|
|
امروز: چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۳
کد خبر: ۶۲۳۶۸
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۳
اغلب افراد از خوردن شکلات لذت می‌برند و همه می‌دانند که خوردن آن در خلق‌وخوی افراد تأثیر مثبت می‌گذارد، اما این تنها فایده شکلات نیست. شکلات سکته مغزی در زنان را کاهش می‌دهد

مصرف شکلات چه فوایدی برای خانم ها دارد؟
اغلب افراد از خوردن شکلات لذت می‌برند و همه می‌دانند که خوردن آن در خلق‌وخوی افراد تأثیر مثبت می‌گذارد، اما این تنها فایده شکلات نیست. شکلات سکته مغزی در زنان را کاهش می‌دهد، از عوارض بارداری جلوگیری می‌کند، درد قاعدگی را کاهش  می‌دهد و جالبتر  اینکه باعث رمانتیک شدن زنان می‌شود. در این مطلب با تاثیراتی که مصرف شکلات بر خانم ها می گذارد آشنا می شویم.

 

• شکلات خطر سکته مغزی در زنان را کاهش می دهد

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف حدوداً دو قطعه شکلات در هفته می‌تواند به زنان در کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی کمک کند.
این تحقیقات که بر روی حدود 33500 زن با گروه سنی 49 تا 83 سال و در مدت 10 سال انجام شده نشان می‌دهد که مصرف 45 گرم شکلات در هفته از زنان در برابر سکته مغزی حفاظت می‌کند. یافته‌های این پژوهش حاکی از آن است که مصرف شکلات تا 20 درصد خطر سکته مغزی را کاهش می‌دهد. در این پژوهش آمده است که میزان مصرف شکلات با نوع سکته و آسیب‌های حاصل از آن کاملاً ارتباط دارد و حتی کسانی که شکلات بیشتری در برنامه تغذیه‌ای خود داشته‌اند از صدمات ناشی از سکته مغزی نظیر انسداد و لخته خون بیشتر در امان بوده‌اند. همچنین این تحقیقات نشان داده که غلظت کاکائو در میزان خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته مغزی موثر است.

 

شکلات,تاثیر شکلات در خلق و خوی زنان,فواید شکلات در خانم ها

مصرف شکلات از زنان در برابر سکته مغزی حفاظت می‌کند

 

شکلات تلخ به کاهش درد قاعدگی کمک می کند

افسردگی و خستگی غیرعادی و بدخلقی‌های ناگهانی تنها بخشی از اثراتی است که تغییرات هورمونی در روزهای قبل از قاعدگی روی روان و بدن زن‌ها می‌گذراند؛ و اگر چه اغلب زنان فکر می‌کنند هیچ راهی برای خلاص شدن از این روزهای ناخوشایند نیست، محققان به این گروه، خوردن شکلات تلخ را پیشنهاد می‌دهند.

 

اکثر زنان به دلیل افت ماهانه ترشح استروژن و پروژسترون، علائم ناخوشایند و آشفته کننده سندروم پیش از قاعدگی را تجربه می‌کنند که این تغییرات هورمونی موجب پیامدهای دیگری مثل افت موقتی میزان ترشح هورمون شادی‌آفرین سروتونین و همچنین سایر هورمون‌های آرام‌بخش می‌شود. حاصل این تغییرات هورمونی ایجاد احساس تحریک‌پذیری است که همگی از شایع‌ترین علائم سندروم پیش از قاعدگی هستند و ۳ تا ۷ روز ادامه پیدا می‌کند.
تحقیقات نشان داده است برخی از مواد غذایی مثل توت‌ها، کلسیم، ویتامین E و B6 و منیزیم می‌توانند علائم سندرم پیش از قاعدگی را به حداقل برسانند.


جالب‌تر اینکه بر مبنای این تحقیقات، شکلات تلخ نیز حاوی منیزیم، اسیدهای چرب، مفید، امگا ۳، امگا ۶ و مقادیر بسیار کمتری قند و همچنین فاقد شیر است که در کاهش علائم این سندرم نقش مفید دارد. البته ورزش کردن و حذف قند، نمک و کافئین از رژیم غذایی هم در کاهش علائم این سندرم موثر است.

 

شکلات از عوارض بارداری جلوگیری می‌کند
شکلات تلخ می‌تواند به جلوگیری از پره اکلامپسی کمک کند. پره اکلامپسی یکی از چندین علل تولد نوزاد نارس است که متأسفانه جان بسیاری از نوزادان را می‌گیرد. این وضعیت در میان زنان باردار رخ می‌دهد و اغلب با افزایش فشارخون نمود می‌کند. وقتی فشارخون زنان باردار افزایش می‌یابد، این مسئله منجر به تشنج، لخته شدن خون و آسیب به کبد می‌گردد. در برخی از موارد نیز پره‌اکلامپسی موجب توقف عملکرد کلیه‌ها می‌شود. اما براساس گزارشات Annals of Epidemiology، تئوبرومین موجود در کاکائو می‌تواند از این بیماری جلوگیری کند.

 

تحقیقی که در دانشگاه Yale به صورت پرسشنامه بر روی 2500 زن باردار درباره عادات رژیم غذایی آن‌ها صورت گرفت نشان داد زنانی که به طور منظم شکلات می‌خورند، 50 درصد کمتر از زنانی که مصرف شکلات در آن‌ها کم است، از پره اکلامپسی در دوران بارداری رنج می‌برند، زیرا تئوبرومین موجود در شکلات با تنظیم فشارخون منجر به انبساط رگ‌های خونی گشته و جریان خون را منظم می‌کند.

 

همچنین محققان فنلاندی به این نتیجه رسیده‌اند که شکلات می‌تواند بر رفتار کودک نیز تأثیر گذارد. مجله New Scientist گزارش می‌دهد براساس مطالعه‌ای که روی 300 زن باردار انجام شده است، زنان بارداری که در زندگی خود دچار استرس هستند اما در رژیم غذایی خود از شکلات استفاده می‌کنند نسبت به سایر زنان، فرزندان شادتر و فعال‌تری دارند. پزشکان معتقدند فنیل‌اتیل امین موجود در شکلات به‌عنوان تحریک‌کننده‌ای قوی در دوران بارداری از مادر باردار به جنین منتقل می‌گردد.

 

شکلات تلخ,شکلات,فواید شکلات در خانم ها

شکلات می‌تواند خطر بروز حمله قلبی در خانم‌ها را کاهش دهد

 

شکلات سبب تقویت خلق‌وخوی رمانتیک زنان می‌گردد
دانشمندان دو دانشگاه آمریکایی تأکید کردند که خلق‌وخوی رمانتیک زنان پس از خوردن شکلات تشدید می‌شود. محققان دانشگاه درکسل و پنسیلوانیا در آمریکا ثابت کردند که خوردن شکلات سبب تقویت خلق‌وخوی رمانتیک زنان می‌گردد و به مردان پیشنهاد دادند که از این واقعیت برای جلب توجه زنان استفاده کنند.


دانشمندان پس از انجام تصویربرداری مقطعی از مغز زنان، قبل و بعد از غذا، به این نتیجه دست یافتند. در حالت نخست، زنان غیرچاق در طول هشت ساعت از خوردن غذا خودداری کردند، پس از آن تصاویری با ماهیت خنثی مانند توپ‌های بولینگ و نیز تصاویری رمانتیک مانند تصویر اشخاصی که همدیگر را در آغوش کشیدند و یا دست همدیگر را گرفتند، به آن‌ها نشان دادند، واکنش مغز زنان به این دو نوع تصویر، کاملاً مشابه بود.


به گزارش العالم، اما در حالت دوم، پژوهشگران قبل از نمایش تصاویر، قطعه‌ای شکلات حاوی 500 کالری به آن‌ها دادند؛ این امر سبب تشدید واکنش‌های مغز زنان در هنگام مشاهده تصاویر رمانتیک گشت؛ بدین معنا که خلق‌وخوی رمانتیک زنان پس از خوردن شکلات تشدید شد.

 

شکلات خطر بروز حمله قلبی در خانم‌ها را کاهش دهد

شکلات می‌تواند خطر بروز حمله قلبی در خانم‌ها را کاهش دهد. اغلب افراد از خوردن شکلات لذت می‌برند و همه می‌دانند که خوردن آن در خلق‌وخوی افراد تأثیر مثبت می‌گذارد، اما این تنها فایده شکلات نیست، بلکه تنها تعداد کمی از محققان در گذشته به تأثیر مثبت آن روی قلب و عروق پی برده بودند، اما امروز فایده مفید دیگری نیز توسط دانشمندان انستیتو کارولینسکای استکهلم سوئد کشف شده و آن این است که مصرف شکلات در زنان خطر ابتلا به سکته را کاهش می‌دهد.

 

اما باید خاطرنشان کرد به‌رغم این نتایج مثبت، محققان همچنان تأکید دارند باید مصرف آن را با احتیاط انجام داد. دکتر لارسون می‌گوید: «مصرف شکلات باعث قطع کامل ابتلا به حمله قلبی نیست بلکه می‌تواند این خطر را تا حد قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد و از این رو می‌توان گفت مصرف کاکائو به طور قطع تأثیر مثبتی روی سلامتی دارد ولی حتماً باید زنگ خطر زیاده‌روی از مصرف شکلات را نیز به صدا در آورد و مصرف آن را تعدیل کرد، زیرا باید توجه داشت کاکائو کالری، چربی و قند بالایی دارد.

 

البته می‌توان گفت استفاده از شکلات تلخ به دلیل این‌که قند بسیار کمتری دارد و شیر کمتری نیز در ساخت آن استفاده می‌شود، بسیار مفیدتر است. دکتر لارسون در ادامه افزود: «در دهه 1990 در سوئد 90 درصد شکلات‌هایی که مصرف می‌شدند شکلات‌های شیری بودند که تنها 30 درصد آن را کاکائو تشکیل می‌داد، اما امروزه مصرف شکلات تلخ بسیار بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.»


منبع : tebyan.net

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین