|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۷
کد خبر: ۵۸۲۴۹
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۱
استان گلستان که با توجه به حضور قومیتهای مختلف و نیز تنوع آب و هوایی و مناظر بدیع طبیعی به "نگارستان ایران" مشهور است، از جمله استانهایی است که هر دو مزیت را با هم دارد.
 یکی از اولویت‌های معاون اول رییس جمهور در برنامه‌ریزی برای سفر به استانهای کشور، توجه به موقعیت جغرافیایی این استان‌ها برای گسترش صادرات کشور با توجه به توان تجاری استانهاست. اغلب استانهایی که تاکنون در اولویت سفرهای دکتر جهانگیری قرار داشته‌اند، استانهایی بوده‌اند که یا با توجه به منابع گسترده‌ی آب،‌ ظرفیت اجرای طرح‌های گسترده‌ی دولت برای اعمال مدیریت منابع آب را داشته‌اند و یا با توجه به همجواری‌شان با کشورهای همسایه، معبری برای صدور کالاهای ایرانی و توسعه صادرات کشور شناخته می‌شوند.

استان گلستان که با توجه به حضور قومیتهای مختلف و نیز تنوع آب و هوایی و مناظر بدیع طبیعی به "نگارستان ایران" مشهور است، از جمله استانهایی است که هر دو مزیت را با هم دارد. علاوه بر این، با توجه به ظرفیتهای بالای گردشگری می‌تواند در آینده‌ای نه چندان دور به یکی از استانهای فرصت‌ساز برای سرمایه‌گذاری اقتصادی تبدیل شود.

سفر معاون اول رییس جمهور به استان گلستان، همچون همه رویدادهای خبری علاوه بر جنبه‌های رسمی آن که در خبرگزاریها و در اغلب سخنرانیها انعکاس یافت، دارای زوایای غیر خبری و غیررسمی نیز بود. حاشیه‌های جذاب این سفر را که یکی از خبرنگاران همراه معاون اول رییس جمهور روایت کرده است، در ذیل مشاهده فرمایید:

سفری که با ترانه میهنی عصار آغاز شد

*برخلاف سفر قبلی معاون اول رییس جمهور که به دلیل مه گرفتگی فرودگاه اردبیل با تاخیری دو ساعته آغاز شده بود، اینبار سفر به گلستان کمی زودتر از برنامه پیش‌بینی شده صورت گرفت و بوئینگ 707 حامل دکتر جهانگیری و هیت همراه، کمی زودتر از موعد مقرر مهرآباد را به سمت گرگان ترک کرد.

*در همان ابتدای سفر، از تلویزیونهای داخل هواپیما ترانه ی مشهور «وطن» به خوانندگی علیرضا عصار که در سالهای میانی دهه ی 70 به یکی از ترانه های محبوب مردم ایران تبدیل شده بود، پخش شد تا سفر به گلستان که یکی از استانهای کشور با تنوع قومی و مذهبی است، رنگ و بو و حس نوستالوژیک میهن دوستی به خود بگیرد. نکته جالب توجه اینکه برخی حاضران در هواپیما زیرلب ترانه ی وطن را زمزمه می‌کردند، " وطن یعنی چه آباد و چه ویزان، وطن یعنی همینجا یعنی ایران"

* با ورود هواپیما به آسمان گرگان، می‌شد تلاقی جنگل و رودخانه و دریا را از فراز آسمان به تماشا نشست. زمینهای شخم زده و حاصل خیز دشت گرگان، جنگلهای انبوه منطقه و دریای خزر و قرار گرفتنشان در کنارهم، جلوه‌های زیبایی از مناظر کم‌نظیر طبیعی و استعدادهای منحصر بفرد این استان برای توسعه در حوزه‌های مختلف کشاورزی و گردشگری را به نمایش گذاشته بود.

* پس از فرود هواپیما در فرودگاه بین الملی گرگان، حضور منظم مقامات استانی استقبال کننده از معاون اول رئیس جمهور اولین چیزی بود که جلب توجه می‌کرد. صادقلو، استاندار گلستان که در جلسه ی شورای اداری به دلیل تلاشهای متواترش در پیگیری امور استان، مورد تقدیر و تجلیل جهانگیری قرار گرفت، دوشادوش معاون اول رئیس جمهور از پلکان هواپیما پایین آمد تا مراسم استقبال از معاون اول آغاز شود.

تحیر ابتکار در قطار مسافری گرگان-اینچه برون!

*در مسیر حرکت به سمت ایستگاه قطار گرگان، همچون همیشه تعدد خودروهای همراهی کننده هیئت همراه معاون اول، حکایت از پرشماری مسئولان استانی داشت که تلاش داشتند در این سفر همراه با جهانگیری باشند. موضوعی که اگرچه طبیعی است اما گاهی نظم ستون خودروهای اصلی را به هم زده و موجب تاخیر در اجرای برنامه ها می شود. درست به همین دلیل هم بود که خودرو خبرنگاران، با تاخیر به ایستگاه قطار رسید و درنتیجه، عکاسان و فیلم برداران معاونت اطلاع رسانی نهاد ریاست جمهوری نتوانستند از مراسم افتتاح «ریل باس گرگان به اینچه برون» تصویر برداری کنند.

*تعدد مسئولان استانی و افراد مختلفی که میخواستند همراه با معاون اول رئیس جمهور در قطار مسافری به سمت مرز ایران و ترکمنستان حرکت کنند، آنقدر زیاد بود که حضور جهانگیری در قطار را با مشکل مواجه کرد و علاوه بر آن، چهره هایی چون ابتکار و کلانتری نیز از حلقه ی حفاظت عقب افتادند. مشکلی که با هر بار پیاده شدن و سوار شدن جهانگیری به قطار، خودنمایی می‌کرد.

*درحالی که در داخل سالن قطار، تعدد خبرنگاران و مقامات استانی موجب شده بود تا دالان منتهی به سالن اول قطار که محل حضور جهانگیری بود، مسدود شود، خانم ابتکار که به دلیل حجم فشار جمعیت از حلقه ی حفاظت عقب افتاده بود، در انتهای سالن تک و تنها ایستاده بود و متحیرانه به تعدد مسئولان استانی حاضر در سالنهای قطار نگاه میکرد.

*قطار مسافری گرگان به اینچه برون، پروژه ی تکمیلی طرح قطارهای باری همین خط بود، که پیشتر در سفر رئیس جمهور به گرگان مورد افتتاح قرار گرفته بود. خط آهنی که قرار است با اتصال خط آهن شاهرود به آن از یک سو و از سوی دیگر امتداد خط آهن به راه آهن های مرکزی کشور، معبری برای اتصال کشورهای آسیای میانه با آبهای آزاد باشد و ده ها میلیون تن بار را سالانه از این کشورها به بنادر ایران در آبهای خلیج فارس انتقال دهد.

رضایت برادران اهل تسنن از مشارکت در مدیریت کشور

*هنگام حرکت قطار از ایستگاه، مردم و مسئولان شرکت راه آهن برای جهانگیری دست تکان میدادند. صحنه ای که در طول مسیر حرکت قطار و در دهستانهایی که در مسیر قرار داشت نیز تکرار شد. در میانه ی مسیر، قطار تغییر ریل داد و به سمت منطقه ی «آق قلا» حرکت کرد. منطقه ای که قرار بود تا کارخانه تولید کاغذ و 11 طرح دیگر استانی به شکل متمرکز افتتاح شود.

*درطول مسیر یکی از فرمانداران توضیح داد که استان گلستان علاوه بر تنوع آب و هوایی، (در یکسوی استان جنگل و دریا و در سوی دیگر آن دشت و کویر قرار دارد) دارای تنوع قومی و مذهبی نیز هست. علاوه بر اینکه شیعیان و اهل تسنن در این استان در کنار هم زندگی می‌کنند، قومهای ترکمن، بلوچ، شاهرودی، کتولی و فارس هم در این استان همزیستی صمیمانه ای با هم دارند.

*هنگام رسیدن قطار به منطقه ی افتتاح کارخانه ی کاغذ «پرشیا» که ساکنان آن از هم میهنان اهل تسنن بودند، پرچم پر افتخار ایران را می‌شد در دست استقبال کنندگان دید. اگرچه از اسبهای معروف ترکمن خبری نبود اما لباسهای معروف ترکمنی بر تن برخی از اهالی استقبال کننده خودنمایی می‌کرد.

*بسیاری از مسئولیتهای محلی مناطق اهل تسنن، بر عهده ی خود هم میهنان قرار گرفته بود. موضوعی که اصلی ترین دلیل رضایت آنها از عملکرد دولت یازدهم بود. 4 منطقه سنی نشین گلستان(مراوه، گومیشان،آق قلا، بندر ترکمن)، همگی فرماندار بومی و حنفی مذهب داشتند و علاوه بر آن در میان مسئولان شرکت کننده در مراسم مختلف این سفر، سهم مهمی از اجرا و استقبال بر عهده ی هم میهنان اهل تسنن بود.

*یکی دیگر از دلایل رضایت اهل تسنن منطقه از عملکرد دولت آنچنان که برخی از آنها عنوان میداشتند، کاهش فشار ناشی از برخی ملاحظات بدبینانه نسبت به اهل تسنن در این دولت در مقایسه با دولت قبل و افزایش اجرای پروژه ها و طرح های صنعتی و کشاورزی در مناطق اهل تسنن بود.

گام بلند دولت یازدهم در مبارزه با فساد

*یکی دیگر از برنامه های این سفر بازدید جهانگیری از کارخانه کاغذ پرشیا بود. در این کارخانه از کاغذهای بازیافتی، انواع مقوا و کاغذ را تولید می کردند. در مراسم استقبال از جهانگیری در کارخانه ی کاغذ پرشیا، دو دختر ترکمن با لباسهای محلی و در حالی که نان ترکمن و بیشمه (نوعی شیرینی محلی) در دست داشتند به معاون اول خوش آمد گفتند. هنگام خوش آمد گویی آنها، ذوق و لبخند در چهره ی جهانگیری مشهود بود که به دلیل شیرینی کلام دو خردسال و البته خوش مزگی ویشمه تعارفی آنها بود.

*بوی مقوای بازیافتی آب خورده که برای تبدیل به کاغذ در سالنهای کارخانه انبار شده بود، تا اندازه‌ی زیادی آزار دهنده بود اما این موضوع مخل ادامه مراسم نشد. بنا بر توضیحاتی که مدیران کارخانه دادند، تجهیزات این کارخانه از چین وارد شده بود اما مشکلات متعدد ناشی از تحریم، مانع از راه اندازی آن بوده که باعث شده بود تا بدهی های بانکی دامنگیر مدیران کارخانه شود. اما تعصبی که برخی از گرگانیهای مقیم خارج و سرمایه داران گرگانی منطقه نسبت به ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی کشور و استانشان داشتند به کمک مدیران و سرمایه گذاران اولیه آمده بود و موجب شده بود تا آنها پروژه را نیمه کاره رها نکنند. نکته ای که در سخنان جهانگیری هم بدان اشاره شد. جهانگیری هم در مراسم افتتاح کارخانه و هم در جلسه ی شورای اداری تاکید ویژه ای بر ضرورت بهره گیری از توان و سرمایه‌های ایرانیان مقیم خارج از کشور هم در عرصه ی سرمایه گذاری و هم در عرصه ی تکنولوژی داشت.

*در مسیر بازدید از کارخانه از حجت الاسلام حقی، دادستان استان درباره ی وضعیت فساد اداری در این استان سوال کردم. حقی با توصیف گلستان به استان "مورد طمع سودجویان"، عمده ترین معضل این استان در حوزه ی تغییر کاربری زمینهای کشاورزی دانست و بلافاصله تاکید کرد در این حوزه، همکاری خوبی از سوی دولت صورت می‌گیرد و "دولت یازدهم گام بلندی در مبارزه با فساد اداری" برداشته است.

*حجتی وزیر جهاد کشاورزی که سخنران مراسم "افتتاح متمرکز 12 طرح صنعتی و کشاورزی" بود، با اشاره به گسترده شدن شوره زارها در دشت گرگان، از طرح دولت برای زه کشی 280 هزار هکتار از اراضی دشت گرگان خبر داد و تاکید داشت با توجه به بالا بودن میزان بارشها در این منطقه و " عملی بودن آبیاری زمینهای دیم در دشت گرگان" ، میتوان انتظار داشت تا تولید محصولاتی چون گندم رشد چند برابری(600 هزار تن) داشته باشد. این طرح در جلسه ی شورای اداری نیز مورد تاکید حجتی قرار گرفت و جهانگیری نیز تصریح کرد که علی رغم آنکه دولت تحت فشار کمبود منابع مالی قرار دارد اما به دلیل بازده بودن طرح و تائید آن توسط کارشناسان، تلاش خواهد کرد تا منابع آن هرچه زودتر تامین گردد.

از بندری که نیست اما پایه هایش هست!

*برای رسیدن به جزیره ی آشوراده که در جلسه ی شورای اداری استان، بنا به گفته آیت الله نور مفیدی، نماینده‌ی ولی فقیه در گلستان "کلید توسعه ی گلستان" نامیده شد، باید از بندر ترکمن و با قایقهایی که از پیش تهیه شده بود، حرکت می‌کردیم. آنچه بازهم مشکل زا شد، حضور تعداد زیاد همراهان مسئولان استانی بود به گونه ای که حتی برخی از راننده های استانداری نیز خود را به قایقها رساندند و حرکت به سمت آشوراده را با تاخیر مواجه کردند.

*از بندر معروف ترکمن تنها پایه های سیمانی آن برجای مانده است. اگرچه در فاصله ای نزدیک به محل قبلی بندر، بخش خصوصی در حال ساختن بندری جدید است اما به گفته ی مردم محلی ساخت این بندر جدید به کندی پیش می‌رود.

*از نکاتی که دامنگیر بندر ترکمن است، عقب نشینی آب دریای خزر است. اگرچه برخی از اهالی منطقه دلیل تعطیلی نسبی بندر ترکمن را در عقب نشینی آب دریا می‌دانستند اما یکی از کارشناسان همراه با معاون اول توضیح داد که عدم لایروبی بندر، دلیل این عقب نشینی است. به گفته‌ی این کارشناس از آنجا که سواحل ایران در بخش جنوبی دریای خزر قرار دارد، شنها و گِل و لای ناشی از ورود آب رودخانه های کشورهای شمالی در قسمت جنوبی دریا و در سواحل ایران انباشت می‌شود و عدم لایروبی باعث می شود که خود به خود آب دریا عقب بنشیند.

ماهیگیری جهانگیری در آشوراده

*بازدید از جزیره ی آشوراده را باید یکی از اصلی ترین اهداف سفر معاون اول رئیس جمهور به گلستان دانست. آن چنانکه شخص جهانگیری نیز در جلسه ی شورای اداری استان عنوان کرد که" از زمانی که بحث های مختلف درباره سرمایه گذاری درآشوراده بالا گرفت، علاقه‌مند به بازدید از این جزیره بودم"

*آشوراده که در پیش از انقلاب می‌رفت تا تبدیل به کیش دریای خزر شود، به دلیل بالا آمدن آب دریا، مدتی به زیر آب رفت. از آن زمان تا کنون این جزیره ی بزرگ دریای خزر تنها محلی برای بهره‌برداری شیلات و تولید میگو و ماهیهای خاویاری شده و تاسیسات محدودی نیز توسط آموزش و پرورش در این جزیره مدیریت می شود. بکر بودن جزیره موجب شده تا پرندگان مهاجر از کشورهای شمالی در فصول سرد سال به این جزیره مهاجرت کنند و در نتیجه، سرمایه گذاری در این جزیره با حساسیتهای زیست محیطی همراه باشد. این حساسیتها موجب ایجاد برخی از اختلافات میان دستگاه هایی چون میراث فرهنگی و سازمان محیط زیست بر سر نحوه‌ی چگونگی بهره برداری از این جزیره شده و سفر معاون اول در واقع با هدف بازدید از منطقه و حل اختلافات صورت گرفته بود. این همه در شرایطی است که به دلیل وعده رئیس جمهور برای تبدیل جزیره ی آشوراده به یکی از قطب‌های گردشگری ایران، انتظار مردم محلی نیز معطوف به حل اختلافات و آغاز سرمایه گذاری در این جزیره است. نکته ای که در جلسه‌ی شورای اداری نیز مورد تاکید جهانگیری قرار گرفت.

*در هنگام بازدید جهانگیری از جزیره، معاون اول در محل کانال خزین که مرز میان مازندران و گرگان است توقف کرد. این بخش از جزیره هنوز هم دارای حوضچه های آبی است که از دوران بالا آمدن آب به یادگار مانده و عموم پرندگان مهاجر در این بخش سکنی می‌گزینند.

*محل توقف بعدی معاون اول در آشوراده، اسکله‌ی پرورش ماهیان خاویاری بود. اگرچه به دیل محدود بودن تحمل فشار ناشی از وزن افراد بازدید کننده از اسکله، محافظان اجازه ی حضور بخش عمده ای از همراهان معاون اول را ندادند اما تعداد محدودی از همراهان به اتفاق جهانگیری، ابتکار، کلانتری، سلطانی و حجتی راهی بازدید از اسکله شدند. در همین بخش از بازدید بود که جهانگیری با دعوت یکی از کارگران مجموعه، اقدام به ماهیگیری کرد و یکی از ماهیهای پرورش یافته در اسکله را از آب گرفت.

*بعد از صرف ناهار در اردوگاه آموزش و پرورش در آشوراده، گزارشی از جزیره ی آشوراده پخش شد. در این کلیپ تصویری که خلاصه ای از توافقات میان سازمان میراث فرهنگی و سازمان محیط زیست برای مدیریت این جزیره را روایت می‌کرد، ضمن جداسازی مناطق مربوط به بهره برداری های مختلف از جزیره، نشان داده شده بود که بخش اصلی و عمده ی جزیره کماکان دست نخورده و بکر در اختیار سازمان حفاظت از محیط زیست خواهد بود و تنها حدود ده درصد از جزیره به حوزه‌ی گردشگری اختصاص خواهد یافت.

وقتی خودرو خبرنگاران از کار افتاد

*بعد از بازدید از آشوراده، کاروان معاون اول از بندر ترکمن عازم گرگان شد تا بعد از استراحتی مختصر به سمت منطقه‌ی "قرق" برای افتتاح موزه‌ی میراث روستایی استان گرگان حرکت کند. در مسیر حرکت به سمت گرگان، خودرو حامل خبرنگاران خراب شد و یک مینی بوس گذری متعلق به یکی از ارگانهای دولتی بود که در کنار جاده به فریاد خبرنگاران رسید و آنها را به استانداری گرگان منتقل کرد.

*منطقه‌ی "قرق" منطقه ای در دل جنگلهای گرگان است که قسمت محدودی از آن به محل احداث موزه‌ی روستایی گرگان اختصاص یافته بود. صدای جیرجیرکهایی که در دل روز همنوا با هم می‌خواندند، اولین جلوه‌ی طبیعی محل انجام مراسم بعد از درختان بلند و سر به فلک کشیده جنگل بود.

*در محل احداث موزه‌ی روستایی، قومیت های مختلف گرگان حضور داشتند. از گروه های سیستانی که با ورود معاون اول رقص محلی این قوم را به نمایش گذاشتند تا ترکمن هایی که در آلاچیق های ترکمنی خود با چای ترکمنی "قلو" از میهمانان پذیرایی می‌کردند.

بستن سه پرونده 50 ساله در دولت یازدهم

* در هنگام انجام مراسم افتتاح موزه‌ی روستایی گرگان بود که آیت الله نور مفیدی، نماینده ی ولی فقیه به جمع هیئت همراه معاون اول پیوست. جهانگیری از آیت الله نورمفیدی استقبال کرد و او را در کنار خود نشاند.

*توضیحات سلطانی فر درباره‌ی اقدامات سازمان میراث فرهنگی نیز درخور توجه بود. رئیس سازمان میراث فرهنگی تاکید کرد که در دولت یازدهم سه محموله‌ی تاریخی به سرقت رفته از کشور که قریب به 50 سال پیش از کشور خارج شده با پیگیریهای این سازمان ظرف دو سال گذشته به کشور باز گشته که آخرین آنها از کشور ایتالیا و در هفته‌ی گذشته صورت گرفته است.

*کلیپ جالبی نیز درباره ی "دیوار گرگان" توسط دست اندرکاران مراسم پخش شد که توجه ی حضار را جلب کرد. این کلیپ تصویری نشان می‌داد که سالها پیش از احداث دیوار چین، منطقه‌ی گرگان دارای دیواری از کوها ی خراسان تا دریای مازندران بوده که برای حفاظت کشور از هجوم "هون ها" ساخته شده بود. بقایای این دیوار آجری بزرگ هنوز هم در بخشهایی از گرگان قابل روئیت است و دست اندرکاران میراث با پخش این کلیپ در تلاش بودند تا بودجه‌ی لازم برای بازسازی و معرفی این دیوار آجری را از دولت اخذ کنند.

ساختمان عسلی استانداری گرگان

*ساختمان استانداری گرگان در خیابانی بود که اکثر ادارات و نهادهای دولتی دیگر نیز در آن قرار داشتند. ساختمان نوساز و زیبای استانداری که به گفته‌ی مسئولان با هدف تمرکز مکانی ادارات و جلوگیری از پراکندگی آنها در سطح شهر و استان ساخته شده بود، در زیر طاقهای خود، میزبان کندوهای عسل زنبورهای وحشی بود. کندوهای متعددی که حکایت از طبیعت بکر گرگان و هوای سالم آن داشت. پشت ساختمان استانداری به کوه ها و جنگلهای "هزار پیچ" گرگان منتهی می‌شد و بر فراز کوه ها می‌شد، سایت پرواز کایت ها و پاراگلایدرها در منطقه‌ی سعد آباد گرگان را مشاهده کرد.

*در جلسه‌ی شورای اداری استان، گرفتن وقت بیشتر برای سخنرانی مثل همه جلسات شورای اداری از مهمترین محورهای شوخی های مسئولان بود. رجبی یکی از 7 نماینده استان که قرار بود به نمایندگی از سایرین معضلات استان را برشمارد، با صادق لو استاندار گرگان بر سر وقت به چانه زنی پرداخت و زمانی که استاندار زمان ده دقیقه ای را برای وی تعیین کرد به شوخی گفت: "اگر برای هر نماینده 2 دقیقه وقت منظور کرده باشید من سرجمع به نمایندگی از آنها باید دست کم 15 دقیقه صحبت کنم". نکته ی جالب اینکه در میانه‌ی سخنان رجبی، همچون قضیه ی عزل وزیر امور خارجه در دولت قبل در جریان سفرش به سنگال، سایر نمایندگان از استاندار تقاضای وقت کردند.

*از مهمترین سخنان ابراز شده در جلسه‌ی شورای اداری، توضیحات ربیعی وزیرکار، تعاون و رفاه درباره ی وضعیت اشتغال در استان گرگان بود. ربیعی که همیشه گزارشاتش متکی بر تحقیقات کمی و گروه های تحقیقاتی مستقر در مراکز استانهاست، عنوان کرد که مهمترین معضل اشتغال در استان، عدم تطابق تحصیلات جوانان استان با ظرفیتهای اقتصادی آن است. بنا بر روایت ربیعی در حالی که ظرفیتهای اقتصادی استان متمرکز بر کشاورزی، دامپروری و صنایع تبدیلی است اما اغلب جوانان تحصیلکرده ی این استان فارغ التحصیل سایر حوزه های علمی هستند.

روایت معاون اول از مخالفان 4 درصدی برجام

*سخنان معاون اول رئیس جمهور با ابراز ارادت به آیت الله نور مفیدی آغاز شد. جهانگیری تاکید کرد که از سالها قبل با نورمفیدی آشنایی داشته و این سفر به مثابه‌ی تجدید دیدار با یک دوست قدیمی است. جهانگیری در عین حال از تجلیل توام با شوخی از استاندار گرگان نیز غافل نبود. معاون اول با اشاره به جدیت صادقلو در پیگیری امور استان و کنایه به بلندی و رسایی صدای استاندار که با حرارت از طرح های توسعه ای استان دفاع کرده بود، گفت" در هیئت دولت هم که گاهی آقای استاندار تشریف می آوردند من گاهی نگران سلامت ایشان می شوم به خصوص وقتی می‌بینم که اینطور با حرارت و هیجان پیگیر مشکلات استان هستند".

*جهانگیری که سفرش به گرگان، دومین سفر بعد از انجام توافق وین و حصول برجام بود، همچون سفر قبلی و سخنرانی های اخیرش، از دفاع نسبت به دستاورد بزرگ دولت در به سرانجام رساندن پرونده‌ی هسته ای غافل نبود. معاون اول با اشاره به انتقادها از برجام، به نظر سنجی که توسط نهادهای معتبر انجام شده، استناد کرد و تصریح کرد که" 80 تا 87 درصد از مردم بسته موضوعات مطرح شده در نظرسنجی از انجام توافق رضایت داشته و خوشحال بوده اند و تنها 4 درصد ابراز مخالفت کرده اند". معاون اول اگرچه تاکید داشت که "منتقدان در بیان نقدهایشان آزادند" اما در عین حال تصریح کرد که :" البته باید صدایشان به اندازه همان 4 درصد بعنوان نماینده ی منتقدان باشد و نه به اندازه ی همه مردم ایران".

* از دیگر نکات مهم سخنان جهانگیری، اشاره او به آمادگی برخی از کشورها برای برخورد نظامی با ایران در سالهای قبل بود. جهانگیری به این نکته اشاره کرد که در مقاطعی به دلیل نزدیکی تهدیدها، "به نیروهای نظامی کشور آماده باش" داده شده بود.

یک لحظه هم به منابع آزاد شده فکر نکرده ایم

*بخش دیگری از سخنان معاون اول به مشکلات و تنگناهای مدیریتی کشور اشاره داشت. جهانگیری با اشاره به وضعیت مدیریت کشور در سالهای گذشته که منجر به گسترش دولت به جای کوچک سازی آن شده است، گفت: "شرکتی را می‌شناسم که قبلا 6000 پرسنل داشت اما الان 22000 پرسنل دارد اما میزان تولید آن تغییری نکرده است".

* جهانگیری بخشی از سخنانش را به اتهام تازه ی منتقدان دولت مبنی بر استفاده از منابع آزاد شده اختصاص داد و تاکید کرد که "حتی یک لحظه هم به منابعی که قرار است آزاد شود فکر نکرده ایم چرا که به حمد الله! در دولت قبل وجه ریالی آن ها پیش پیش خرج شده است" کنایه ای که باعث خنده ی توام با حسرت حضار از سیاستهای مالی دولت قبل شد.

*نکته‌ی جالب دیگر در سخنان جهانگیری اشاره او به محدودیت منابع کشور بود. جهانگیری تاکید کرد: "اگر دو ماه پیش از من درباره ی عمده ترین مشکل توسعه ی کشور سوال می‌شد، جواب می‌دادم محدودیت منابع. اماالان با توجه به استقبال کشورهای دیگر از سرمایه گذاری در ایران، مهمترین دغدغه ام چگونگی مدیریت منابع خارجی برای سرمایه گذاری در کشورمان است".

روایت معاون اول از مهمترین ویژگی رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست

*جهانگیری در سخنانش ضمن اشاره به سفر قبلی رئیس جمهور به استان گلستان، بر حتمی بودن تحقق وعده ها و قولهای رئیس جمهور تاکید کرد و گفت: "یکی از ویژگی های دکتر روحانی این است که زیاد قول نمی‌دهد مگر اینکه مطمئن باشد که وعده اش عملی می شود. ایشان می‌گوید آن طرح و وعده ای که حتما عملی می شود را به من ارایه کنید تا به مردم اعلام کنم".

*بخش پایانی سخنان معاون اول رییس جمهور به موضوع جزیره ی آشوراده به عنوان مهمترین وعده و طرح دولت برای استان گلستان اشاره داشت. آشوراده که کندی پیشرفت طرح توسعه ی آن از محورهای گلایه آیت الله نورمفیدی نیز بود، مورد اشاره‌ی جهانگیری هم قرار گرفت. جهانگیری با توصیف شخصیت خانم ابتکار به عنوان "فردی منطقی و اهل تعامل" تصریح کرد که با توافقات انجام شده، "میتوان شاهد پیشرفت امور مربوط به توسعه این جزیره باشیم". جهانگیری با اشاره به دوران وزارتش و تجربه‌ی همکاری با خانم ابتکار گفت: "خانم ابتکار اهل تعامل است. من در دوران وزارتم تجربه ی همکاری با ایشان را داشته ام. در آن زمان هیچ وزاتخانه ای مثل وزارت صنعت در معرض چالش با محیط زیست نبود اما من و خانم ابتکار با تعامل با هم توانستم موضوعات چالش برانگیز را مدیریت کنیم".

*با اتمام جلسه‌ی شورای اداری استان، بلافاصله هیئت همراه عازم فرودگاه گرگان شدند و در نهایت با فرود هواپیمای معاون اول رییس جمهور در ساعت 10 شب در فرودگاه مهر آباد، قریب به 15 ساعت سفر کاری دکتر جهانگیری و هیات همراه به استان گرگان پایان یافت.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین