|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۲
کد خبر: ۶۶۰۵۹
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۳
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:‌ نیت ما از انتخاب نوربخش به‌عنوان رییس جشنواره موسیقی فجر، ایجاد یک فضای دلگیرانه برای آقای ریاحی نبوده و نیست، بلکه تمهیدی برای ارتقای سطح جشنواره است.
علی مرادخانی در حاشیه‌ی بازدید از کنسرت نور در برج آزادی اظهار کرد: مطمئنم در این فضا خود به خود شادابی ایجاد می‌شود و ما جشنواره‌ای را برگزار می‌کنیم که همه از برپایی آن خوشحال خواهیم شد و نارضایتی هم وجود نخواهد داشت.

او با بیان این‌که امیدوارم این انتخاب موجب دلخوری حسن ریاحی (دبیر جشنواره) نشود، گفت: ما عادت داریم طبق یک روال از پیش تعیین‌شده کارهای خود را انجام دهیم، اما اگر این عادت مقداری برهم بریزد، هم برای اهالی رسانه و هم برای کسانی که در فضاهای دیگر فعالیت می‌کنند، تحلیل‌های مختلفی به‌وجود می‌آید که باید به آن‌ها پاسخ داد.

مرادخانی همچنین اظهار کرد: از همان روزهای اول که این موضوعات مطرح شد، من چندبار با دوستانی که با این فضا در ارتباط بودند، جلساتی را برگزار کردیم. در همین زمان هم آقای نوربخش و دوستان، طرحی را برای بالا بردن کیفیت جشنواره‌ی موسیقی فجر مطرح کردند که می‌توانست مورد بررسی بیشتری قرار گیرد.

رییس موزه موسیقی همچنین بیان کرد: شما دوستان رسانه‌ای هم یادتان باشد که در مقاطع مختلف بارها مطرح کرده بودید که برخی از این جشنواره‌ها به‌تدریج درون یک جریان تکراری قرار گرفته و لازم است تغییراتی برای بالا رفتن سطح کیفی این رویداد موسیقایی اعمال شود. قطعا در چنین فضایی شما ناچار هستید، برای تغییر، افکار جدیدی را به مجموعه وارد کنید تا تحولاتی ایجاد شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از پیشنهادهای من در این راستا، اجرای برنامه‌هایی در حوزه‌ی ایران فرهنگی و گستره‌ی جغرافیایی ملل مسلمان بود که جشنواره به سمتی برود، رویدادهای مختلفی را دربر گیرد و منجر به یک جشنواره‌ی موثر در زمینه‌ی موسیقی شود. می‌خواهیم با حضور یک مدیر در کنار دبیر جشنواره به مجموعه نظرات واحدی دست پیدا کنیم و بتوانیم به آنچه برای ارتقای سطح کیفی و هویتی جشنواره فجر لازم است، نزدیک شویم. اگر این مسائل با توجه به برنامه‌ریزی که انجام شده است، پیش رود، قطعا مخاطبان شاهد تحولات بزرگی در این عرصه خواهند بود.

معاون امو هنری وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش گفت: وقتی من مدیر مرکز موسیقی وزارت ارشاد بودم، تغییرات زیادی در جشنواره‌ی موسیقی فجر به‌وجود آمد، در حالی که من دخالت زیادی در آن نداشتم، اما تمام تلاش‌مان این بود که بهترین کیفیت را به مخاطبان عرضه کنیم. الان هم تمرکز دست‌اندرکاران جشنواره معطوف به برگزاری یک جشنواره با کیفیت است. همه باید دست به دست هم دهیم تا این جشنواره به خوبی برگزار شود.

او درباره‌ جایزه‌محور شدن جشنواره نیز گفت: برخی معتقدند رقابتی بودن، انگیزه ایجاد می‌کند و باعث رقابت می‌شود. برخی دوستان هم می‌گویند، جایزه‌محور بودن تأثیری بر ایجاد انگیزه میان شرکت‌کنندگان ندارد. به هر ترتیب، ما باید شرایط را به‌گونه‌ای فراهم کنیم که مجموعه قواعد را بشناسیم و پی ببریم که آیا جشنواره موسیقی فجر باید جایزه‌محور باشد یا خیر.

مرادخانی اظهار کرد: من سعی دارم، این موضوع را خیلی راحت و بدون حاشیه انجام دهم. اگر امسال با این رویه کار، گستره‌ی موفقیت بیشتری داشت قطعا آن را ادامه می‌دهیم؛ اما اگر این‌طور نبود، فکر دیگری می‌کنیم. اگر جشنواره را در حالت انجماد قرار دهیم، همه چیز به سمت تکراری شدن می‌رود. ما باید شرایطی را ایجاد کنیم تا این رویداد مهم یک تکانی بخورد.

معاون وزیر ارشاد در امور هنری درباره‌ی بازسازی تئاتر شهر نیز گفت:‌ موضوع بازسازی مجموعه‌ی تئاتر شهر برای ما هم با توجه به زمان کمی که به آغاز جشنواره‌ی تئاتر فجر داریم، نگران‌کننده است. ما به‌عنوان بهره‌بردار این مجموعه علاقه‌مندیم تا این فضای ارزشمند فرهنگی هرچه زودتر به‌طور کامل در اختیار ما قرار گیرد.

او ادامه داد: مشکل ما این است، وقتی کار بازسازی این مجموعه شروع شد به‌دلیل کمبود امکانات بودجه‌ای و تخصیص آن، با موانعی روبه‌رو شدیم که کار را برای ما سخت کرد. البته معاونت توسعه‌ی مدیریت و منابع انسانی وزارت ارشاد درصدد است، هرچه زودتر منابع مالی را برای ادامه کار تأمین کند و کار تا این حد به درازا نکشد.

مرادخانی در پاسخ به این پرسش که چرا در سالی که توسط وزیر ارشاد، سال تئاتر نامگذاری شده، چنین مشکلاتی بر سر راه بازسازی تئاتر شهر است، گفت: در شرایط فعلی بودجه عمرانی در کشور به‌شدت کاهش پیدا کرده است و ماجرای بازسازی تئاتر شهر نیز از این قاعده مستنثی نیست. البته آقای کاراندیش طی روزهای گذشته، نهایت تلاش خود را انجام داده که این موضوع مرتفع شود، اما به هر حال باید این نکته را بگویم که کمبود بودجه، مانع اصلی در روند بازسازی تئاتر شهر است.

او تأکید کرد: ما تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم که تا زمان شروع جشنواره تئاتر فجر دو تالار دیگر را به مجموعه‌های نمایشی تئاتر شهر اضافه کنیم. انتخاب عنوان «سال تئاتر» از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به اعتقاد من، ابتکاری از سوی ایشان بود که طرح آن در این مقطع زمانی واقعا لازم بود. همین که تئاتر بیشتر مورد توجه قرار گیرد و از ما درباره آن سوال‌های متعددی شود، می‌تواند فضای خوبی را برای حل مشکلات موجود ایجاد کند.

وی گفت: من تا کنون رایزنی‌هایی را با معاونان رییس‌جمهور برای حل مشکل بودجه انجام داده‌ام که حداقل بتوانیم در شرایط موجود کار را سریع‌تر تمام کنیم، زیرا تعلل در بازسازی، خسارت بیشتری به مجموعه‌هایی مانند تئاتر شهر می‌زند. با متوقف شدن کار هم هزینه‌ها بیشتر خواهد شد. هفته‌ی گذشته، تعدادی از مهندسان بازسازی مجموعه تئاتر شهر با من ملاقاتی داشتند و من از آن‌ها خواهش کردم تا با یک جدول، زمان‌بندی مشخصی ارائه کنند.

مرادخانی اضافه کرد: قرار است این جدول زمان‌بندی تا شنبه‌ی هفته‌ی آینده به من اعلام شود و بعد از برگزاری جلسه‌ی بعدی، موضوع نهایی را با رسانه‌ها در میان می‌گذارم تا آن‌ها نیز در جریان چند و چون قرار گیرند. فکر می‌کنم تا امروز حدود سه میلیارد تومان هزینه‌ی بازسازی مجموعه تئاتر شهر شده که اگر بخواهیم ماجرا را ادامه دهیم، تصور می‌کنیم چیزی حدود دو تا سه میلیارد تومان دیگر برای ادامه کار بودجه لازم داریم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین