|
|
امروز: يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
کد خبر: ۶۰۶۵۴
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۸
عراقچی افزود: تصور گروه زیادی از شورای امنیت این است که این شورا محکمه عدل است، لذا انتظار دارند تصمیمات عادلانه بگیرد. این خطای بسیار بزرگی است زیرا شورای امنیت دقیقا یک نهاد سیاسی است و با توجه به منافع کشورهای عضو دائم تصمیمات سیاسی می‌گیرد.
تصور گروه زیادی از شورای امنیت این است که این شورا محکمه عدل است، لذا انتظار دارند تصمیمات عادلانه بگیرد. این خطای بسیار بزرگی است زیرا شورای امنیت دقیقا یک نهاد سیاسی است و با توجه به منافع کشورهای عضو دائم تصمیمات سیاسی می‌گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،به نقل از مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزیر امور خارجه در چهارمین جلسه شبیه‌سازی شورای امنیت سازمان ملل می‌گوید یکی از مشکلات جدی ما در سیاست خارجی عدم فهم درست بسیاری از پدیده‌های روابط بین‌الملل به ویژه در مورد مسائل سازمان ملل متحد به خصوص شورای امنیت است.

وی خطاب به 53 نفر از شرکت کنندگان در چهارمین جلسه شبیه‌سازی شورای امنیت سازمان ملل که به همت فصلنامه مطالعات بین‌الملل و مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد که روز پنج‌شنبه در موزه صلح تهران برگزار شد، گفت: برگزاری شبیه‌سازی می‌تواند درک بهتری از سازمان ملل متحد و شورای امنیت ترویج نماید.

وی اظهار داشت: دیدگاه‌های مختلف متضادی نسبت به شورای امنیت در کشور وجود دارد که بعضا باعث می‌شود سیاست‌های ما سیاست‌های درستی نسبت به عملکرد شورای امنیت نباشد.

عراقچی افزود: تصور گروه زیادی از شورای امنیت این است که این شورا محکمه عدل است، لذا انتظار دارند تصمیمات عادلانه بگیرد. این خطای بسیار بزرگی است زیرا شورای امنیت دقیقا یک نهاد سیاسی است و با توجه به منافع کشورهای عضو دائم تصمیمات سیاسی می‌گیرد.

وی گفت: دیدگاه دیگری وجود دارد که سوءتفاهم بزرگی است. برخی شورای امنیت را ابزار مطلق و دست آمریکا و غربی‌ها می‌بینند. بعضی‌ها از طرف دیگر فکر می‌کنند وجود روسیه و چین می‌تواند خیال ما را راحت کند که هیچ چیز بدون نظر آنها تصویب نمی‌شود. افرادی دیگر سابقه کار، قواعد و مقررات کار شورای امنیت را نادیده می‌گیرند و فکر می‌کنند هر کاری شدنی است.

عضو ارشد مذاکره کننده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در جریان مذاکرات اخیر هسته‌ای ما واقعا با عملکرد کاملا متفاوتی از شورای امنیت روبرو بودیم. ما کشوری هستیم که 6 قطعنامه فصل هفتمی شورای امنیت را اجرا نکردیم و نهایتا با شورای امنیت مذاکره کردیم و به قطعنامه جدیدی رسیدیم که بسیاری از خواسته‌های ما در آن رعایت شد.

وی افزود: بنابراین فکر می‌کنم همه ما احتیاج به یک برداشت جدید از شورای امنیت داریم، به خصوص در پرتو تحولاتی که بعد از قعطنامه 2231 شورای امنیت رخ داد، این باعث می‌شود ما بتوانیم انتظارات خود را در سایر مسایل از شورای امنیت تنظیم کنیم.

عراقچی تاکید کرد: اهمیت شورای امنیت را نباید دست کم گرفت. ورود شورای امنیت به مسائل ریز از ویروس ابولا گرفته تا مسائل بسیار عمده بین‌المللی یک واقعیت است. ناتوانی شورای امنیت در حل و فصل مسائل مهم هم یک واقعیت دیگر است. این‌ها همه باید در جایگاه خود شناخته و بعد بتوانیم انتظار خود را تنظیم و با شورای امنیت در جایی که می‌شود کار کنیم.

گری لوئیس هماهنگ کننده مقیم ملل متحد و رئیس موقت مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران نیز خطاب به حاضران گفت: بسیاری از رهبران حقوقی، دولتی، تجاری و هنری حال حاضر جهان در گذشته دانشجویان شرکت کننده در شبیه‌سازی سازمان ملل بوده‌اند که بان‌کی‌مون دبیرکل فعلی سازمان ملل متحد یکی از آنان است.

شایان ذکر است ریاست دوره‌ای جلسه شورای امنیت در این شبیه‌سازی به عهده نیجریه بود که آقای باقر اسدی، سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد و یکی از افراد برجسته منتخب دبیرکل سابق این سازمان در زمینه ملل متحد و جامعه مدنی عهده‌دار این وظیفه بودند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین