کد خبر: ۵۷۴۸۰
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۶
حزب کارگزاران ایران اسلامی در حالی وارد بیستمین سالگرد خود شد که اعضای آن با شعار «راهبرد مذاکره ملی» گردهمایی سراسری برگزار کردند.
این نشست صبح پنج شنبه در مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی با حضور هیات موسس، اعضای شورای مرکزی و استانی این حزب برگزار شد.
مجری جلسه برای رسمیت یافتن این گردهمایی از رییس و نواب رییس شورای مرکزی خواست که در جایگاه حضور یابند اما اسحاق جهانگیری به دلیل مسوولیتی که در دولت دارد، نپذیرفت و به جای وی، محسن هاشمی رفسنجانی در جایگاه قرار گرفت.
علاوه بر وی، یدالله طاهرنژاد و فرزانه ترکان نیز در جایگاه هیات رییسه حاضر شدند و غلامحسین کرباسچی به عنوان دبیر کل این حزب درباره رویکرد، اهداف و جهت گیری های حزب سخن گفت.
کرباسچی در ابتدای سخنان خود از ویژگی های جهانگیری سخن گفت و به خاطر این که علیرغم برنامه های کاری فشرده در این اجلاس حضور یافته است، تشکر کرد.
رییس شورای مرکزی حزب کارگزاران با پایان یافتن سخنان کرباسچی بی آن که سخنی بگوید، جلسه را ترک کرد تا به امور اجرایی کشور بپردازد.

**نگاه کلان و منافع ملی به جای تفکرات کوتاه مدت
فایزه هاشمی سخنران دوم این گردهمایی بود.
وی که عضو هیات موسس حزب کارگزارن سخن می گفت، گزارشی از عملکرد این هیات ارایه کرد و اظهار داشت: ترمیم شورای مرکزی برای افزایش کارایی و بهره وری تشکیلات و تشکیل شوراهای استانی از اقداماتی بوده است که هیات موسس انجام داده است.
هاشمی که از ابتدای سخنانش بر حضور فعالتر زنان تاکید داشت، به تلاش شورای مرکزی برای حضور حداقل 2 تا 4 نفر از زنان در شوراهای استانی خبر داد و گفت: حضور زنان درشورای مرکزی حزب کارگزاران استان سیستان و بلوچستان بیش از سایر استان هاست.
وی از علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان به خاطر به کارگیری زنان در پست های مدیریتی این استان قدردانی کرد.
عضو هیات موسس کارگزاران ایران اسلامی کنگره های استانی را تصمیم گیران اصلی حزب برشمرد و افزود: تا زمان شکل گیری کنگره های استانی، هیات موسس وظایف آن را برعهده خواهد داشت.
فایزه هاشمی با تاکید بر این که نباید حزب را یک پدیده دولتی ببینیم، گفت:اعضای حزب باید برای تامین مالی حزب تلاش کنند.
وی اظهارات دبیر کل این حزب مبنی بر ضرورت داشتن نگاه واقع بینانه در تحولات سیاسی را تکرار کرد و افزود: ما نباید به موضوعات سیاسی به صورت کوتاه مدت نگاه کنیم بلکه باید کلان نگر باشیم و همواره نگاه ما به سمت منافع ملی باشد.
عضو هیات موسس حزب کارگزاران ایران اسلامی عملکرد 20 ساله این حزب را ناشی از حرکت بر مدار عقلانیت توصیف و خاطر نشان کرد: هدف این نبود که به قدرت برسیم،هدف انجام کارهای اصولی در کشور بود و تا کنون هم حزب بر این اساس حرکت کرده است.
هاشمی که از ابتدای سخنان خود افکار حاضران را متوجه حقوق زنان کرده بود، در این بخش از صحبت های خود با عنوان «بحث شیرین زنان» از حقوق زنان دفاع کرد و گفت: قرار بود آقای کرباسچی درباره حقوق زنان سخن بگوید، اما چون چیزی نگفت، من در این باره حرف می زنم.
وی با تاکید بر این که زنان باید در لیست اصلاح طلبان مورد توجه قرار گیرند، افزود: زنان باید به زنان رای دهند و در این رابطه حزب باید رویکرد آموزشی هم داشته باشد.

**ضرورت توجه به اقشار متوسط جامعه به عنوان پشتوانه اجتماعی
دکتر احمد نقیب زاده استاد تمام دانشگاه تهران از دیگر سخنرانان اصلی نشست حزب کارگزاران ایران اسلامی بود که درباره پشتوانه های اجتماعی حزب سخن گفت.
وی تحزب را برای کشور ضروری دانست که اگر در جامعه شکل گیری آن با مشکل مواجه شود، آینده سیاسی کشور را مورد ابهام قرار می دهد و گفت: بیش از 100 سال است که در زمینه حزب قدم گذاشته ایم اما تا کنون توفیق چندانی نداشته ایم.
این استاد جامعه شناسی سیاسی دلیل این رخداد را نامطلوب بودن زیربنای تحزب در کشور دانست و افزود: باید قشر متوسط جامعه به این سمت حرکت کند.
نقیب زاده با بیان این که حزب کارگزاران ایران اسلامی بر اساس یک ضرورت و در یک فضای طبیعی شکل گرفت، ادامه داد: من معتقدم که دولت هاشمی رفسنجانی هم سازندگی بود و هم اصلاحات. ما در آن دوران نیازمند کسانی بودیم که آستین بالا بزنند و کشور را بسازند.
وی اضافه کرد: امروز فراگیر شدن احزاب میسر نیست مگر آن که زیرساخت های اجتماعی اصلاح شود. باید در راه توسعه طبقه متوسط جامعه قدم برداریم چرا که این طبقه، طبقه بالنده است نه میرا و آینده از آن این گروه است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: هرکسی که قصد فعالیت سیاسی دارد باید مبنای کار را روی این نیروی بالنده قرار دهد.
نقیب زاده آرامش در کشور را برای فعالیت حزبی مهم دانست و خاطرنشان کرد: در فضای ملتهب و بحرانی گروه های رادیکال رشد می یابند و جامعه درگیر تامین مسایل فوری خود هستند و به امور زیربنایی توجهی ندارند.
وی توهمات را عامل دیگر سوء استفاده در جامعه دانست و توضیح داد: توهمات خیلی ها را وسوسه می کند که سوار این اسب سرکش شوند. توهمات در جامعه وجود دارد و کسانی که می خواهند از آن بهره گیرند، از آن برای جلب توده ها استفاده می کنند. از این رو انجام کارهای فرهنگی ضرورت دارد.

**مبارزه با فساد لازمه سرمایه گذاری خارجی
دکتر محمد طبیبیان اقتصاد دان و استاد دانشگاه، دیگر سخنرانی بود که درباره اوضاع اقتصادی کشور سخن گفت.
وی تحریم را مسلحانه شدن فاینانس توصیف کرد و گفت: یکی از دلایل تحریم، ضعف اساسی سیستم مالی و بانکی است. بخش مالی، قدرت آینده کشور است و باید در این زمینه برنامه ریزی مدبرانه ای داشته باشیم.
این استاد دانشگاه بر ضرورت سرمایه گذاری خارجی تاکید کرد و در عین حال یادآور شد: سرمایه گذار خارجی در کشوری که فساد اداری داشته باشد، شکل نمی گیرد. از این رو ما باید با فساد به صورت جدی مبارزه کنیم.
طبیبیان بازنگری در قوانین و سیاست های اقتصادی را خواستار شد و ادامه داد: قوه قضاییه یک بخشی از مبارزه با فساد است، دستگاه قانون گذاری و اجرایی هم باید بسیج شوند تا زمینه های فساد را بخشکانند.
وی بیکاری و فقر را دو مساله مهم کشور دانست که احزاب باید در چارچوب فعالیت های خود حقوق اساسی مردم را به قانون تبدیل کنند تا احدی نتواند آن را نقض کند و بر این اساس اقتدار دولت هم برای پایداری حقوق مردم شکل می گیرد.
به گزارش ایرنا، بخش دوم گردهمایی سراسری حزب کارگزاران ایران اسلامی کارگاه های تخصصی بود و دیدار با آیت الله هاشمی رفسنجانی پایان بخش این گردهمایی خواهد بود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین