|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۸
کد خبر: ۵۷۶۸۲
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۳
نشریه هفتگی «نووی مگزین» چاپ بلگراد در آخرین شماره خود با عنوان «همه برای رفتن به ایران شتاب دارند»، نوشت: توافق انجام شده بین ایران و 6 قدرت جهانی در باره برنامه هسته ای، آغاز مسابقه کشورهای بزرگ و کوچک برای ورود به بازار بزرگ ایران است.
این نشریه افزود: اگر در نظر بگیریم که اقتصاد ایران بالاتر از استرالیا و دو برابر بیشتر از امارات متحده عربی باشد که در زمینه اقتصادی موفق است؛ بنا براین جای تعجب ندارد که بسیاری از کشورها برای دست یابی به فرصت های تجاری تهران شتاب می کنند.
نشریه نووی مگزین صربستان به نقل از منابع خبری خارجی خود نوشت: علاوه براین انتظار می رود که سرعت رشد اقتصادی ایران در آینده بیشتر خواهد بود. پروسه های اقتصادی که قبل از امضای توافق هسته ای در ایران برنامه ریزی شده نشان می دهد که این کشور در یک دهه آینده به رشد اقتصادی جهانی مانند ایتالیا ( با حدود 270 میلیارد دلار) دست می یابد.
این نشریه همچنین اضافه کرد: علاوه بر بازار داخلی گسترده در ایران که در حال گشایش برای سرمایه گذاران در بخش انرژی است، مانند ذخایر نفت و گاز، نباید شاخه های دیگر اقتصادی و تجاری در ایران را دست کم گرفت.
این نشریه نوشت: انتظار می رود که در این فرصت بزرگ طلایی، شرکت های اروپایی در بازار ایران مقدم باشند، اروپا قبلا با ایران که مقادیر زیادی نفت را از آن وارد می کرده، دارای روابط بسیار خوبی بوده و روابط اروپا با ایران نسبت به رابطه ایران با آمریکا بهتر است.
نشریه بلگرادی نوشت: علاوه بر این، ذخایر گاز ایران که از لحاط ذخایر گازی در جهان مقام دوم را دارد، می تواند سرانجام به اروپا راه پیدا کند و به این ترتیب بستگی این قاره را به گاز روسیه کاهش دهد.
این نشریه افزود: شرکت های اروپایی علاوه بر اینکه در بخش انرژی خواهان همکاری و سرمایه گذاری در دیگر زمینه ها از جمله راه و ساختمان، صنعت خودرو، حمل و نقل هوایی و صنایع دفاعی در ایران هستند، ولی با این حال به نظر می رسد که اروپایی ها خود را برای ورود به بازار تجاری ایران آماده نکرده اند و این ناآمادگی اروپایی ها ممکن است بخاطر توجه آنها به بحران مالی در یونان باشد.
نشریه نووی مگزین چاپ بلگراد افزود: شرکت های چینی و روسی برای حضور در بازار بزرگ تجاری ایران از رقبای خود یعنی شرکت های بزرگ اروپایی و آمریکایی سبقت گرفته اند.
این نشریه بلگرادی نوشت: اگر چه روابط خوب و سنتی ایران و روسیه در گذشته بسیار صمیمی نبوده، اما اکنون ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه به ایران بیش از یک شریک و هم پیمان نگاه دارد. باید به این موضوع نیز توجه داشت که مسکو و تهران با گروه های شورشی از جمله داعش مبارزه می کنند.
نشریه چاپ بلگراد ادامه داد: علاوه بر این، روسیه یکی از مهره های مهم در صحنه سیاسی در رابطه با نتیجه مثبت مذاکرات هسته ای بوده و بدون تردید ایران در این مورد سپاسگزار است.
با این حال رقیب اصلی اروپا برای ورود به بازار بزرگ تجاری ایران، ممکن است که چین باشد و این کشور نیاز مبرم خود را به انرژی نشان داده و برآورد می شود که چین واردات نفت از ایران را که در حال حاضر 600 هزار بشکه در روز است به بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش بدهد.
این نشریه افزود: حجم تبادل کالا بین چین و ایران در سال 2014 به 44 میلیون دلار رسیده بود که تقریبا یک سوم تجارت خارجی ایران را تشکیل می دهد، این در حالی است که سرمایه چین در بخش انرژی بالغ بر بیش از 21 میلیارد دلار است که پس از لغو تحریم ها ممکن است این مبلغ دو برابر شود.
نشریه بلگرادی نوشت: از نقطه نظر غرب، همکاری چین و ایران در طی تحریم بر خلاف معاهدات بین المللی است، چین در زمان طولانی تحریم با ایران همکاری تجاری خوبی داشته است.
اکنون سرمایه گذاری شرکت های چینی در پروسه های زیر ساختاری در بخش انرژی در ایران به ارزش چند میلیارد دلار برآورد می شود.
این نشریه ادامه داد: تقویت روابط ایران و چین غیر از مسایل مالی در سابقه طولانی فرهنگی و باستانی این دو کشور است و همچنین احساس مشترک دو کشور که قربانی امپریالیسم غربی شده اند. نفت فقط یکی از بخش هایی است که دو کشور ایران و چین را به هم ارتباط می دهد.
این نشریه به نقل از منابع خارجی خود افزود: اگر چه روابط اروپا و ایران بهتر از روابط ایران و آمریکا است، ولی تعهدات و گرایش سیاست خارجی اروپا به آمریکا راه را بر اروپایی ها برای غالب شدن بر روسیه و چین برای جلب اعتماد ایران دشوار کرده است.
نشریه چاپ بلگراد ادامه داد: اگر اروپا خواهان بخشی از کیک بزرگ است، باید با قید فوریت یک سیاست راهبردی جدید برای تجدید اعتماد در نزد ایران در پیش بگیرد.
این روزنامه در نتیجه گیری خود نوشت: عواقب توافق اخیر در باره برنامه هسته ای ایران هر طور که باشد دستاوردهای ژئوپولیتیک بسیار زیاد برای ایران در بر خواهد داشت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین