|
|
امروز: چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۴:۴۴
کد خبر: ۶۹۲۶۶
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۷
روزنامه ال موندو پرسید: ایران از روسیه در بمباران های مواضع داعش در سوریه حمایت می کند. آیا تهران حضور نیروهای نظامی خود در این کشور عربی برای عملیات های زمینی را تقویت خواهد کرد؟
  «معصومه ابتکار» معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مصاحبه با روزنامه «ال موندو» اسپانیا تاکید کرد: آمریکا اکنون فهمیده است که باید ایران را به عنوان یک قدرت منطقه ای بپذیرد و به آن احترام بگذارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، ابتکار در این مصاحبه که روز پنجشنبه منتشر شد در پاسخ به این سووال که آیا «آمریکا و ایران پس از 35 سال خصومت حالا دوست هم هستند؟» گفت: برای صحبت کردن از دوستی خیلی زود است. ما پس از 35 سال دشمنی به یک توافق هسته ای رسیده ایم که قرار است منجر به لغو تحریم ها شود. به همین خاطر ما در ایران مثل قدرت های جهانی به مسائلی فراتر از توافق نگاه می کنیم.

وی در مور اینکه از سال 1979 تا به امروز چه تغییراتی رخ داده است؟ افزود: آمریکا به این نتیجه رسیده است که باید ایران را به عنوان یک قدرت نوظهور منطقه ای، یک بازیگر مهم مروج صلح و امنیت و یک کشور مستقل بپذیرد. دنیا الان به ما احترام می گذارد. هدف دولت کنونی ایران، ترویج روابط با همسایگان و دیگر کشورهای جهان است.

ابتکار در پاسخ به این سووال که چرا مقام معظم رهبری مذاکره ایران و آمریکا را ممنوع اعلام کرده است؟ گفت: خطوط قرمز ترسیم شده از سوی رهبری همان هایی است که دولت رعایت می کند. همان زمان هم که مذاکرات هسته ای را با آمریکا آغاز کردیم، معلوم بود که رابطه با آمریکا باید محدود به همین موضوع باشد.

وی ادامه داد: ما دلایل زیادی برای مشکوک بودن به نیات واقعی آمریکا داریم. آثار سلطه گری آمریکا در مناقشات افغانستان، یمن، لیبی، سوریه، عراق و غیره مشهود است. ما همچنان به مذاکره با واشنگتن در چارچوب توافق هسته ای ادامه خواهیم داد و خارج از این محدوده نخواهیم رفت.

معاون رییس جمهوری در این رابطه که آیا فکر می کنید روزی شعار «مرگ بر آمریکا» هم پایان یابد؟ ابراز داشت: سخت است چنین موضوعی را پیش گویی کرد چون نمی دانیم آمریکا در قبال ایران چه سمت و سوی سیاسی را اتخاذ خواهد کرد. این شعارها که از سوی گروه هایی ترویج داده می شود، دولت آمریکا را هدف قرار داده اند و اصلا منظور آنها مردم این کشور نیست. این گروه ها، بیم آن دارند که واشنگتن در حال تلاش برای دخالت در امور داخلی ایران باشد.

روزنامه ال موندو پرسید: ایران از روسیه در بمباران های مواضع داعش در سوریه حمایت می کند. آیا تهران حضور نیروهای نظامی خود در این کشور عربی برای عملیات های زمینی را تقویت خواهد کرد؟

ابتکار پاسخ داد: ایران از دولت های دموکراتیک عراق و سوریه برای تضمین امنیت در مقابل تهدید جهانی داعش حمایت می کند. اما فراتر از مبارزه زمینی می بایست راهکارهایی برای قطع تامین اعتبار این گروه، ممانعت از پولشویی و یا ارسال تسلیحات به آنها اتخاذ کرد.

وی خاطرنشان ساخت: اگر کمک چند دولت به این تروریست ها نبود، کار این غول تا حالا تمام شده بود. آنچه باید از خود بپرسیم این است که چه کسی هزینه های مالی داعش را تامین می کند.

معاون رئیس جمهوری در پاسخ به این پرسش که آیا فکر می کنید جامعه بین المللی به اندازه کافی برای مبارزه با داعش کار نکرده است؟ گفت : هیچگاه طرحی از سوی غرب برای مبارزه با داعش وجود نداشته است. اگر جامعه بین الملل واقعا می خواهد ترمز تروریسم را بکشد، چرا منابع مالی این گروه ها را قطع نمی کند؟

ابتکار ادامه داد: چند دولت پشت داعش قرار گرفته اند و از لحاظ سیاسی و اقتصادی حمایتش می کنند. فقط زمانی که منابع مالی قطع شوند، داعش خواهد مرد. خیلی واضح است که این کشورها استاندارد دوگانه را اختیار کرده اند.

وی در پاسخ به این سووال که آیا ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی و قطر مبارزه ای برای هژمونی منطقه ای خود، جنگ های نیابتی در سوریه، یمن و عراق راه انداخته اند؟ تاکید کرد: ما در حال مبارزه با ایران هراسی در منطقه هستیم و با آن دسته همسایگانی که نفرت و خشونت قومی و مذهبی را ترویج می دهند، مقابله می کنیم.

وی گفت: همه جزو کشورهای اسلامی هستیم اما متاسفانه نفوذ غرب و رژیم صهیونیستی منجر به ناامنی در منطقه و تغذیه افراط گرایی شده است. ما باید برای تحقق صلح و خوشبختی با هم متحد شویم.

ابتکار در مورد این سوال که آیا فقط ایران است که برای تحقق صلح و امنیت منطقه می کوشد؟ اظهار داشت: ایران آمادگی خود را برای مبارزه با تروریسم اعلام کرده و این دقیقا کاری است که الان انجام می دهیم. کشورهایی که آشکارا از داعش حمایت می کنند باید پاسخگوی اعمالشان باشند.

به گفته وی، سازمان ملل متحد در تلاش برای متوقف کردن داعش شکست خورده است. جامعه بین المللی هم شکست خورده و واکنشی به تهدیدات تروریستی نشان نداده است. روزانه افراد بی گناه زیادی در سوریه، عراق و یمن کشته می شوند و ظاهرا انسان های درجه دوم محسوب می شوند. بی توجهی عظیمی نسبت به هزاران شهروندی که روزانه در این منطقه کشته می شوند وجود دارد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین