|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۸
کد خبر: ۵۸۷۳۲
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۶
وی درخصوص انتقاداتی که از رسانه‌ها به وزارت بهداشت وارد می‌شود، گفت: انتقاد وقتی منصفانه است که از همه صنوف انتقاد شود. ولی وقتی یک مجموعه از سرمایه اجتماعی احساس می‌کند بدون داشتن تریبون علیه وی حرف می‌زنند، ناراحت می‌شود.
 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن پاسخ به منتقدان طرح تحول نظام سلامت، در عین حال برای چندمین بار از بیمه‌ها خواست که به تعهدات‌شان عمل کنند.

دکتر سیدحسن هاشمی ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در قالب طرح تحول نظام سلامت گفت: این طرح از 15 اردیبهشت سال 93 شروع شده است و در چهار بسته کاهش پرداخت هزینه‌ها از سوی مردم، حوزه بهداشت، اصلاح تعرفه‌های پزشکی و ساماندهی قوانین آن و همچنین آموزش به مرحله اجرا در آمده است.

آغاز تحول در آموزش از مهر امسال

وی با اشاره به کارشناسی‌های صورت گرفته جهت "تحول در آموزش پزشکی"، گفت: این برنامه نیز به عنوان گام چهارم طرح تحول نظام سلامت از مهرماه اجرایی می‌شود.

هاشمی افزود: سیاستی که تدوین می‌شود تا مرحله اجرا، عوامل اثرگذار زیادی بر روی آن تاثیر می‌گذارند. بخش عمده طرح تحول نظام سلامت به مرحله اجرا در آمده است که حاصل آن رضایتمندی اکثریت دریافت‌کنندگان خدمت است.

وزیر بهداشت در پاسخ به انتقاداتی درخصوص تخصیص اعتبار زیاد به این حوزه، گفت: ادعاهای زیادی در این خصوص در رسانه‌ها مطرح شد؛ رقمی که به دنبال بودجه روی کاغذ می‌آید با آنچه که تخصیص داده و دریافت می‌شود، متفاوت است. از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده 2هزار و 300 میلیارد تومان دریافت کردیم و از محل هدفمندی یارانه‌ها نیز 4هزار و 800 میلیارد تومان در روزهای پایانی 93 به دست ما رسید. در مجموع طی سال گذشته 40 درصد از مبالغی که روی کاغذ آمده بود را دریافت کردیم. اگرچه امسال سال سختی است اما امیدواریم تخصیص‌ها به موقع انجام شود.

چگونگی هزینه‌کرد پول‌های سلامت؛

2500میلیارد تومان صرف کاهش هزینه‌های مردم در امر سلامت شد

هاشمی ادامه داد: بیشترین هزینه صرف کاهش هزینه‌های مردم در بخش درمان و بستری شد که رقمی بین 2000 تا 2500 میلیارد تومان را شامل می‌شود. همچنین 10 میلیون نفر توسط بیمه سلامت ایرانیان بیمه شدند که رقمی حدود 550 میلیارد تومان از طرح تحول داده شد و البته کافی نیست؛ چراکه این طرح برای شش میلیون نفر پیش‌بینی شده بود. علاوه بر آن ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، فراهم کردن خدمات بهداشتی برای 10 میلیون نفر حاشیه‌نشین شهرها، تامین دارو، واکسن، مکمل‌های غذایی و ساخت 2000 خانه بهداشت و تجهیز آنها از همین مقوله بود.

وی افزود: ما حدود 2000 میلیارد تومان مابه‌التفاوت ارز دارویی داشتیم که برای افزایش اقلام دارویی هزینه کردیم. در کنار آن تجهیز وسایل بیمارستان‌ها بیش از 600 میلیارد تومان هزینه داشت که از محل همان 6800 میلیارد تومان پرداخت شد.

واکنش وزیر بهداشت به فضاسازی‌ها علیه "تحول سلامت"

وزیر بهداشت ادامه داد: متاسفانه فضاسازی‌هایی صورت گرفت که این طرح را ناکارآمد نشان دهند که درقالب طرح تحول پول را به پزشکان داده‌اند و به نوعی آن را کم ارزش نشان دهند، اما آمارهای دستگاه‌های نظارتی رضایتمندی 70 تا 85 درصدی مردم را گزارش کردند. سال‌هاست که رسانه‌های ما از جمله رسانه ملی مسیر اشتباهی را در رابطه با جامعه پزشکی دنبال می‌کند.

وزیر بهداشت اظهار کرد: ما معتدیم که ما یکسری سرمایه ملی داریم که نباید به آنها آسیب برسانیم. اشکال در همه جا وجود دارد، اما از تریبون‌های مختلف به نوعی مسیری خلاف مصلحت مردم و سلامت دنبال شد. ما تنها وزارتخانه‌ای هستیم که گفتیم ریز هزینه‌ها را اعلام می‌کنیم.

انتقاد وزیر بهداشت از مقایسه‌های اغراق‌آمیز درآمد پزشکان ایرانی با سایر کشورها

هاشمی درخصوص میزان دریافتی پزشکان گفت: به طور متوسط دریافتی یک پزشک متخصص که در دانشگاه علوم پزشکی تهران تدریس کرده و فوق تخصص تربیت می‌کند و جزو بهترین اساتید منطقه نیز هستند 3 میلیون و 500 هزار تومان بود که به 5 میلیون و 500 هزار تومان افزایش پیدا کرده است. از همین رسانه ملی درآمدهای اغراق‌آمیزی اعلام شده است که درآمد پزشکان ایران چندین برابر پزشکان آمریکاست و یا اینکه پنج برابر جراحان آلمان است. در حالی که حقوق کسانی که تمام وقت خود را در دانشگاه هستند و اجازه راه‌اندازی مطب ندارند، از نزدیک 7 میلیون تومان به 12 میلیون و 800 هزار تومان افزایش یافته است. به نظر می‌رسد این فضاسازی منصفانه نیست و همچنان ادامه دارد.

وی درخصوص انتقاداتی که از رسانه‌ها به وزارت بهداشت وارد می‌شود، گفت: انتقاد وقتی منصفانه است که از همه صنوف انتقاد شود. ولی وقتی یک مجموعه از سرمایه اجتماعی احساس می‌کند بدون داشتن تریبون علیه وی حرف می‌زنند، ناراحت می‌شود.

روایتی چند باره از تخلف‌های بیمه‌ها

وزیر بهداشت که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، با اشاره به علت دریافت تعرفه واقعی پزشکان در برخی بیمارستان‌ها نیز گفت: از نظر من همکاری که این کار را می‌کند، کار صحیحی را انجام می‌دهد؛ چراکه دولت برای اولین بار تعرفه‌گذاری کرد و نظارت انجام داد. قبلا این کار انجام می‌شد اما نظارت نبود. امروز این تعرفه‌ها افزایش یافته است و در مراجعه به بیمارستان‌های خصوصی همه دوستان، این تعرفه را رعایت می‌کنند. وقتی بیمه پول بیمارستان را نمی‌دهد، بیمارستان برای گردش امور مالی پول نقد می‌گیرد و به بیمار می‌گوید که از بیمه آن را پس بگیرید.

هاشمی اظهار کرد: ما بارها به بیمه گفتیم که اگر نحوه پرداخت را درست نکند، بی‌اعتبار می‌شود. این تخلف را بیمه انجام می‌دهد. خدمت را دریافت می‌کند و باید پول بدهد. اشکال از پزشک نیست. از بیمه است که به تعهدات خود به موقع عمل نمی‌کند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین