|
|
امروز: پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۹
کد خبر: ۶۸۸۴۶
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۴
نوبخت تاکید کرد: همه تلاش 4 وزیر برای پایین آمدن نرخ 13 سنت باعث می‌شود که سود بیشتری به این گروه تعلق گیرد و این درخواست آثاری در بازار بورس خواهد داشت که آقای ترکان به آن اشاره داشتند.
سخنگوی دولت تاکید کرد:‌نامه 4 وزیر در حوزه‌ی بورس و در رابطه با ضرورت توجه بیشتر به بورس بوده است.

 محمدباقر نوبخت در نشست خبری در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات اخیر علی اکبرترکان در مورد نامه 4 وزیر به رییس جمهور یادآور شد: همکاران من در ارتباط با بازار سرمایه و بورس نظراتی داشتند و از نوساناتی که در بازار بورس به وجود آمده بود، نگران بودند.به خصوص از دی ماه سال 92 که شاهد افتی در این رابطه همزمان با نرخ گذاری مجلس برای خوراک پالایشگاه‌ها در حد 13 سنت بودیم.

وی با اشاره به اینکه در قانون عدد 13 سنت برای خوراک پالایشگاه‌ها قائل شده است و این موضوع اعتراضاتی را از سوی کارشناسان و صاحب نظران در بر داشته است گفت: آنچه در مورد موضوع نرخ خوراک پالایشگاه‌ها مطرح است این است که تعیین نرخ 13 سنت سود غیرمتعارفی را برای این صنعت به وجود می‌آورد.

وی همچنین در رابطه با نامه‌ی 4 وزیر به رییس جمهور تصریح کرد: حضور وزیر دفاع در جمع امضاء کنندگان برای شرکت سرمایه‌گذاری الغدیر است که در مورد بازنشستگان این وزارتخانه است.همچنین امضای وزیر صنعت و تعاون نیز به خاطر مسائلی از این جهت بوده است. اما مهندس ترکان جزو کسانی هستند که معتقدند نرخ 13 سنتی که مشخص شده است نباید تغییر یابد. و سهامداران نیز از این عدد خرسند نیستند. بنابراین مهندس ترکان نظرشان را این طور عنوان کردند که اگر این عدد پایین‌تر آید سود بیشتری به این گروه تعلق می‌گیرد و ازآن با عنوان رانت یاد کردند.

نوبخت تاکید کرد: همه تلاش 4 وزیر برای پایین آمدن نرخ 13 سنت باعث می‌شود که سود بیشتری به این گروه تعلق گیرد و این درخواست آثاری در بازار بورس خواهد داشت که آقای ترکان به آن اشاره داشتند. البته ایشان نظر خودشان را مطرح کردند و نظر رسمی دولت از سوی سخنگوی دولت اعلام می‌شود.

سخنگوی دولت در رابطه با این که گفته شده است نامه وزیران دیگری در مورد بحران اقتصادی به رئیس جمهور وجود داشته است گفت: این که اگر وزرای محترم در حوزه‌ی خود با مشکلاتی مواجه باشند آن را به رئیس جمهور منتقل کنند امری متعارف است و نامه‌هایی که خبر از بحران اقتصادی دهد صحت ندارد.

نوبخت در پاسخ به این سوال که آیا در لایحه‌ای که امروز تقدیم مجلس شد مساله‌ی خروج از رکود و هدفمندی یارانه‌ها مطرح شده است، گفت: آنچه امروز تقدیم مجلس شد لایحه برنامه ششم نبود، بلکه برخی از احکام در قوانین برنامه‌های گذشته بود که همواره تکرار می‌شد و موارد قبلی را که لازم بود دائمی شود به مجلس دادیم و این کار خواسته خود مجلس نیز بوده‌است.بنابراین احکام تکراری در قالب 50 ماده تنظیم و تقدیم مجلس شد.

نوبخت در رابطه با درگیری‌های اخیر در دزفول و بهبهان و برنامه‌های دولت برای پیشگیری از این اتفاقات در ایام انتخابات و تجمعات سیاسی گفت: حادثه دزفول جنبه‌ی امنیتی داشت که همه عناصر آن دستگیر شدند و با آنها برخورد شد، اما موضوع بهبهان یک اقدام شرارتی بود و نسبت به آن نیز برخوردهای لازم انجام شده است. تاکید دولت برای جلوگیری و پیشگیری از این اتفاقات نه تنها در دوران انتخابات، بلکه در تمام زمان‌هاست. چرا که مردم باید از هرگونه ناآرامی که مخل آرامششان می‌شود مصون باشند.

سخنگوی دولت در جواب سوالی مبنی بر این که گفته می‌شود علت نامه چهار وزیر به رییس جمهور افت اقتصادی در حوزه‌ی صنعت بوده است ، شما این مطلب را تایید می‌کنید گفت: نامه 4 وزیر معطوف به مساله‌ی بورس و ضرورت توجه به آن است، اما این که باید شتاب رشد اقتصادی را مورد توجه قرار بدهیم مساله‌ای است که از ابتدا قول دولت بوده‌است.

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه بهار تورم و خروج از رکود و توجه به رونق اقتصادی از قول‌های دولت به مردم بوده است گفت: در طول فعالیت دولت، اقدامات خوبی در زمینه‌ی رشد اقتصادی اتفاق افتاده است البته هنوز تا وضعیت مطلوب فاصله داریم و باید به تلاشمان ادامه دهیم.

وی با اشاره به این که همه مراجع اقتصادی جهان برای اقتصاد ایران رشد 5 تا 6 درصدی را پیش بینی کردند گفت: در این چند ماه که برجام تایید شده است همچنان در حالت تحریم هستیم، بنابراین در این شرایط با توجه به دستاوردهایی که به دست آورده‌ایم باید از تیم اقتصادی قدردانی کنیم.

نوبخت تاکید کرد:‌سیاست دولت، مهار تورم و خروج از رکود از ابتدای کار بوده است و در حال حاضر نیز با این انگیزه اقدامات گذشته را برای چند ماه آینده به صورت بسته ویژه اقتصادی ارائه داده‌ایم.

سخنگوی دولت در مورد پرداخت تسهیلات برای خودرو نیز خاطرنشان کرد: این تسهیلات نه فقط برای خودرو بلکه برای برخی از اقلام پرمصرف بادوام که مشکل انبار دارند یعنی تولید شده و به مصرف نرسیده، مطرح است.

وی توضیح داد:‌اگر قرار باشد بر تولید داخلی متمرکز شویم و مردم را به استفاده از تولید داخل دعوت کنیم قطعا باید کیفیت تولیدات داخلی بالا رود و قیمت‌ها مناسب شوند. اما چون به دلیل عدم وجود تقاضای کافی برای تولیدات داخلی در حال حاضر روند تولید کند شده است، برای سرعت بخشیدن به تولید باید انبارها را خالی کنیم یعنی باید قدرت خرید ایجاد کنیم. و این سیاستی است که در همه کشورها برای تحریک تقاضا از آن استفاده می‌شود.

وی تاکید کرد: بنگاه‌هایی می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند که کیفیت کالاهای خود را بالا برند و قیمت‌هایشان را مناسب کنند.

این خبر تکمیل می‌شود.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین