|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۲
کد خبر: ۶۰۴۳۶
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۱
وی تصریح کرد: «در بازار جهانی کسانی که تولید و درآمد اضافه دارند باید نگران باشند؛ دولت ایران به چه حقی باید کاری کند که سهم تاریخی خود را در بازار نفت از دست بدهد به این دلیل که قیمت نفت افزایش یابد.»
وزیر نفت با تاکید بر اینکه به جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه از سهم خود در اوپک و بازار جهانی نفت چشم پوشی نمی کند، تصریح کرد: مشکلی با نصف شدن قیمت نفت در بازار جهانی با دوبرابر شدن صادرات نفت کشورمان نداریم.
 
 بیژن نامدار زنگنه چهارشنبه شب در برنامه تلویزیونی «تیتر امشب» درباره عملکرد دوساله وزارت نفت افزود: با تمام قدرت باید شرایط ظالمانه(تحریم) علیه کشورمان را کنار بزنیم زیرا حفظ سهم ایران در اوپک و بازار جهانی از پارامترهای حیاتی ماست.

وی تصریح کرد: «در بازار جهانی کسانی که تولید و درآمد اضافه دارند باید نگران باشند؛ دولت ایران به چه حقی باید کاری کند که سهم تاریخی خود را در بازار نفت از دست بدهد به این دلیل که قیمت نفت افزایش یابد.»

وزیر نفت تاکید کرد: اگر صادرات ما دوبرابر و قیمت نصف شود، مشکلی نداریم زیرا به قیمت کم عادت کرده و با مقاومت زندگی کرده ایم و دیگران باید نگران باشند.

زنگنه با بیان اینکه باید اعضای اوپک درخصوص تولید کنونی نفت بازنگری کنند، افزود: در این خصوص از اعضای اوپک درخواست نشست فوق العاده شده است؛ این نشست در صورتی برگزار می شود که همه 13 عضو به اجماع با آن موافقت کنند.

به گفته وی، برخی اعضای اوپک به دنبال افزاش قیمت نیستند و می خواهند با قیمت پایین(با تولید بیشتر) به سایر اعضا ضربه و ضرر بزنند.
وزیرنفت در ادامه افزود: در شرایطی در وزارت نفت کار را شروع کردیم که در اوج تحریم ها قرار داشیم؛ تحریم هایی که هدفی جز فلج کردن صنعت نفت و انرژی کشور ندارند.

وی گفت: آمریکایی ها تمام هدف خود را برای از کار انداختن صنعت نفت ایران به کار بردند به طوری که در فروش نفت، انتقال پول آن، خرید فرآورده نفتی و ... شرایط بسیار سختی داشتیم.

زنگنه خاطرنشان کرد: در شرایط تحریم در زمستان سال 92، در روز با کمبود 150 میلیون مترمکعب گاز مواجه بودیم ضمن آنکه هیچکدام از طرح ها در میدان های گازی پارس جنوبی به نتیجه نرسیده بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری اینکه 85 درصد خانوارهای شهری در کشور از نعمت گاز برخوردارند، تاکید کرد: می خواهیم این میزان را به 97 درصد افزایش دهیم.
وزیر نفت افزود: برای تحقق این هدف به 4.5 میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم لذا طرحی به کمیسیون انرژی مجلس ارائه کردیم که با اتکا به درآمدهای گازرسانی و بهینه سازی انرژی بتوانیم تا پایان دولت یازدهم، همه مناطق محروم و غیرمحروم در کشور را گازرسانی کنیم.

زنگنه در مورد میادین مشترک نفتی با کشورهای همسایه نیز گفت: ما سه میدان بزرگ مشترک نفتی «یادآوران، آزادگان و یاران» داریم؛ تخمین ابتدایی ظرفیت میدان یادآوران 13 میلیارد بشکه بود که اکنون براساس بررسی های انجام شده به 31 میلیارد بشکه افزایش یافته است.

وی افزود: در حال حاضر میزان برداشت ما از این میدان 160 هزار بشکه نفت در روز است که طبق برنامه، تا سال آینده این میزان به 260 هزار بشکه در روز و در سه سال آینده به 700 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

وی به انجام تغییرات در قراردادها برای حضور شرکت های خارجی نیز اشاره کرد و گفت: برای کار کردن در شرایط بعد از تحریم و حضور شرکت های خارجی در آینده، نیاز به یک بررسی در قراردادها داشتیم؛ براین اساس نقاط قوت و ضعف در قراردادها را بررسی و یک مدل جدید را طراحی کردیم.

وزیر نفت ادامه داد: براساس مدل جدید، در کنار یک شرکت خارجی برای اکتشاف، رسیدن به نفت و توسعه دادن و همچنین بهره برداری از یک میدان نفتی، باید یک شرکت ایرانی نیز در کنار آن حضور داشته باشد تا از فنآوری جدید این شرکتها استفاده شود.

زنگنه خاطرنشان کرد: «بیش از سرمایه خارجی ها، به فنآوری های جدید آنها نیاز داریم تا بتوانیم از میادینی که در سال های گذشته از آنها بهره برداری می شد، استفاده بهتری ببریم.»

وی افزود: براین اساس به دنبال ارتباط دانشگاهای مرتبط با صنعت نفت هستیم تا ساختار جدیدی برای پژوهش و نظارت بر فن آوری های جدید فراهم و آن را در داخل کشور نهادینه کنیم.
وزیر نفت در پایان افزود: در آینده با ورود بنزین پالایشگاه خلیج فارس به بازار مصرف داخلی، نیازی به واردات آن به کشور از نظر کمی و کیفی نخواهیم داشت.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین