|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
کد خبر: ۷۱۰۱۹
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۴
جزیره کیش به عنوان یکی از مهم ترین مناطق توسعه یافته کشور دروازه ورود ایران به اقتصاد جهانی خواهد شد.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش در مراسم گشایش هفتمین نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری کشور و دومین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک، بیمه و خصوصی سازی و همایش اقتصاد ایران درپساتحریم "کیش دروازه ورود" که عصر دوشنبه 18 آبان در مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد با بیان اینکه جزیره کیش می تواند به عنوان یکی از مهم ترین مناطق توسعه یافته ایران عملکرد موثری در رونق اقتصادی کشور داشته باشدگفت : بدیهی است جزیره کیش با توجه به ویژگی های خاص جغرافیایی و وجود بازارهای مالی و پولی و مراکز متعدد دانشگاهی و اقتصادی به دروازه ورود ایران به اقتصاد جهانی تبدیل خواهد شد.

مونسان با اشاره به نقش محوری مناطق آزاد در شرایط پسا تحریم گفت : مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران می‌توانند مهم‌ترین بازارهای صادرات مجدد را برای صدور کالا و خدمات فنی مهندسی به کشورهای هندوستان، عراق، پاکستان، کشورهای آفریقایی، آسیای مرکزی و به طورکلی بازارهای طبیعی همجوار ایران بدست آورند.

وی افزود : در حالی که حرکتی فزاینده برای رسیدن به قافله جهانی و دنیای پرشتاب اقتصاد بین‌الملل در جریان است دولت می‌تواند بر مناطق آزاد کشور ،که بطور خاص جهت گشودن پنجره‌های اقتصاد جهانی به روی کشور تخصص یافته‌اند ، تکیه بیشتری داشته باشد چرا که این مناطق با استفاده از راه‌های دسترسی زمینی، دریایی و هوایی موجود، از مزیت‌های ویژه قانونی برای صادرات مجدد برخوردارند و پل ارتباطی ورود کالاهای کشورهای اروپایی و آسیایی جنوب شرقی به کشورهای همجوار و مشترک المنافع به شمار می‌روند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش اظهار داشت : سیستم خدماتی و نهادهای مالی مناسب و اصلاح و تقویت همه جانبه نظام مالی با هدف پاسخ‌گویی به نیازهای اقتصادی، توجه به توسعه زیرساخت‌های مناسب و برخوردار از استانداردهای جهانی در صادرات مجدد و تقویت نظام بانکی متناسب با اقتصاد بین‌المللی، فرصت‌های مفیدی را فراروی صنایع در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور قرار داده است. لذا به نظر می‌رسد بهترین فرصت برای توسعه و رشد صنایع صادرات مجدد از طریق مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران، برنامه‌ریزی و تهیه اکشن پلان برای رشد آنها مبتنی بر صادرات مجدد براساس اقلام وارداتی کشورهای همجوار ایران است ، که برخی کشورهای همسایه در منطقه خلیج فارس و جنوب شرقی آسیا می‌توانند در آن مشارکت داشته باشند.

وی دوران پسا تحریم را فرصتی ارزشمند برای شتاب دادن به اقتصاد کشور و حرکت در مسیر توسعه پایدار خواند و افزود : اکنون این وظیفه بر دوش همه ما است تا از ظرفیت های آماده این مناطق با حداکثر توان مدیریتی خود بهره‌برداری کرده و طرح های توسعه اقتصادی را در قالب الگویی اجرا پذیر با استفاده از قابلیت های سرمایه گذاران خارجی ممکن سازیم .

مونسان با اشاره به عملکرد موفق دولت تدبیر و امید در زمینه مهار تورم و کاهش آن به 1/13 درصد گفت : پیش بینی می شود تا پایان امسال نرخ تورم تک رقمی شود . ضمن اینکه برای نخستین بار ترازبازرگانی کشور با مازاد تجاری مواجه شده ، یعنی درسال جاری صادرات غیر نفتی از واردات افزون تر بوده است.

وی افزود : امروز فرصت‌ برای شتاب دادن به اقتصاد کشور و حرکت در مسیر توسعه پایدار از طریق سازماندهی و طراحی برنامه‌های بلند مدت مهیا شده است ، هرچند در کوتاه مدت نیز ، با رفع موانع بین المللی و کسب درآمدهای نفتی و آزادسازی دارایی های بلوکه شده ایران ، شاهد رونق و شادابی در اقتصاد خواهیم بود.

مدیر عامل ورئیس هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد کیش تصریح کرد : باید سیاست های کلی نظام را در تدوین این برنامه ها در نظر داشت واهداف اقتصاد مقاومتی را براساس سیاست های ابلاغ شده و با یک برنامه مدیریتی پیشرفته اجرا نمود.

وی با اشاره به اینکه تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی بر دو پایه اصلی افزایش رشد اقتصادی و کاهش آسیب‌پذیری اقتصاد ناشی از تغییرات درونی استوار است تاکید کرد : همه ارکان مجری برنامه های اقتصادی باید این اصول را مد نظر قرار دهند.

خوشبختانه ظرف دوسال گذشته با کاهش تورم و افزایش صادرات غیر نفتی گام مهمی در جهت اجرای این برنامه ها برداشته شده است و به زودی با تحرکات کشور در فضای تعاملات بین المللی ، رشد اقتصادی کشور با افزایش بیشتری مواجه خواهد شد.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین