از قبل ما تأکید بر آن داشتیم که اعتبار ندارد و مقدمه‌ای برای همکاری‌ها در زمینه‌هایی چون مبارزه با افراط و تروریسم خواهد بود.

ظریف در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در نامه‌ای که مقام معظم رهبری در مورد برجام نوشتند اعلام کردند که باید نامه مستقیم از اروپا و آمریکا برای رفع تحریم‌ها ارسال شود روند این موضوع به کجا رسیده است، گفت: اروپا و آمریکا در قالب برجام تعهد دارند که تمام تحریم‌ها را در روز اجرایی شدن برجام بردارند و این موضوع در این راستا تأکید می‌کند که آمریکا در روز تصمیم اقداماتی را باید انجام دهد و اینکه این کشور و اتحادیه اروپا این اقدامات را به اشکال مختلف انجام داده باشند.

وی با بیان اینکه روند اجرا در هیأت نظارت شروع شده، گفت: این بدین معنا نیست که اقداماتی که آمریکا و اتحادیه اروپا صورت داده‌اند و باید تا روز اجرایی شدن به نتیجه رسیده باشد کافی است. ما معتقدیم که آمریکا باید تا روز اجرایی شدن کماکان اقدامات بیشتری انجام دهد.

وی با اشاره به دستورات رئیس جمهور آمریکا به وزیر انرژی، وزیر امور خارجه و وزیر بازرگانی این کشور، اظهار کرد: آنها باید کلیه اقدامات لازم را برای تحقق تعهدات آمریکا انجام دهند. رئیس جمهور آمریکا دستور داده که آنها تعهدات خود را انجام دهند. آنها باید قبل از روز اجرایی شدن این تعهدات را عملیاتی کنند و ما در این زمینه مشغول مذاکره با وزیر امور خارجه آمریکا و سایر مسئولان آمریکایی هستیم.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: البته جمهوری اسلامی ایران اقدامات احتیاطی لازم را انجام داده که آمریکایی‌ها خلف وعده نکنند و اگر آنها اگر دارای پیش‌بینی‌های لازم باشند خلف وعده نخواهند کرد چرا که مردم ایران در مقابل خلف وعده پاسخ مناسبی خواهند داد.

وزیر امور خارجه کشورمان در ابتدای مصاحبه مطبوعاتی مشترک با نیکاس کوتزیاس، همتای یونانی‌اش با بیان اینکه ایران با دولت کنونی یونان روابط نزدیک سیاسی دارد و دو کشور دارای دیدگاه‌های مشترک در زمینه‌های مختلفی هستند، گفت: در جریان سفر وزیر امور خارجه یونان به تهران معاون وزیر صنعت و معاون تجارت خارجی این کشور وی را همراهی می‌کنند.

وی با بیان اینکه این هیأت را یک هیأت عالیرتبه از بخش خصوصی و شرکت‌های یونانی نیز همراهی می‌کنند، گفت: دو کشور ایران و یونان می‌توانند در زمینه‌های مختلف اقتصادی، از جمله برقراری مسیرهای پروازی، همکاری‌های نفتی، بانکی و صنعتی، راه و شهرسازی و... با هم همکاری داشته باشند و در جریان این سفر این موضوعات مورد بررسی قرار گرفته است.

این دیپلمات برجسته ایرانی با بیان اینکه همکاری‌های دو کشور در زمینه انرژی به دلیل تحریم‌ها دچار مشکلاتی شده بود و اکنون تلاش داریم که این مشکلات را برطرف کنیم، خاطرنشان کرد: ایران و یونان در مورد مسائل منطقه نیز با یکدیگر همکاری و همفکری دارند و توافق کردیم که در این زمینه‌ها گفت‌وگوهای نزدیک‌تر و مستمری داشته باشیم.

ظریف با بیان اینکه موضوعاتی مثل بحث سوریه، گسترش افراطی‌گری و بحث پناهندگان سوری از جمله دیگر موضوعاتی است که می‌تواند مورد بحث و مشورت بین مقامات دو کشور قرار بگیرد، تأکید کرد: زمینه‌ها برای همکاری ایران و یونان متنوع است.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین