کد خبر: ۶۷۹۲
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۶
وزیر تعاون، کار و رفاه در اولین سفر رسمی خارجی خود با عنوان وزیر کار دولت تدبیر و امید برای شرکت در سومین اجلاس جهانی «محو کار کودکان» (۱۶ تا ۱۸مهرماه) به برازیلیا در کشور برزیل سفر کرد. ایران با پذیرش کنوانسیون منع کار کودک و ابلاغ آن در سال ۸۳، اشتغال کودکان در ۴۰ حرفه را ممنوع اعلام کرد.
علی ربیعی برای شرکت در سومین کنفرانس جهانی «محو کار کودکان» و در اولین سفر رسمی خارجی خود از زمان تصدی وزارت کار به برازیلیا رفت. قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه در امور بین الملل اعلام کرد: ‌ جمهوری اسلامی ایران در سومین کنفرانس جهانی محو کار کودکان که از امروز ۱۶ مهرماه در کشور برزیل برگزار می‌شود و تا ۱۸ ماه جاری نیز ادامه خواهد داشت شرکت می‌کند.

محمدتقی حسینی با تشریح اهداف سومین کنفرانس «محو کار کودک» اظهار داشت: ‌ کنفرانس برزیل در ادامه دو کنفرانس پیشین در اسلو و لاهه برگزار می‌شود و این امر نشان دهنده اراده جهانی برای مبارزه با کار کودکان به ویژه در مشاغل زیان آور است.

وی ادامه داد: ‌ جمهوری اسلامی ایران اهمیت زیادی برای اهداف این کنفرانس قائل است و وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در راس هیئتی در این کنفرانس شرکت می‌کند.

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بین الملل افزود: ‌ این کنفرانس به ابتکار سازمان بین المللی کار و دولت برزیل تشکیل شده و دعوتنامه‌های جداگانه‌ای از سوی دولت برزیل و «گای رایدر» مدیرکل سازمان بین المللی کار برای شرکت ایران در این کنفرانس ارسال شده است.

وی خاطرنشان کرد: ‌ ایران کنوانسیون ۱۸۲ سازمان بین المللی کار در مورد محو بد‌ترین اشکال کار کودک را پذیرفته و آئین نامه اجرایی آن در ۱۱ خردادماه سال ۸۳ ابلاغ شده است. در همین راستا معیارهای کنترلی برای محو کار کودکان اعمال می‌شود. همچنین بر اساس قوانین موجود در جمهوری اسلامی ایران به کارگیری افراد زیر ۱۵ سال ممنوع و برای برخی از مشاغل سخت سن بالا‌تر از ۱۸ سال در نظر گرفته شده است.

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه کار کودکان عمدتا در مشاغل غیررسمی صورت می‌گیرد افزود: ‌ برای شناسایی و رصد مشاغل آشکار و پنهان در اقتصاد رسمی و غیررسمی ضروری است نهادی مسئول برای تعریف مشاغل ممنوعه و به ویژه در حیطه کار کودک وجود داشته باشد.

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بین الملل تاکید کرد: ‌ این نهاد می‌تواند در فرآیندی پیوسته با مراجع صلاحیت دار در تدوین مقررات و رویه‌های اصلاحی بازدارنده همکاری نماید. در حال حاضر در ایران کمیته ملی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این مسئولیت را برعهده داشته و به طور ادواری لیست مشاغل ممنوعه را به دستگاه‌های اجرایی و شرکای اجتماعی دولت اعلام می‌کند.

حسینی اظهار داشت: ‌ تاکنون بیش از ۴۰ حرفه غیراستاندارد شناسایی و رسما استفاده از کودکان در این مشاغل ممنوع اعلام شده است. محو کار کودکان هدفی انسانی است که نیازمند همکاری همه دستگاه هاست.

وی با اشاره به وضعیت جهانی در زمینه کار کودک گفت: ‌ در پی تلاش‌های بین المللی و به ویژه اقدامات سازمان بین المللی کار، تعداد کودکان کار در جهان از سال ۲۰۰۰ تاکنون به میزان یک سوم کاهش یافته است، اما تا رسیدن به وضع مطلوب باید راهی طولانی طی شود.

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه خاطرنشان کرد: ‌ در حال حاضر حدود ۸۵ میلیون کودک در سراسر جهان در کارهای پُرخطر فعالیت می‌کنند و منطقه آسیا و اقیانوسیه هنوز بالا‌ترین ارقام را در این خصوص به خود اختصاص داده است.

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه در امور بین الملل ادامه داد: ‌ تاکنون بیش از ۴۰ کشور در سطح وزیر و تعداد زیادی از کشور‌ها در سطوح دیگر در کنفرانس برزیل شرکت می‌کنند که پس از بررسی ابعاد مختلف موضوع کار کودکان بیانیه برزیل را به منظور سرعت بخشیدن برای محو کار کودکان به تصویب می‌رسانند.

حسینی گفت: ‌ جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان عضو اصلی هیئت مدیره سازمان بین المللی کار نقش مهمی در هنجارسازی‌ها و تدوین مقررات مربوط به موضوعات کار ایفا می‌کند. همچنین عضویت ایران در هیئت مدیره این سازمان تا اواسط سال ۱۳۹۳ ادامه دارد.

سازمان جهانی کار نیز در گزارشی اعلام کرد: در طول یک دهه اخیر تعداد کودکان کار در کشور‌ها از ۲۴۶ میلیون نفر به ۱۶۸ میلیون کاهش یافته و با وجود بهبودی در تعداد کودکان کارگر، محو بد‌ترین اشکال کار کودکان تا سال ۲۰۱۶ از سوی ILO دنبال می‌شود.

منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین