کد خبر: ۵۹۳۷۶
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۹
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مذاکرات را با درک درست و استراتژی روشن دنبال کردیم گفت: نظام ما درست تصمیم گرفت که در این مقطع مذاکرات هسته ای را به جد دنبال کند، البته در این زمینه اختلاف نظرهایی در کشور وجود داشت.
علی لاریجانی روز پنجشنبه در شورای اداری استان فارس گفت: نظام ما درست تصمیم گرفت که در این مقطع مذاکرات هسته ای را به جد دنبال کند، البته در این زمینه اختلاف نظرهایی در کشور وجود داشت.
وی افزود: من در این راستا فرد بی اطلاعی نیستم، به این دلیل که در بیش از دو دهه گذشته وجهی از زندگی ما به این مسئله مربوط شده است.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هم اکنون در مجلس کمیسیون ویژه ای مسئول بررسی این سند است، اظهار داشت: بررسی این سند لازم است اما دو گونه می توان این سند را بررسی کرد، نخست اینکه در لابه لای این سند و ضمائم آن به دنبال این باشند که اگر نقطه ضعیفی وجود دارد، آن را درشت نمایی و نگرانی در جامعه ایجاد کنند، کما اینکه ما در برخی رسانه ها شاهد این موضوع هستیم.
وی با بیان اینکه این گونه بررسی عیبی ندارد، ادامه داد: اما می توانیم به گونه ای دیگر به موضوع نگاه کنیم و آن این است که از این سند چه بهره ای می توان برای پیشرفت کشور برد و چگونه می توان نگرانی ها و مسائل مختلف را حل کرد.
لاریجانی اضافه کرد: مسئله هسته ای فقط مربوط به یک هفته یا دو هفته نبود و این گونه نبود که ما غافلگیر شده باشیم بلکه به تعبیری دو سال این مذاکرات در این دولت و یک سال و اندی در دولت قبل پیگیری شد ولی این مذاکرات در این دولت با سرعت بیشتری به سرانجام رسید.
وی خاطرنشان کرد: ما با درک درست و با یک استراتژی روشن این مذاکرات را دنبال کردیم، این طور نبود که مسئولین کشور در عمل انجام شده قرار گرفته باشند.
لاریجانی تاکید کرد: بر روی بندهای مختلف این سند بحث شد، اینکه چگونه منافع کشور را حفظ کنیم در این سند مورد تاکید قرار گرفت. مسئولان ما در این زمینه تلاش های خوبی کردند البته در یک مذاکره سخت و چند جانبه ممکن است همه چیز صد در صد نباشد اما سوال ما این است که چرا ما این راه را انتخاب کردیم؟
رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مناقشه ما با غرب در موضوع هسته ای وجه فنی، حقوقی، سیاسی و اقتصادی داشت که ما تمام این این موضوعات را در نظر گرفتیم و کلا این حرکت را یک حرکت قوام دار می دانم.
لاریجانی با تاکید بر اینکه شکستن تحریم ها عمل بسیاری مهمی بود که تحقق یافت، اظهار داشت: قرار گرفتن در دالان تحریم ها حسنی برای کشور نبود بلکه اشکالی بود که باید رفع می کردیم، قطعنامه ای که اخیرا صادر شد قطعنامه های قبلی را از بین برد و این گام بزرگ حقوقی بود.
وی اضافه کرد: قطعنامه های شورای امنیت، فضای بین المللی را برای همکاری با ایران پر ریسک کرده بود که این موضوع باعث شد سرمایه گذاری اندک شود و مبادلات تجاری سخت انجام گیرد.
لاریجانی با تاکید بر اینکه توافق از نظر حقوقی دستاورد بسیار خوبی بود، گفت: در این موضوع از نظر فضای بین المللی فضای ساده تری برای کار با ایران فراهم شد.
لاریجانی با بیان اینکه توافق، شرایط را برای ایران آسان کرد گفت: توافق هسته ای رویکردها را تغییر داد و همین موضوعات باعث شده که امروز رژیم صهیونیستی فریاد می زند، پول خرج می کند تا به هر نحوی توافق در کنگره آمریکا رد شود. این موضوع نشاندهنده نگرانی رژیم صهیونیستی است.
وی گفت: ایران به خاطر داشتن شرایط ژئوپولتیک برجسته، نیروی انسانی و منابع طبیعی مختلف، قدرت پرش دارد که این دستاورد مهمی برای ما است.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه امکان برقراری سرمایه گذاری برای ایران با این توافق فراهم خواهد شد گفت: من نگاهم به این موضوع امیدوارکننده است. راهی که ما با این توافق انتخاب کردیم راهی از سر دردمندی و دقت نظر بوده و ما نگاه به ابعاد مختلف موضوع داشته ایم.
وی با طرح این پرسش که آیا این توافق جلوی پیشرفت فناوری در این بخش را می گیرد یا خیر، گفت: این دغدغه ای بودکه ما از ابتدا داشتیم و ما در این توافق به این موضع تاکید داشتیم که نباید جلوی فناوری ایران گرفته شود.
لاریجانی افزود: اینکه در بندهایی بر IR6 و IR8 تاکید زیادی کردیم این به دلیل آن است این موضوعات مسئله اصلی ما برای توسعه در آینده است و ارزیابی ما این است که جلوی تحقیق و توسعه در موضوع هسته ای گرفته نخواهد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در مورد موضوعات تسلیحاتی و امور دفاعی کشور گفت: ما از اول هم گفته بودیم که تحریم تسلیحاتی را نمی پذیریم و قبول نداریم.
وی با بیان اینکه در قطعنامه 1929 تحریم تسلیحاتی وسیعی علیه ایران اعمال شد، افزود: کاری که تیم مذاکره کننده کرد، این بود که آن را زمان دار کردند و ضمنا یک تبصره به آن وارد کردند که اگر ایران در این فاصله زمانی پنج سال به تسلیحاتی نیاز داشت، باید از شورای امنیت مجوز بگیرد.
رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: باید کسانی که در بحث هسته ای اشراف دارند دغدغه های مردم و جامعه رابا دقت درک کنند و به آنها توضیح دهند تا فضای جامعه آرام، امیدوار و رو به جلو حرکت کند. در شرایط امروز کشور با توفیقات پیش آمده باید فضای کسب و کار را تسهیل کنیم، البته برخی از مقررات دست و پا گیر بر سر راه سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار وجود دارد که باید مرتفع شود چرا که ما با توجه به بیکاری موجود در جامعه برای حل معضل باید تلاش کنیم.
لاریجانی با بیان اینکه برای پیشبرد اهداف عمرانی و اشتغال به 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم، گفت: کمیسیون ویژه ای در مجلس برای تسهیل مقررات کسب و کار و تسهیل سرمایه گذاری تشکیل شده است.
وی یادآور شد: دولت باید در مسیر از میان برداشتن قوانین دست و پا گیر گام بردارد و با آیین نامه، بخش های مشکل ساز در سر راه توسعه و تصمیمی گیری را از بین ببرد.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش افزود: استان فارس از اندیشمندان فرهنگی و علمی خاصی برخوردار است، آیات اعظام مکارم شیرازی، دستغیب و ایمانی از سرمایه های استان هستند.
وی سپس در مورد طرح توسعه حرم احمد بن موسی (شاهچراغ) گفت: بافت فرسوده حرم شاهچراغ باید به بافت مناسبی برای مردم تبدیل شود تا مردم بتوانند به آسودگی به حرم مشرف شوند.
رییس مجلس شورای اسلامی یکی از موضوعات نگران کننده در استان فارس و برخی استان های دیگر را کم آبی دانست و گفت: ما در برنامه ششم توسعه تلاش می کنیم در این زمنیه گام های موثری برداریم.
وی در ادامه از عقب ماندگی های پیش آمده در مسیر چشم انداز بیست ساله ابراز نگرانی کرد و اظهار داشت: اگر می خواهیم عقب ماندگی هایمان در این مسیر مرتفع شود باید با یک روش معقول و منطقی پیش رویم.
لاریجانی با تاکید بر اینکه باید یک نهضت سرمایه گذاری و توسعه در کشور ایجاد شود گفت: ما باید بر حل مسئله بیکاری، برنامه ریزی ساختاری در دستور کار قرار داده و سچس منظم گام برداریم.
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
لطف الله بهرو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۹
0
1
درود بر شما.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین