|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۶
معاون اول رئیس جمهوری خبر داد
کد خبر: ۷۱۱۲۵
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۷
رهبر معظم انقلاب در پاسخ به گزارش دولت درخصوص برنامه‌های ملی 11گانه طرح‌ها و پروژه‌های دولت برای پیاده‌سازی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، از اهتمام دولت به این موضوع قدردانی کردند.
 مقام معظم رهبری از توجه دولت به‌اقتصاد مقاومتی قدردانی کردند جهانگیری در جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی: این نخستین بار است که یکسری از سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب تا این حد مورد توجه یک دولت قرار می‌گیرد توصیه‌ها و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب که در قالب نامه‌ای از سوی دفتر ایشان ارسال شده است، به همه دستگاه‌های اجرایی دولت ابلاغ خواهد شد تا همه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها براساس منویات رهبر معظم انقلاب اقدام کنند اقتصاد مقاومتی به معنای این است که اقتصاد کشور بتواند روی پای خود بایستد و از رشد مستمر و پایدار برخوردار بوده و در عین حال در برابر شوک‌های خارجی نیز مقاومت داشته باشد

در پاسخ به گزارش تقدیمی دولت اعلام شد

قدردانی رهبر معظم انقلاب از اهتمام دولت به اقتصاد مقاومتی

رهبر معظم انقلاب در پاسخ به گزارش دولت درخصوص برنامه‌های ملی 11گانه طرح‌ها و پروژه‌های دولت برای پیاده‌سازی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، از اهتمام دولت به این موضوع قدردانی کردند.

معاون اول رئیس جمهوری روز گذشته در جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی با اشاره به توصیه‌ها و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب که در پاسخ به گزارش دولت درخصوص برنامه‌های ملی 11گانه طرح‌ها و پروژه‌های دولت برای پیاده‌سازی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی طی نامه‌ای از سوی دفتر ایشان به دولت ابلاغ شده است، گفت: براساس این نامه، رهبر معظم انقلاب از اهتمام دولت نسبت به اقتصاد مقاومتی قدردانی کرده‌اند و با تأکید بر اینکه ایشان بنایی برای تأیید یا عدم تأیید برنامه‌هایی که تنظیم و اجرای آنها برعهده دولت‌هاست ندارند، نکات و رهنمودهایی را برای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی توصیه فرموده‌اند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری افزود: توصیه‌ها و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب که در قالب نامه‌ای از سوی دفتر ایشان ارسال شده است، به همه دستگاه‌های اجرایی دولت ابلاغ خواهد شد تا همه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها براساس منویات رهبر معظم انقلاب اقدام کرده و در راستای تحقق آن تلاش کنند. وی ادامه داد: رهنمودهای رهبر معظم انقلاب درخصوص اقتصاد مقاومتی و حمایت‌های ایشان، فرصتی بسیار خوب برای دولت است و بی‌تردید برکات زیادی برای توسعه کشور و حل مشکلات مردم در بر خواهد داشت. جهانگیری همچنین از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به عنوان سیاست‌های مقاوم‌سازی اقتصاد یاد کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای این است که اقتصاد کشور بتواند روی پای خود بایستد و از رشد مستمر و پایدار برخوردار بوده و در عین حال در برابر شوک‌های خارجی نیز مقاومت داشته باشد. وی با تأکید براینکه این نخستین بار است که یکسری از سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب تا این حد مورد توجه یک دولت قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید پس از ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی،‌ وقت ویژه‌ای برای تدوین راهکارهای اجرایی این سیاست‌ها صرف کرده است و در تهیه و تدوین برنامه ششم توسعه کشور نیز تلاش دولت این بوده که روح حاکم بر برنامه ششم توسعه مبتنی بر سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی باشد.

جهانگیری با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر مردمی کردن اقتصاد کشور و مشارکت آحاد مردم در فعالیت‌های اقتصادی، خاطرنشان کرد: ایران از ظرفیت‌ها و امکانات فراوانی برخوردار است که در رأس این ظرفیت‌ها، نسل جوان تحصیلکرده کشور است که لازم است با توجه به این ظرفیت مهم، تدابیر مؤثری برای مشارکت دادن مردم و جوانان در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور اندیشیده شود. معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه دولت حقیقتاً به دنبال گره‌گشایی از مسائل و مشکلات مردم است، اظهار کرد: برای حل مشکلات مردم و تحقق رویکردهای اقتصاد مقاومتی نظیر عدالت بنیانی اقتصاد، لازم است درک واحدی از رویکردهای اصلی اقتصاد مقاومتی داشته باشیم و به دور از واگرایی در گفتمان و عمل، بتوانیم به صورت منسجم و با دیدگاهی مشترک در جهت اجرای اقتصاد مقاومتی گام برداریم. وی با تأکید براینکه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور باید شاخص‌های مقاوم‌سازی اقتصاد را تدوین کند، افزود: لازم است این شاخص‌ها احصا شود تا بتوانیم عملکرد خود را در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی مورد ارزیابی‌های مستمر قرار داده و از درستی مسیری که طی می‌شود، اطمینان حاصل کنیم.

معاون اول رئیس جمهوری خواستار تشکیل کارگروه‌هایی برای بررسی و تمرکز بر مسائل و چالش‌های اصلی اقتصاد کشور شد و افزود: باید بررسی شود که چرا با وجود منابع سرشار کشور و نیروی انسانی تحصیلکرده، هنوز نتوانسته‌ایم به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم. بنابراین لازم است کارگروه‌هایی به آسیب‌شناسی و بررسی مشکلات اصلی کشور بپردازند و دلایل عدم توفیق و دستیابی به اهداف مورد نظر را بررسی کنند.

گفتنی است پیش از این معاون اول رئیس جمهوری در تاریخ 4/8/94 طی نامه‌ای، برنامه‌های ملی 11گانه دولت برای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی که شامل برنامه ملی ارتقای بهره‌وری، برنامه ملی پیشبرد برونگرایی اقتصاد، برنامه ملی توسعه عدالت و رفاه اجتماعی، برنامه ملی برقراری انضباط مالی در بخش عمومی و قطع وابستگی بودجه به نفت، برنامه ملی شفاف‌سازی و سالم‌سازی اقتصاد، برنامه ملی ارتقای توان تولید ملی، برنامه ملی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، برنامه ملی گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی اقتصاد مقاومتی، برنامه ملی توسعه ظرفیت تولید نفت و گاز و تکمیل زنجیره پایین دستی و توسعه بازار، برنامه ملی هدفمندی یارانه‌ها و برنامه ملی مردمی کردن اقتصاد می‌شود را برای اخذ دیدگاه‌ها و رهنمودهای معظم له ارسال کرده بود. رهنمودها و توصیه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی درخصوص چگونگی اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی طی نامه‌ای توسط دفتر معظم له به عنوان دکتر جهانگیری به شرح ذیل ارسال شده است:

1- رویکردهای اقتصاد مقاومتی (عدالت بنیانی، مردمی بودن، دانش بنیانی، درونزایی و برونگرایی) در همه برنامه‌ها (از جمله برنامه ششم توسعه و بودجه سنواتی) و فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی حاکم شده و اجرای اقتصاد مقاومتی تنها منوط به این برنامه‌ها نشود. باید اطمینان حاصل شود که تمام اقدامات دستگاه‌ها منطبق با این سیاست‌هاست.

2- برنامه اقتصاد مقاومتی نباید برنامه‌ای مجزا از برنامه ششم توسعه باشد. برنامه اقتصاد مقاومتی باید در قالب برنامه ششم توسعه تدوین و پیگیری شود. در ابلاغیه سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه بر این موضوع تأکید شده است.

3- تعیین نقش دستگاه‌های اجرایی و مناطق جغرافیایی، زمانبندی اجرایی پروژه‌ها و اهداف کوتاه مدت (تاپایان دولت یازدهم)، میان مدت (پایان برنامه ششم) و بلندمدت (انتهای چشم‌انداز 20 ساله) صورت پذیرفته و تمام دستگاه‌های اجرایی نسبت به آن پاسخگو شوند.
4- به حرکت درآوردن و تعیین نقش آحاد جامعه برای مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی و توانمندسازی آنها و به‌کارگیری تمامی ظرفیت‌های کشور بویژه جوانان مورد توجه قرار گرفته و برنامه‌ها تنها ناظر بر بخش‌های دولتی نباشد.

منبع: ایران
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین