|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۱
کد خبر: ۶۱۴۲۲
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۷
آیت الله احمد خاتمی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به خطبه نود نهج البلاغه، اظهار کرد: بندگان خدا قبل از آنکه شما را بسنجند خود خودتان را بسنجید و پیش از آنکه به حساب شما برسند خودتان به حسابتان برسید. باید از فرصت عمر نهایت بهره را ببریم.
امام جمعه موقت تهران گفت: بعد از مسأله برجام مطالبی از سوی آمریکایی‌ها شنیده شد که نادرست بود و باید این سخنان آن‌ها از سوی مسئولان پاسخ داده شود.

 آیت الله احمد خاتمی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به خطبه نود نهج البلاغه، اظهار کرد: بندگان خدا قبل از آنکه شما را بسنجند خود خودتان را بسنجید و پیش از آنکه به حساب شما برسند خودتان به حسابتان برسید. باید از فرصت عمر نهایت بهره را ببریم.

وی با بیان اینکه در هفته آینده عطر شهیدان عزیزی را داریم که زمان شهادت آن‌ها هفته آینده است و آن‌ها شهیدان عزیز 17 شهریور در میدان شهدا هستند، گفت: انصافا این شهیدان در عرصه انقلاب پیشگام بودند و شهادت آن‌ها نقش مهمی در پیروزی انقلاب داشت. شهادت شهید آیت الله قدوسی، سرتیپ وحید دستجردی که توسط منافقان کوردل به شهادت رسیدند در این ایام بود. منافقانی که اکنون زندگی آن‌ها در همان کشورهایی است که شعار مبارزه با تروریسم آن‌ها گوش جهان را کر کرده است. آنها جنایاتی مثل انفجار حزب جمهوری اسلامی را داشته اند و 72 نفر از عزیزان ما مثل شهید رجایی و باهنر را به شهادت رساندند و اکنون در اروپا به زندگی حیوانی خود ادامه می‌دهند.

امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: منافقین 12 هزار نفر از مردم این کشور از اقشار مختلف روحانی کارمند و سایر مردم را ترور کردند. ترور 4 هزار نفر دیگر از شهدا توسط گروهک‌هایی که نوکر آمریکا بودند صورت گرفت. باید یاد و خاطره آن‌ها را گرامی داشت. همچنین هفته آینده 12 شهریورماه مصادف با رحلت مجاهد نستوه، مرحوم آیت الله طالقانی اولین امام جمعه تهران است که 11 سال از عمر خود را در زندان‌های طاغوت گذراند و تا آخر عمر مجاهد فی سبیل الله بود.

خاتمی در ادامه با بیان ایکه ما امروز در خدمت عزیزان پدافند هستیم، گفت: آن‌ها همواره رصدگر توطئه‌های هوایی هستند و 24 ساعته دشمن را در آسمان رصد می‌کنند و با آن‌ها مقابله می‌کنند تا شهروندان با آرامش استراحت کنند و به وظایف خود عمل کنند. مقدم آن‌ها را هم گرامی می داریم.

وی در ادامه با بیان اینکه در تاریخ های 10 ، 11 و 12 شهریورماه ، هجدهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری برگزار شد، گفت: در روز گذشته اعضای این اجلاس با زیارت مرقد امام (ره) و دیدار مقام معظم رهبری به کار خود پایان دادند. در دیداری که با رهبری داشتیم ایشان مطالب خوب و تذکرات سازنده‌ای را بیان فرمودند. همچنین در این اجلاس ابتکاری انجام شد که می‌تواند الگو باشد و آن در رابطه با برجام بود که از دو شخصیت موافق و مخالف دعوت شد تا صحبت‌های خود را در رابطه با متن برجام ارائه بدهند و مجلس خبرگان هم فرصت را در اختیار آن‌ها قرار داد.

خاتمی تصریح کرد: بنده کاری به محتوا ندارم و قضاوتی هم نمی‌کنم اما این متن قرآن است که اگر می‌خواهیم قضاوت واقع بینانه‌ای داشته باشیم باید تمام حرف‌های موافق و مخالف را بشنویم. این اصل نه تنها در رابطه با متن برجام مهم است بلکه در اجتماع، سیاست و حتی در مسائل خانوادگی هم باید به عنوان یک اصل شناخته شود که هر دو طرف حرف‌ها را بشنوند و پس از آن قضاوت کنند.

وی افزود: پایان‌بخش این اجلاس رهنمودهای مقام معظم رهبری بود که از رسانه‌ها شنیدید و دیدید به نظر بنده نه یک بار بلکه چند بار باید این رهنمودها را شنید تا به عمق اشارات ایشان نسبت به مطالب برسیم.

وی خاطرنشان کرد: اصل برجام یک مسأله است و مسأله بعد از برجام هم اگر نگوییم مهمتر، کمتر از اصل نیست. اصل برجام مراحل قانونی را طی می‌کند و باید در شورای امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی هم به تصویب برسد. تعبیر مقام معظم رهبری این بود که مصلحت نیست که مجلس را در برجام کنار گذاشت. بنده عرض می‌کنم در اصل 77 قانون اساسی آمده تمام قراردادها بین‌المللی و موافقتنامه‌ها باید به تصویب مجلس برسد. این تصریح قانون است اگر واقعا توافق و تعهدی به این مهمی مصداق این قانون نباشد چه چیزی مصداق این قانون است. چه امضاء شده و چه امضاء نشده باشد؛ تعهدی 10، 15 ،20 یا 25 ساله برای ملت به دنبال دارد. نباید مجلس را در این عرصه به حساب آورد؟ به حساب آوردن مجلس در حقیقت به حساب آوردن مردمی است که آن‌ها را انتخاب کرده‌اند.

وی یادآور شد: البته مقام معظم رهبری به صراحت فرموده‌اند که در رابطه با تصویب یا رد، بنده هیچ نظری ندارم اما این‌که آقایان ورود پیدا کنند به نظر می‌رسد طبق قانون است. این به معنای انحصار نیست که فقط مجلس در این متن دخالت کند، بلکه سایر نهادها مثل شورای عالی امنیت ملی هم می‌توانند در این عرصه نقش‌آفرینی کنند. این مطالب مربوط به اصل برجام است که باید به آن اهمیت داد.

امام جمعه موقت تهران با بیان این‌که «بعد از برجام هم بسیار مهم است» یادآور شد: حضرت علی(ع) می‌ فرماید ای مالک بعد از این‌که با دشمن صلح کردی خیلی مراقب باش، چه بسا دشمن صلح می‌کند تا شما را غافل کند. با دقت باید وارد شویم و هرگز نسبت به دشمن خوشبین نباشید حتی نسبت به لبخند دشمن هم بدبین باشید که شاید در پی آن اهداف شیطانی باشد.

وی با بیان این‌که «بعد از مسأله برجام شش مطلب از سوی آمریکا شنیده شد که مطالب بسیار نادرستی بودند و باید از سوی مسئولین پاسخ داده شود» تصریح کرد: آن‌ها گفته‌اند چارچوب تحریم‌ها حفظ می‌شود. این حرف که نقض تعهد است. ما وارد میدان شدیم تا تحریم‌ها شکسته شود. اگر قرار است تحریم‌ها شکسته نشود چرا باید تعداد سانتریفیوژها را کم کنیم؟ ما می‌توانستیم 19 هزار سانتریفیوژ را به 40 هزار یا 50 هزار برسانیم. ما به چه دلیل غنی‌سازی را ادامه ندهیم وقتی آن‌ها می‌خواهند تحریم‌ها برداشته نشود؟ این حرف نامربوط است و باید مسئولان در برابر این حرف نادرست موضع صریحی بگیرند.

وی ادامه داد: مطلب بعدی که از سوی آنها مطرح شد این بود که قرار بود تحریم‌ها لغو شود نه تعلیق. تعلیق تحریم‌ها هم نقض عهد است. اگر قرار باشد آن‌ها فقط تعلیق کنند و هر وقت خواستند دوباره تحریم‌ها را برگردانند ما هم در توافق فقط توقف را می‌پذیریم نه تعطیلی را. این مسأله یک قرارداد دو طرفه است و ما تعهد یک‌طرفه نداریم.

خاتمی در ادامه با بیان این‌که «آن‌ها یک مطلبی را بیان کردند که ربطی به مذاکرات هم ندارد» افزود: آن‌ها گفته اند ایرانی‌ها باید کاری متفاوت انجام دهند. این کار متفاوت یعنی چه؟ باید از ارزش‌های انقلابی و اسلامی دست برداریم؟ متفاوت بودن یعنی در نظام سلطه هضم بشویم و از نیروهای مقاومت مثل مردم مظلوم عراق، بحرین و حزب الله دست برداریم و آن‌ها را رها کنیم؟ این حادثه هرگز اتفاق نخواهد افتاد.

وی تاکید کرد : مطلب بعدی که آن‌ها مطرح کردند این است که اوباما گفته امید دارد که هویت رژیم ایران تغییر کند. اوباما امید دارد یک حکومت نوکری مثل رژیم پهلوی در ایران بر سر کار بیاید که مثل گذشته به غارت این کشور بپردازد. آمریکا و اوباما بدانند که این رویایی است که به فضل خدا هیچ گاه تعبیر نشده و نخواهد شد. به حمدلله پیام نماز جمعه تهران به سرعت به دنیا مخابره می‌شود. من از زبان شما نمازگزاران و سایر مردم می گویم که این مردم عزیز تا آخرین نفس و قطره خون خود از استقلال، آزادی و نظام مقدس جمهوری اسلامی حمایت خواهند کرد.

وی در ادامه با اشاره به مطلب بعدی که از سوی کشورهای غربی و آمریکا مطرح شده است نیز گفت: آمریکایی‌ها گفته‌اند که برجام فرصتی در داخل و خارج در اختیار آمریکایی قرار داده است. این همان نفوذی است که رهبری در چند سخنرانی قبل به آن اشاره فرمودند. این هشدار است به تمام صاحبان رسانه و آن‌هایی که سایت دارند و در عرصه روزنامه‌نگاری فعال هستند. آن‌ها نباید زمینه‌ساز نفوذ آمریکا شوند. امروز هر قلم و قدمی که برای بزرگ کردن چهره آمریکا و زدودن نفرت از استکبار برداشته شود بی‌تردید قلم و قدم آمریکایی است.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: مطلب نادرست بعدی مطرح شده از سوی آمریکا و قهرا کسانی که متمایل به آنها و همفکر آن‌ها هستند این است که می‌خواهند القا کنند که شعار مرگ بر آمریکا تندروی است. کری به کنگره آمریکا گفته که ایران حامی تروریسم است. اگر توافق را رد کنید تندروهایی که در ایران هستند و مرگ بر آمریکا می‌گویند به موافقان مذاکرات می‌گویند که دیدید آمریکا به مذاکرات هم پایبند نیست؟ کری نمی‌تواند بفهمد که مرگ بر آمریکا ریشه قرآنی دارد و ریشه در فرهنگ عاشورا دارد. مرگ بر آمریکا ترجمان دوباره هیهات‌من‌ الذله است. شعار مرگ بر آمریکای مردم ما عین اعتدال است و سازش و رابطه با آمریکا در شرایط کنونی که آمریکایی‌ها هنوز آدم نشده‌اند، بی تردید وادادگی و ذلت است.

وی در ادامه با بیان اینکه «اصل قانونمداری که کاملا از سوی ملت، دولت و همه نهادها پذیرفته شده است» گفت: هیچکس در این کشور نیست که دلسوز انقلاب باشد، اما در عین حال قانونمداری را نپذیرد. در اصل 99 قانون اساسی آمده که شورای نگهبان نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی، مراجعه به آرای عمومی را بر عهده دارد. حال این نظارت کدام است؟ نظارت استطلاعی است یعنی شورای نگهبان باید فقط نظاره‌گر باشد و به هیأت اجرایی گزارش بدهد؟ این نیازی به قانون هم ندارد. یا این نظارت، استصوابی است؛ یعنی در تمام مراحل شورای نگهبان هم باید نظارت کند و هم در صورت نیاز دخالت کند؛ چه در رد و چه تائید صلاحیت نمایندگان.

وی گفت: در اصل 98 قانون اساسی آمده که شورای نگهبان تفسیر قانون اساسی را بر عهده دارد و با تصویب سه چهارم آن‌ها انجام می‌شود. پس قانون می‌گوید هر کجا که در قانون اساسی اختلاف دارید تفسیر آن را از شورای نگهبان بخواهید. در اصل 99 قانون اساسی آمده که نظارت مجلس خبرگان استصوابی است و شامل تمام مراحل اجرایی انتخابات از جمله تائید یا رد کاندیداها می‌شود؛ بنابراین همه مجریان قانون باید به قانون احترام بگذارند و ایستادن و مقابله با این اصل قانون حاشیه‌سازی بی‌حاصل است.

امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های اول نماز جمعه نیز با بیان این‌که «یکی از ارزش‌های مهم در زندگی انسان حق‌مداری است» گفت: حق‌مداری در تمام عرصه‌های زندگی اجتماعی،‌ سیاسی و سایر مراحل باید محور باشد. عمل به حق، گفتن حق، شنیدن و پذیرفتن حق، قضاوت و کمک به اقامه حق و صبوری بر حق از اصول حق‌مداری است.

وی گفت:‌ در حق‌مداری چهار حالت وجود دارد؛ فردی حق را نفهمد و نداند که حق با کیست. فرد حق را نفهمد و راه شناخت حق هم برای او بسته باشد؛ این فرد جاهل قاصر است. انسان حق را بفهمد و به آن عمل کند؛ این یک ارزش والای قرآنی و روایی است؛ فرد قاضی باید حق را بفهمد و برای رسیدن به حق وعمل به آن تلاش کند.

وی با بیان این‌که «در آیه هشت سوره مائده آمده است که حتی در مورد دشمنان هم باید حق‌محور باشیم» گفت: اگر با کسی دشمن هستیم و حرف حق و موضوع حق را بیان می‌کند، باید آن را بپذیرید. شیخ صدوق می‌گوید که روح ایمان و ستون فقرات ایمان این است که در هر شرایطی حق را حفظ کرد. در ذیل آیه هشت سوره عنکبوت هم آمده است که حتی اگر با اهل کتاب جدال می‌کنید به نیکوترین وجه جدال کنید.

خاتمی با بیان این‌که «در روایاتی که از معصومین(ع) به ما رسیده است یکی از معصومین از زبان حضرت عیسی مسیح(ع) سخنی را بیان کرده‌اند» گفت: ایشان می‌فرمایند؛ اگر اهل باطل حق را گفت شما حق را از آن‌ها بگیرید، اما باطل را از اهل حق هم نپذیرید. این روایت در زمان ما می‌تواند بسیار نفیس و ارزشمند باشد، حداقل این است که به جناح‌های موجود در جامعه می‌گوید دنبال حق باشد. حال این‌که فردی در جناح شما نیست دلیل نمی‌شود حرف حقش را نپذیرید و اگر می‌بینید که سخن نادرستی می‌گوید ولی در جناح شماست، سخن باطل را نباید از آن پذیرفت.

وی با بیان این‌که «حالت چهارمی که در مفهوم حق‌مداری وجود دارد این است که کسی حق را بفهمد اما تسلیم حق نباشد» خاطرنشان کرد: این یک رفتار ضد ارزشی است؛ چه در عرصه اعتقادی، خانوادگی و یا سایر عرصه‌ها. قضات در قضاوت خود مستقل هستند اما اگر فهمیدند اشتباه حکم داده‌اند باید حکم خود را برگردانند. این‌که فرد حق را بفهمد و در عین حال آن را انکار کند این یک صفت غیراخلاقی است.
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
لطف الله بهرو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۴
0
1
*
در مسئله ی برجام

(منظور از) "دو طرف"
یعنی

/ ایران / و / گروه 5+1 /

*
یعنی چه که
"چه امضاء شده و چه امضاء نشده باشد"؟؟!

اگر امضاء نشده باشد معنیش اینست که

قرارداد/معاهده/... محسوب نمیشود و از شمول قانون مورد نظر، خارج است.

*
" به حساب آوردن مجلس در حقیقت به حساب آوردن مردمی است که آن‌ها را انتخاب کرده‌اند."

اختیار
و آرای متمرکز/یکجا و قاطبه ی مردم
به رییس جمهوری تفویض شده است که

بحمدالله والمِنّه
کارهای برجام را
با یاری خدا
و مقاومت/حمایت های همان مردم،

با درایت به این مرحله رسانده
و إن شاءالله تعالی به سرمنزل مقصود هم خواهد رساند.

*
نخبگانِ ملّت و مملکت

به معنای واقعیِ کلمه
در / شورای عالی امنیّت ملّی / تشریف حضور دارند،
و نظر و تصمیم این شورا کافیست.

*
اگر همه بخواهند فضولی کنند که نمیشود!

(فعلاً همین...)
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین