|
|
امروز: دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۰
کد خبر: ۷۰۰۱۲
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۴
رئیس دوره ای شورای امنیت درباره برنامه کار شورا در ماه جاری گفت: هجدهم آبان، نهم نوامبر نشستی در سطح وزیران درباره سومالی به ریاست فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس برگزار و درباره قطعنامه ای مرتبط با سومالی رای گیری خواهد شد.
رئیس دوره ای شورای امنیت تاکید: نتیجه گفتگوی صورت گرفته در شورای امنیت مرتبط با آزمایش اخیر موشک بالستیکی توسط ایران به کمیته تحریم ارجاع شده است.

نماینده انگلیس در سازمان ملل که ریاست دوره ای شورای امنیت در نوامبر (ماه جاری میلادی) را به عهده دارد بعد از ظهر سه شنبه در نشستی مطبوعاتی به تشریح برنامه کار شورا در این ماه پرداخت.

متیو رای کرفت در پاسخ به دو سوال درباره ایران با توجه به فعالیت های موشکی اخیر ایران، نقض قطعنامه های شورای امنیت از سوی ایران و اینکه آیا انگلیس یا دیگر اعضا شورای امنیت درخواست اعمال تحریم های بیشتر ضد ایران را مطرح کرده است، نیز گفت: پس از گفتگوهایی که ماه گذشته در این باره صورت گرفت نتیجه گفتگوها را به کمیته تحریم ارجاع دادیم و آنان نیز در ماه جاری موضوع را بررسی خواهند کرد. درصورتیکه کمیته تحریم بخواهد این موضوع را ماه جاری در شورای امنیت مطرح کند، فرصت مناسب را برایش فراهم خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سئوال دوم مبنی بر اینکه ایران تهدید کرده است در صورت عدم همکاری عربستان سعودی میز مذاکرات را ترک خواهد کرد نیز افزود: امیدواریم همه بازیگران منطقه ای به ویژه ایران و عربستان در این گروه بندی بین المللی که در وین تشکیل شده نقش سازنده ای ایفا و هر دو این کشورها و دیگر کشورهای مرتبط به طور سازنده و موثر نه فقط درباره سوریه بلکه فراتر از آن نیز با یکدیگر همکاری کنند.

رئیس دوره ای شورای امنیت درباره برنامه کار شورا در ماه جاری گفت: هجدهم آبان، نهم نوامبر نشستی در سطح وزیران درباره سومالی به ریاست فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس برگزار و درباره قطعنامه ای مرتبط با سومالی رای گیری خواهد شد.

وی افزود: علاوه بر دبیرکل سازمان ملل و نماینده ویژه وی در سومالی از وزیر خارجه سومالی و نماینده اتحادیه آفریقا نیز دعوت شده در آن نشست حضور یابند.

نماینده انگلیس و رئیس دوره ای شورای امنیت گفت: بیست و ششم آبان، هفدهم نوامبر نشست علنی دیگری درباره توسعه خواهیم داشت که وزیر توسعه ملی انگلیس ریاست آنرا به عهده خواهد داشت. موضوع اصلی آن نشست امنیت، توسعه و دلائل ریشه ای بروز درگیری های مسلحانه خواهد بود و همچنین ارتباط بین جوامع صلح آمیز و امنیت بین المللی نیز بررسی می شود.
وی افزود: دبیرکل سازمان ملل، نماینده سوئد در سازمان ملل که ریاست کمیسیون ایجاد صلح را نیز به عهده دارد و همچنین شماری از نمایندگان جوامع مدنی در آن نشست حضور خواهند داشت.
رای کرفت با ذکر اینکه خاورمیانه از مباحث مهم شورای امنیت است و شورا همواره بر سوریه تمرکز دارد افزود: پس از برگزاری نشستی که جمعه گذشته درباره سوریه در وین برگزار شد زمینه ای برای برخی خوشبینی ها ایجاد شده است و توسط همان نشست روند در کنار هم قرار گرفتن هبران جامعه بین المللی، اعضای شورای امنیت و همه بازیگران منطقه ای آغاز شده است و امیدواریم این روند در ماه جاری میلادی همچنان ادامه یابد.

 وی با ابراز امیدواری درباره ایجاد تمایل سیاسی واقعی برای پایان درگیری ها در سوریه افزود: استفان د میستورا فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در سوریه نیز حمایت های کامل خود را از تلاش های شورای امنیت در این باره  ابراز کرده است.

نماینده انگلیس در سازمان ملل و رئیس دوره ای شورای امنیت درباره درگیری های اخیر بین فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی نیز گفت: سازمان ملل و اردن تلاش دارند تشدید درگیری های فزاینده مرتبط با حرم شریف را مانع شوند ولی هنوز هم این سئوال مطرح است که چگونه می توان در مسیر روندی معنادار برای حل وضعیت قرار گرفت، البته شماری ابتکارها از سوی برخی اعضای شورای امنیت مطرح شده است.

وی از لیبی و یمن به عنوان دیگر موضوعات مهم در شورای امنیت یاد کرد و گفت: شورای امنیت از تلاش های فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در یمن درباره در کنار هم قرار دادن دو طرف درگیری به منظور مشورت سیاسی حمایت می کند و در ماه جاری میلادی نیز در این باره گفتگو خواهد شد.
رای کرفت تاکید کرد سعی بر آن است که در ماه جاری میلادی مسائل به طور عمقی بررسی و بر اقدامات ضروری تمرکز شود.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا انگلیس همچنان بر موضع خود درباره خلع بشار اسد استوار است و آیا این مطلب هنوز هم برای انگلیس در اولویت قرار دارد، گفت: از سوی کشور متبوع خودم تاکید می کنم که اسد باید برود. وقتی او برود بخشی از توافق ها صورت می گیرد، با رفتن اسد بخشی از روند سیاسی آغاز می شود البته هنوز توافق ها صورت نگرفته است زیرا وی نرفته و بین طرف ها فاصله وجود دارد. همه ما به بررسی این مسئله مبادرت داریم که چگونه می توان اختلاف ها را ازمیان برداشت. فکر می کنم پیشرفت های مهمی در این زمینه در وین صورت گرفته است و پیشرفت های بیشتری نیز در هفته های آینده صورت خواهد گرفت، بخشی از مذاکرات درباره کنار گذاشتن اسد است.

رای کرفت گفت: فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در سوریه در ماه جاری گزارشی در شورای امنیت ارائه خواهد کرد. همچنین متن پیش نویس قطعنامه هایی از سوی انگلیس، فرانسه و اسپانیا درباره استفاده از بمب های بشکه ای در سوریه در اختیار برخی اعضای شورا گذارده شده است. پیش نویس قطعنامه به منظور اطمینان از عدم به کارگیری بمب های بشکه ای از سوی رژیم اسد تدوین شده است.

وی در بخش دیگری از سئوال ها درباره فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی در پاسخ به این سئوال که فکر می کنید شورای امنیت با توجه به اینکه اختلافات بین فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی چندین دهه به طول انجامیده و نیوزیلند نیز متن پیش نویس قطعنامه ای در همین زمینه ارائه کرده است ، شورای امنیت چگونه اقدامی اتخاذ خواهد کرد، افزود: نخست باید یادآور شوم که هشتاد و هفت سال پیش آخرین قطعنامه در این باره تصویب شد و نمی توانم قطعا قول دهم که اقدام خاصی در ماه جاری صورت گیرد ولی می توانم قول دهم هر گونه راه ممکن از جمله متن ییشنهاد شده نیوزیلند بررسی خواهد شد.

رئیس دوره ای شورای امنیت گفت: متن پیش نویس قطعنامه های دیگری نیز از سوی برخی دیگر از اعضای شورای امنیت ارائه شده است و من از جانب کشور خودم تاکید دارم که از هر گونه قطعنامه ای که به ایجاد صلح در خاورمیانه منجر شود حمایت می کنم.

وی در پاسخ به سئوال دیگری درباره درخواست محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین مبنی بر حفاظت از فلسطینی ها گفت: شورای امنیت اخیرا این درخواست را بررسی کرده است و توجه به آن ادامه خواهد داشت. ضرورت دارد توافق جمعی در شورای امنیت درباره اجرای چنین درخواستی حاصل شود. در عین حال متن پیش نویس بیانیه رئیس شورا در این زمینه ارائه و نامه ای نیز از سوی دبیرکل سازمان ملل دریافت شده است.

رای کرفت در پاسخ به سئوالی درباره داعش و اینکه این گروه تهدیدی بین المللی به شمار می آید ولی در برنامه ماه جاری شورا نشستی به آن اختصاص داده نشده است گفت: به گفتگو درباره داعش نشست خاصی اختصاص داده نشده است ولی قطعا جزو بحث ها درباره سوریه و عراق مطرح خواهد شد زیرا همه اعضای شورا درباره نگرانی از داعش اتفاق نظر دارند.

وی افزود: در زمان حاضر شصت کشور جزو ائتلاف مبارزه با داعش هستند، هر یک از این کشورها به نوعی حمایت های قابل توجهی ارائه می دهد، انگلیس اگر چه کمک های لجستیکی نمی کند ولی در اقدامات نظامی شرکت دارد و همچنان به این قبیل تلاش ها در سطح گسترده ادامه خواهد داد.

رئیس دوره ای شورای امنیت درباره یمن نیز گفت: ضرورت دارد مذاکرات سیاسی آغاز شده و همه طرف های درگیری بدون هیچگونه پیش شرطی در مذاکرات شرکت کنند.

وی افزود: با وجود آنکه همه طرف های درگیری باید بر اجرای قطعنامه های تصویب شده در شورای امنیت متعهد باشند ولی این نباید به عنوان پیش شرطی برای آغاز مذاکرات قرار داد.

رای کرفت درباره لبنان نیز گفت: خلاء سیاسی در لبنان یکی از موضوعات مهم مورد بحث در شورای امنیت است و معمولا حداقل ماهی یک بار در شورا به ویژه به هنگام بحث درباره موضوع فلسطینی ها مطرح می شود.

منبع: انتخاب
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین