|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۶
کد خبر: ۶۹۰۶۰
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۳
مالزی از نظر میزان درآمد خانوارهای این کشور، در رده پنجمین کشور گران برای ادامه تحصیلات دانشگاهی قرار گرفت.
براساس تازه ترین تحقیقات، هر خانواده مالزیایی باید 55 درصد از درآمد خود را برای تکمیل تحصیلات دانشگاهی هر فرزند هزینه کند.
هم اکنون حدود پنجهزار ایرانی در دانشگاه های مالزی دوره های تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکترا را می گذرانند.
اگر چه مالزی توانسته در بین 40 کشور که ارزان ترین شهریه برای ادامه تحصیلات دانشگاهی را ارائه می دهند در جایگاه دهم قرار گیرد، اما میزان هزینه خانوارها که بیش از نیمی از درآمد خود را صرف تحصیلات دانشگاهی هر فرزند خود می کنند، این کشور را به محل گرانی برای ادامه تحصیلات تبدیل کرده است.
به نوشته روز چهارشنبه تارنمای 'مالیزیا اینسایدر'، در این کشور حدود 20 دانشگاه وجود دارد که هر یک با ارائه شهریه های مختلف قصد رقابت با دیگر دانشگاه ها را دارند.
میانگین درآمد هر خانوار مالزیایی که حدود دو هزار و 502 رینگیت (673 دلار) است، باعث می شود خانوار در صورت دریافت نکردن بورسیه و یا وام، نیمی از درآمد خود را هزینه تحصیلات هر یک از فرزندان خود کنند.
شهریه های دانشگاه ها در مالزی حدود 76 هزار و 925 رینگیت (معادل 11 هزار و 875 دلار) است.
گرانترین کشور برای تحصیلات دانشگاهی مجارستان است که هر خانوار باید حدود 92 درصد از درآمد خود را برای کسب مدارک تحصیلی فرزندان خود هزینه کنند.
دولت مالزی که اکنون با بحران اقتصادی دست به گریبان است برای جبران کسری بودجه خود عوارض جاده ای را افزایش داده و مالیات کالا و خدمات را نیز در این کشور اجرا کرده است.
دولت مالزی در بودجه سال 2016 حدود دو میلیارد و 400 میلیون رینگیت (572 میلیون دلار) به دانشگاه های دولتی اختصاص داده است و همین امر نگرانی هایی در مورد شهریه های این دانشگاه ها ایجاد کرده است.
با این وجود، 'ادریس جوسوح' وزیر آموزش عالی مالزی اعلام کرد دانشگاههای دولتی این کشور به رغم کاهش دو میلیارد رینگیتی (480 میلیون دلار) بودجه نباید میزان شهریه را افزایش دهند.
به گفته وی، 90 درصد از دانشگاه های دولتی همچنان بودجه خود را از دولت اخذ می کنند و باید با استفاده از دارایی های خود درآمدزایی کنند.
یک بررسی نشان می دهد مالزی تحصیل جوانان در دانشگاه ها را برای خود به تجارت تبدیل کرده و با یک برنامه ریزی پس از هجوم جوانان ایران و چند کشور عربی و آفریقایی و کاسبی از آن ها، اکنون سودای جذب 200 هزار دانشجوی خارجی تا سال 2020 میلادی را در سر دارد.
در همین راستا دولت مالزی و دانشگاه های این کشور با افزایش جذب دانشجو و براساس برنامه بلندمدت تحصیل اتباع خارجی در این کشور، با تجاری کردن تحصیل و با انتشار آگهی و دادن مجوز به شرکت های تبلیغاتی و واسطه ای برای جذب دانشجوی خارجی، به دنبال کسب منافع اقتصادی از نظام آموزشی این کشور است.
این در حالی است که دانشگاه های مالزی تا چند سال پیش در مجامع علمی بین المللی حرفی برای گفتن نداشت اما به برکت دانشجویان خارجی به ویژه دانشجویان ایرانی توانست جایگاه خود را ارتقا دهد.
براساس آمار مالزی در حال حاضر 135 هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه ها و مراکز آموش عالی دولتی و خصوصی این کشور تحصیل می کنند که 10 درصد از دانشجویان را شامل می شوند.
مالزی با برنامه ریزی به دنبال درآمد 600 میلیارد رینگیتی (143 میلیارد دلاری) از سال 2011 تا سال 2020 از طریق جذب دانشجوی خارجی است.
تعداد دانشجویان ایرانی در مالزی هر روز رو به کاهش است. جمعیت دانشجویان ایرانی در مالزی در آذرماه سال 1391 براساس آمارهای رسمی 14 هزار نفر تخمین زده می شد و اکنون تعداد این دانشجویان به حدود پنج هزار نفر رسیده است.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین