|
|
امروز: چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۰
کد خبر: ۵۸۱۲۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۹
وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران گفت : قدرت سیاسی باید ابزاری برای گسترش قدرت فرهنگی باشد و مسئولیت فرهنگی، سنگین ترین کفه در نظام جمهوری اسلامی را داشته باشد و فرهنگ به صورت یک عنصر اصلی در جامعه ظاهر شود.
از پایگاه اطلاع رسانی وزارتخانه یاد شده ، حجت الاسلام و المسلمین سید محمود علوی در سومین روز از دومین اجلاس سراسری مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها روز سه شنبه محل هتل انقلاب تهران اظهار داشت : حکومت وسیله است برای فرهنگ و فرهنگ باید به عنوان یک عنصر اصلی در ساختار جمهوری اسلامی مطرح شود و نباید فرهنگ به حاشیه رانده شود.
وی تصریح کرد: وزارت اطلاعات وظیفه خود می داند که در خدمت فرهنگ باشد و باید برای فرهنگ امنیت را ایجاد کنیم تا عناصر فرهنگی احساس امنیت و آرامش داشته باشند .
وزیر اطلاعات افزود: آرامش موجب ابداع و خلاقیت نیروهای فرهنگی می شود و در فضایی مناسب می تواند پدیده های بدیع را معرفی و عرضه کند ، همچنین هر کار فرهنگی باید در جهت پر رنگ کردن این هدف باشد که ارزش های اخلاقی به تمام معنا شکوفا شوند.
وی با اشاره به جنگ و نیرنگ رسانه ای علیه ایران و بد اخلاقی ها در جامعه گفت: مکر و فریب و نیرنگ در همه جا بد ،اما در جنگ خوب است، در عین حال صرفا جنگ گرم یا سرد نیست، بلکه نرم و سخت هم وجود دارد.
به گفته حجت الاسلام و المسلمین علوی ، خدعه و نیرنگ مخصوص جنگ گرم نیست، بلکه جنگ رسانه ای و جنگ روانی هم از دیگر انواع آن محسوب می شود و هتک حرمت هم جنگ است.
وی خاطر نشان کرد : واقعیت این است که ارزش های اخلاقی چنان جایگاهی دارند و فرد در جامعه در صورتی که فاقد ایمان مذهبی هم باشد باید به آنها پایبندی نشان دهد.
حجت الاسلام و المسلمین علوی به نقل روایتی از حضرت علی (ع) پرداخت و اظهار داشت : چنانچه امید به بهشت و ترس از جهنم نباشد و خبری از سربرآوردن از قبر و مبعوث شدن ، باز هم حق و شایسته این است که به دنبال اخلاق برویم ، زیرا مسیر موفقیت از طریق ارزش های اخلاقی است و تاکید کرد ، ایمان هم اگر نداری جوانمرد باش.
وی گفت: وقتی بخواهیم فرهنگ معنوی عبودیت و مبتنی ایمان در جامعه رشد کند ،باید نخست امنیت و آرامش را برقرار کرد و فرهنگ در جامعه ای که انسان های فعالش در زمینه فرهنگ دلهره دارند، شکوفا و زیاد نمی شود و فرهنگ عبودیت زمانی در انسان شکوفا خواهد شد که فرد در جامعه نه از عناصر بیرون و نه در درون حاکمیت ترس نداشته باشد.
وزیر اطلاعات گفت: وقتی آرامش در جامعه حکمفرما نباشد ،نباید انتظار ایمان داشت و جامعه ای که ایمان در آن وجود دارد، اما خبری از سرور در آن نیست نیز نمی توان ظهور فرهنگ عبودیت را به کمال نظاره کرد.
وی اضافه کرد: جامعه ضمن آنکه امنیت دارد باید شادابی هم داشته باشد، در عین حال که دستگاه حکومتی افراد را از تجاوز به جان و مال انسان ها باز می دارد، خود حکومت هم باید مایه آرامش شود.
این مقام وزارت اطلاعات در ادامه خاطر نشان کرد، کسانی که به هنگام در دست گرفتن حاکمیت نماز به پا می دارند و برای شکوفایی دین تلاش می کنند فرهنگ بندگی را نهادینه می کنند. وقتی این مفاهیم عبودی و نقشه راه عبودیت در جامعه نهادینه شود؛ در این حالت زندگی معنای دیگری دارد. اما این عبودیت زیرساخت هایی دارد که بدون آن تحقق این فرهنگ بدون زیرساخت ها با سختی همراه می شود.
وی گفت: از جمله زیرساخت های فرهنگ عبودیت اقتصاد و امنیت است. خداوند وقتی انتظار عبودیت از جامعه خواهد داشت که آن جامعه دارای اقتصادی شکوفا و امنیتی برقرار برخوردار باشد. گرسنگی با عبودیت رابطه ای ندارد. نمی توان از شکمی که نه خود که جامعه گرسنگی را بدان تحمیل می کند، انتظار بندگی داشت. اما وقتی خود گرسنگی را برای تقرب انتخاب می کند، این افتخار است. اگر بخواهیم فرهنگ عبودیت که امانت انسان است محقق شود باید چرخ اقتصاد بچرخد و امنیت برقرار شود.
علوی افزود: خداوند تعالی زمینه عملیاتی شدن احکام دین را در جامعه امام زمانی برقراری فضای امنیت می داند تا فرهنگ عبودیت در سایه امنیت همراه با آرامش و نشاط و همراه با سرور برقرار شود.
وی افزود: همین خدایی که قدرتمندترین است خود آرام بخش است؛ نامش آرام بخش است. در فرهنگ اسلامی نظام حکومتی باید چنین حسی ایجاد کند. تشکیلات اطلاعاتی و انتظامی باید نامشان آرام بخش باشد. در واقع باید نام آن ها اطمینان بخش باشد. چون از نظر اسلام حکومت وسیله برقراری امنیت در جامعه است.
وی با بیان این روایت که «خدایا می دانی تلاش ما برای به دست گرفتن قدرت از سر جنگ قدرت نیست.» گفت: می خواهیم فرهنگ دینی را به جامعه ترویج نماییم تا به اعمال شرع عمل شود و مردم احساس امنیت کنند. امور فساد گرفته را اصلاح کنیم. نسبت به آسیب جامعه نمی توان بی تفاوت بود.
دکتر علوی ادامه داد: یکی از ابزارهای ایجاد فرهنگ عبودیت این است که با فرهنگ زمانه هم زبان و متناسب باشد. مثل پیامبران که معجزاتشان نیز با دوران و اندیشه و زبان مردم هم خوان بود. در زمان حضرت موسی (ع) که سحر هنر مردم بود، حضرت چیزی فراتر از سحر آورد. در زمان حضرت عیسی (ع) که طبابت اوج می گیرد، معجزه او شفای بیمار لاعلاج بود. به آن جا رسید که مرده را زنده کرد و در زمان پیامبر عظیم الشان اسلام که ادبیات در اوج شکوفایی بود قرآن با بهترین ادبیات نازل می شود. این نشانه ایست برای آن که فرهنگ باید با لسان قوم هم سو باشد و تعامل فرهنگ نباید به انفعال فرهنگی و وادادگی فرهنگی منجر شود.
وزیر اطلاعات با اشاره به این نکته که امامان ما الگوی حرکت فرهنگی هستند، خاطر نشان کرد: امام صادق(ع) برای ما الگوی فرهنگی است. پس از واقعه عاشورا سیاست های جامعه به جایی رسیده بود که پس از شهادت حضرت سید الشهداء (ع) کسی جرأت نمی کرد از مسائل دینی سوال کند. تا بدانجا که تنها 4 نفر جرأت داشتند نزد اما سجاد(ع) بروند. اما امام سجاد (ع) مفاهیم معنوی، عرفانی، آموزشی و اجتماعی، اخلاقی و سیاسی را در قالب دعا عنوان می کردند.
علوی در پایان با تاکید بر این که امیدوارم خداوند توفیق آن دهد که ارزش های اخلاقی را قربانی اهداف سیاسی نکنیم ، شهادت امام جعفر صادق (ع) را به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی و حاضرین در جلسه تسلیت گفت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین