|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۸
کد خبر: ۶۵۶۶۶
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۲
ولی‌الله سیف، رئیس بانک مرکزی نیز به عزم دولت برای کاهش نرخ سود بانکی اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط بازار پولی و مالی کشور بانک مرکزی باید با ابزارهای غیرمستقیم نسبت به کاهش سود بانکی اقدام کند.
در شرایطی که بازار مسکن رکود سنگینی را تجربه می‌کند، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی عمده برنامه‌های خود در این حوزه را بر پایه تامین مالی از بانک‌ها قرار داده است. بانک‌هایی که به اعتراف خود او توانایی تامین اعتبارات مورد نیاز متقاضیان وام را ندارند. حالا او و البته ولی‌الله سیف رئیس بانک مرکزی از وام دیگری با عنوان وام ١٠٠‌میلیون تومانی ساخت مسکن خبر می‌دهند که گویا در دستور کار بانک مسکن قرار گرفته است و درحال حاضر تا همان سقف‌های قبلی یعنی ٤٠، ٥٠ و ٦٠ قابل تخصیص است و بقیه آن در پایان دوران ساخت تسویه می‌شود. علاوه بر این سیف از کاهش نرخ سود بانکی در ٦ ماهه دوم ‌سال خبر داده و علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد نیز با اشاره به سیاست دولت مبنی بر تقویت تولید در پساتحریم، از افزایش عرضه تسهیلات به بخش‌های صنعتی و تولیدی خبر داده است.  دیروز تهران میزبان ٣١ کشور اروپایی برای معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش حمل‌ونقل و مسکن بود. مراسمی که با حضور شماری از شخصیت‌های تراز اول اقتصاد کشور یعنی علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد، عباس آخوندی وزیر مسکن و ولی‌الله سیف رئیس بانک مرکزی افتتاح شد و در حاشیه آن اخبار تازه‌ای از تصمیمات اقتصادی دولت به رسانه‌ها خبررسانی شد.

کاهش نرخ سود بانکی در ٦ ماهه دوم امسال

ولی‌الله سیف، رئیس بانک مرکزی نیز به عزم دولت برای کاهش نرخ سود بانکی اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط بازار پولی و مالی کشور بانک مرکزی باید با ابزارهای غیرمستقیم نسبت به کاهش سود بانکی اقدام کند. این درحالی است که با تصمیمات اخیر بانک مرکزی در جهت رفع تنگنای مالی و همچنین کاهش نرخ سود بانکی و نزدیک کردن این نرخ به نرخ تورم بنا شده است بانک مرکزی از منابع داخلی خود نسبت به حضور در بازار بین بانکی اقدام می‌کند. او درباره زمان اجرای بازنگری نرخ سود بانکی نیز توضیح داد: این برنامه در ٦ ماه دوم‌ سال با هدف اصلی ایجاد تناسب نرخ سود بانکی با نرخ تورم که برای تولید نیز قابل تامین باشد، اجرایی می‌‌شود.

افزایش عرضه تسهیلات بانکی به بخش تولید

علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد نیز با تاکید بر این‌که درحال حاضر نرخ سود بانکی با شرایط اقتصادی کشور تطابق ندارد، گفت: ما در ۲‌سال گذشته با تکانه ناشی از فشار تحریم‌ها مواجه بودیم که با سیاست‌های پولی، بانکی و کاهش تحریم‌ها، رشد تورم متوقف شد. سپس از نیمه دوم‌ سال قبل با تکانه جدید کاهش قیمت نفت مواجه شدیم که این موضوع می‌توانست روی تولید و تورم آثار منفی بگذارد. با این حال مجموعه سیاست‌ها مقابله با تورم به صورت اصولی ادامه پیدا کرد و درحال حاضر تمرکز اصلی سیاست پولی و مالی دولت بر رونق اقتصادی است و تصمیم داریم رشد اقتصادی را افزایش دهیم و با آثار رکودی کاهش قیمت نفت مقابله کنیم.

او ادامه داد: بر همین اساس رونق تولید یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های دولت در شرایط پساتحریم است و با توجه به این‌که تورم کاهش یافته است، انتظار می‌رود نرخ سود هم کاهش پیدا کند. زیرا درحال حاضر تولیدکنندگان قادر به پرداخت نرخ‌های سود بالا نیستند. علاوه بر این باید در بانک‌ها منابع قابل وام‌دهی را ایجاد کنیم که جهت‌گیری اصلی ما هم افزایش عرضه است و درصددیم تا حجم منابع قابل وام‌دهی به فعالیت‌های اقتصادی را بالا ببریم.

از دستفروش‌ها ارز نخرید

کلاهبرداری در بازار ارز یکی دیگر از محورهای اظهارت ولی‌الله سیف، رئیس بانک مرکزی بود. او با بیان این‌که کلاهبرداری در بازار ارز از دیرباز سابقه  داشته است، تاکید کرد: بانک مرکزی همواره هشدار داده در جهت سالم‌سازی معاملات ارزی، مردم برای تامین ارز خود به صرافی‌های مجاز مراجعه کنند و از خرید ارز از دستفروش‌ها خودداری کنند.  او با اشاره به جزییات این نوع کلاهبرداری هشدار داد: ممکن است این ارزی که از دست‌فروشان خریداری می‌شود، جعلی باشد و تبعات منفی بسیاری را به بار آورد. به‌عنوان مثال کسی که ارز خود را از حاشیه بازار خریداری و به کشور اروپایی سفر کرده است، جعلی بودن ارز مشکلات مضاعفی را برای او به بار آورده است.

ساخت ٧ فرودگاه جدید

عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی نیز در حاشیه همایش بین‌المللی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حمل‌ونقل و شهرسازی، از ساخت ٧ فرودگاه بزرگ به رسانه‌ها خبر داد و گفت: برای سرمایه‌گذاری‌های ویژه در بخش هوایی برنامه‌ریزی شده است که براساس آن ۷ فرودگاه بزرگ جدید در کشور ساخته می‌شود، ضمن این‌که ساختار ناوگان هوایی ایران بازسازی می‌شود و بر مبنای آن پیش‌بینی کردیم که ۴۰۰ هواپیمای دوربرد و میان‌برد و ۱۰۰ هواپیمای کوتاه‌برد وارد ناوگان هوایی شود. او همچنین با اشاره به این‌که فرودگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) برای ۵۰‌میلیون مسافر طراحی شده است، افزود: الان ظرفیت این فرودگاه ۶‌میلیون نفر مسافر است که در‌ سال آینده با افتتاح ترمینال دو، ٥‌میلیون مسافر به این ظرفیت افزوده می‌شود.

جهانگیری: دوران دلالی به پایان رسیده است

معاون اول رئیس‌جمهوری با تاکید بر این‌که شرکت‌های خارجی باید با دستگاه‌های رسمی نظام ارتباط بگیرند، گفت: دوران دلالی گذشته است. ما شفاف و روشن با شرکت‌های خارجی کار می‌کنیم و شرکتی که بخواهد روش‌های غیرشفاف را به کار بگیرد به لیست سیاه ما وارد می‌شود. اسحاق جهانگیری صبح روز گذشته در همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حمل‌ونقل و مسکن و شهرسازی با اشاره به این‌که شاخص‌های اقتصادی در ایران با وجود درآمدهای سرشار نفتی در ١٠سال گذشته رشدی متناسب با برنامه ١٤٠٤نداشته است و با آن برنامه فاصله زیادی دارد، اظهار کرد: ماموریت مهم اقتصاد ایران ایجاد اشتغال پایدار، افزایش رفاه مردم و افزایش قدرت اقتصادی است. وی همچنین گفت: لازمه دستیابی به این اهداف دستیابی به رشد سالانه ٨‌درصد در ١٠سال آینده است، در برنامه ششم توسعه هم این مسأله طرح شده است البته رسیدن به این ‌درصد دشوار اما شدنی است. جهانگیری در ادامه با بیان این‌که دولت درحال تدوین الزامات رشد ٨‌درصدی است، خاطرنشان کرد: ‌همه دستگاه‌ها و قوای نظام باید این الزامات را بپذیرند و به دولت کمک کنند. دولت هم ٣ هدف مهم در دستورکار دارد.

بازگرداندن ثبات به اقتصاد کشور یکی دیگر از اقدامات دولت بود. پس از توافق هسته‌ای ما با حجم قابل قبولی از شرکت‌های خارجی در ایران مواجه شدیم.

منبع: شهروند
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین