کد خبر: ۵۷۵۳۸
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۲
وزیر صنعت، معدن و تجارت در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه این هفته، با اشاره به استقبال شرکت های خارجی از همکاری با ایران پس از مذاکرات هسته ای تاکید کرد، هدف از توسعه همکاری با خارجی ها این نیست که بازار خود را به روی محصولات آنها باز کنیم.
محمدرضا نعمت زاده به عنوان دومین سخنران پیش از خطبه ها با تاکید بر اینکه مردم نگران رشد بی رویه واردات و صدمه دیدن تولیدات داخلی نباشند، گفت: ما در ملاقات با مقام های اقتصادی کشورهایی که برای همکاری با ایران ابراز علاقه کرده اند، گفته ایم که اگر می خواهید از بازار 80 میلیونی ما سهم ببرید ما هم باید در بازارهای چند صد میلیونی شما سهیم باشیم.
وی افزود: کالایی که در ایران تولید می شود باید بخش عمده اش صادر شود تا تولید کشور توسعه یابد.
نعمت زاده ادامه داد: همچنین، اولویت ما در توسعه همکاری های اقتصادی با کشورهای خارجی، سرمایه گذاری های مشترک است. سرمایه گذار باید صنعت، فناوری، تکنولوژی و همه تجربیات خود را به کشور بیاورد و تسهیلات بلندمدت با نرخ بسیار پایین معمول در اختیار ایران بگذارد.
وزیر صنعت ضمن اشاره به اینکه، سرمایه گذاران خارجی شرایط ما را پذیرفته اند تصریح کرد، هدف ما، از سرگیری مراودات 10 سال پیش نیست، زیرا اکنون، ما یاد گرفته ایم که چگونه روی پای خود بایستیم و به بازارهای جدید زیادی نفوذ کرده ایم. بنابراین، با کسی دست می دهیم که توان ما را در زمینه های علمی، فناوری، بازاریابی، مدیریت و... افزایش دهد.
نعمت زاده تاکید کرد: دولت قصد ندارد خود مجری کارهای اقتصادی شود، و فعالیت اقتصادی دولت صرفا محدود به بخش هایی خواهد بود که بخش خصوصی علاقه مند به ورود در آنها نیست و یا قانون انجام آن را بر عهد دولت گذارده است.

**یک سوم تولید ناخالص داخلی، محصول فعالیت بخش صنعت، معدن و تجارت
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: یک سوم تولید ناخالص داخلی ناشی از فعالیت های بخش صنعت، معدن و تجارت است و همه مردم در طول شبانه روز از کالاها و خدمات این بخش ها استفاده می کنند.
نعمت زاده گفت: سه چهار قرن پیش، ایران به لحاظ صنعتی در ردیف های اول، دوم و سوم دنیا بود و هم اکنون نیز در صنایع دستی به ویژه فرش، چنین جایگاهی دارد.
وی افزود: پس از انقلاب صنعتی، کشورهای غربی، علم را به فناوری و فناوری را به صنعت تبدیل کردند لیکن ما به دلیل مشکلات داخلی درجا زدیم و عقب ماندیم، که باید این عقب ماندگی را با تکیه بر اقتصاد مقاومتی و همکاری مردم جبران کنیم.
وی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه های کوتاه و بلندمدت خود در راستای اقتصاد مقاومتی به تصویب شورای عالی اقتصاد رسانده است که توسعه صنعتی از محورهای مهم آن است.
وزیر صنعت تصریح کرد: بر اساس این برنامه ها، کشور ظرف 10 سال باید به مرز کشورهای صنعتی برسد و به سطح مناسبی از اشتغال، افزایش درآمد مردم، ارتباط صنعت با دانشگاه و رشد صنایع دانش بنیان دست پیدا کند.
وی تاکید کرد: محور این برنامه ها، افزایش مشارکت مردم و سرمایه های مردمی و کاهش دخالت دولت است.
نعمت زاده، سهم دولت در فعالیت های بخش صنعت و معدن را به ترتیب 20 و 25 درصد ذکر کرد و گفت: با اجرای سیاست هایی قصد داریم بخش خصوصی را در این زمینه تقویت کنیم و از سهم فعالیت دولت بکاهیم.
وی با بیان اینکه با وجود تورم بالای 40 درصدی در ابتدای کار این دولت، این رقم اکنون به 15 درصد کاهش یافته است ، ابرازامیدواری کرد: در پایان کار دولت نرخ تورم به 10 درصد برسد و تولید در بیشتر بخش های صنعتی افزایش یابد.
وزیر صنعت اضافه کرد: در سال 93، تولید لوازم خانگی 30 درصد، خودرو 50 درصد و برخی خودروهای سنگین 80 درصد افزایش یافته است و برابر آمار بانک مرکزی، رشد صنعت کشور در سال 93 نسبت به سال پیش از آن 6.7 درصد ، معدن 9.8 درصد و تجارت 3.7 درصد بوده است.
وی ادامه داد: همچنین سهم بخش های صنعت، معدن و تجارت در تولید ناخالص داخلی در سال 93 نسبت به سال پیش از آن 1.7 درصد رشد کرده است که 40 درصد این رشد ناشی از فعالیت بخش های صنعت و معدن است.
نعمت زاده، رشد صادرات غیر نفتی در سال 93 را 20 درصد اعلام کرد و گفت: موفق شدیم که نیمی از واحد های صنعتی که کار آنها متوقف شده بود را بار دیگر فعال کنیم. با افزایش تولید خودرو، واردات آن در سال 93 به میزان 50 درصد کاهش یافت و واردات خودروهای لوکس و گرانقیمت که در سال 92 به چهار هزار دستگاه رسیده بود در سال 93 به 160 دستگاه صرفا برای استفاده سفارت خانه ها و دستگاه های بین المللی رسید.
نعمت زاده خاطرنشان کرد: اولویت در سرمایه گذاری با سرمایه گذاری هایی است که به تکمیل زنجیره تولید یا توسعه صادرات کمک می کنند و یا در مناطق محروم انجام می شوند.
وی همچنین از مردم خواست تا برای مبارزه با قاچاق کالا، کالای داخلی خریداری کنند و از اصناف توزیعی نیز خواست تا با پرهیز از توزیع کالاهای قاچاق با قاچاقچیان همکاری نکنند و به آنان اجازه ندهند برای منافع شخصی، اشتغال و تولید کشور را هدف قرار دهند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین