کد خبر: ۶۹۶۴۳
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۷
بعد از توافق ژنو در 3 آذر 92 موجی جدید از مخالفت ها شکل گرفت که اوج آن همایش دلواپسان در لانه جاسوسی بود. همایشی که از پلاکاردهای نسب شده در مقابل درب تا محتوا و متن سخنرانی ها همه در نقطه مقابل دولت و حرکت جدید در مسیر مذاکرات قرار داشت.
با روی کار آمدن دولت یازدهم، مذاکرات هسته ای وارد فاز جدیدی شد، به گونه ای که این امید در بین مردم و فعالین سیاسی و اقتصادی به وجود آمد که گویا قرار است این بار مذاکرات هسته ای، یک دور باطل، نباشد.


به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، هرچند عزم برای به نتیجه رساندن مذاکرات در بین دولت و تیم مذاکره کننده جزم شده بود اما مخالفانی نیز بودند که دائما مذاکره کنندگان و دولت را تحت فشار قرار دهند و مانع بر سر راه انها ایجاد کنند.

بعد از توافق ژنو در 3 آذر 92 موجی جدید از مخالفت ها شکل گرفت که اوج آن همایش دلواپسان در لانه جاسوسی بود. همایشی که از پلاکاردهای نسب شده در مقابل درب تا محتوا و متن سخنرانی ها همه در نقطه مقابل دولت و حرکت جدید در مسیر مذاکرات قرار داشت. 

موضع رهبری در مقابل مذاکره کنندگان

نکته ای که از اهمیت زیادی برخوردار است موضع مقام معظم رهبری در مقابل تیم مذاکره کننده بود. 

ایشان به عنوان عالی ترین مقام کشور هرگاه انتقادات نسبت به تیم مذاکره کننده اوج می گرفت و از دایره انصاف خارج می شد حمایتی در خور از آنها انجام می دادند. 

در این راستا به جرات می توان گفت اگر حمایت های رهبری نبود شاید مذاکره کنندگان در برابر سناریو سازی ها و فضا سازی های مخالفان نمی توانستند راه را تا پایان ادامه دهند. 


مروری بر حمایت های مقام معظم رهبری


زمانی که اولین مذاکرات ایران با 5+1 در دولت یازدهم رقم خورده بود و وزارت خارجه وارد مذاکرات مستقیم با آمریکا شده بود، مخالفان، تیم مذاکره کننده را به سازش کاری متهم می کردند. در این مقطع، در تاریخ 12 آبان 92 مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان و دانش آموزان بیان کردند : «هیچکس نباید مجموعه مذاکره کنندگان ما را سازشکار بداند،اینها بچه های خود ما و بچه های انقلابند. یک ماموریت سختی را برعهده دارند و هیچکس نباید ماموری را که مشغول کاری است تضعیف کند.»

قریب به یک سال بعد در شرایطی که تیم مذاکره کننده در وین در حال مذاکره بودند و مذاکرات به حساس ترین نقطه رسیده بود فشارها بر روی تیم مذاکره کننده چه از ناحیه داخل و چه خارج شدت گرفته بود و مخالفان داخلی دائما انها را به ترسو بودن، خیانت متهم می کردند، 2 تیر 94 عالی ترین مقام کشور در دیدار با مسئولان و کارگزاران نظام  تیم مذاکره کننده را امین، غیور و شجاع نامیدند؛ ایشان گفتند: «این تیم، با غیرت ملی و دقت کامل و با قصد باز کردن گره و پیش بردن کار کشور، در مقابل تعداد کثیر مذاکره کنندگان طرفهای مقابل، مشغول تلاش است و انصافاً با شجاعت، مواضع را بیان و دنبال می کند. »


در جریان تصویب برجام نیز سیل مخالفت ها از سوی عده ای به راه افتاد. آنها بیان می کردند که این سند تاریخی خواست مقام رهبری نیست. بعد از انکه اجرای برجام به تصویب مجلس رسید رهبری در نامه ای ضمن تائید برجام از اعضای تیم مذاکره کننده قدردانی کرد. مسئله ای که به کلی از مرام برخی مخالفان و منتقدان دور شده بود. 

هر چند انتقادات نسبت به زمانی که مذاکرات در جریان بود و یا زمانی که برجام به مجلس رسید فروکش کرده  است، اما باز حرف و حدیث در این بین زیاد به گوش می رسد که شاید سخنان روز گذشته رهبری ( 10 آبا 94) فصل الخطابی باشد برای تمام اتهاماتی که برخی به اعضای وزارت خارجه وارد می کنند. آیت الله خامنه ای در دیدار وزیر امورخارجه، سفرا و کارداران جمهوری اسلامی ایران با تحسین تلاش و جدیت تیم مذاکره کننده گفتند: احساس قدرت و نشستن در مقابل 6 قدرت جهانی، دفاع از اهداف و تثبیت حضور و وجود خود به طرفهای مقابل، از جمله نقاط قوت مذاکره کنندگان کشورمان در مذاکرات هسته ای بود.

ایشان، تدین را مهمترین نقطه قوت آقای ظریف خواندند و افزودند: بنده مکرر برای شما عزیزان دعا می‌کنم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین