|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۳
وام اجاره 12میلیونی برای تهرانی ها، 4 تا 8 میلیونی برای شهرستانی ها
کد خبر: ۵۶۴۴
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۹
بنظر می رسد درصورت ادامه حمایت دولت واخذسیاست‌های جدید برای بازار مسکن از جمله خطوط اعتباری جدید،‌ حمایت‌های ویژه دولت،‌ بررسی مطالبات معوقه از سوی بانک‌ها تاثیرات مثبتی در بازار مسکن رخ خواهد داد.
یادش بخیر روزی روزگاری باب بود که می گفتند اجاره نشینی، خوش نشینی! مثلی که به دلیل تنوع خانه های اجاره نشین ها و همچنین قیمت های معقول  اجاره بها  معروف شده بود.حالا اما اجاره نشین ها هر روز باید با مشکلات تازه ای دست و پنجه نرم کنند چرا که گرانی و نرخ های نجومی اجاره بها کار را برای اجاره نشین ها سخت کرده وهر سال باعث کوچ آنها به خانه های کوپکتر و قدیمی تر می شود.

حالا اما به نظر می رسد بلاخره صدای مستاجران به گوش دولتی‌ها رسید. مستاجران که همواره با مشکل گرانی ودیعه برای اجاره کردن خانه در چند سال گذشته روبرو بوده اند. اینبار اما با اخبار خوشی از سوی مردان جدید دولت یازدهم مواجه شده اند.

با ابلاغ آیین‌نامه اجرایی نحوه اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه اجاره مسکن (وام ودیعه مسکن)، برای هر واحد مسکونی در تهران تا مبلغ 12میلیون تومان، در کلانشهرها تا 8 میلیون تومان و در سایرشهرها تا 4 میلیون تومان برای اسکان موقت تعیین شد.

درطی چند سال گذشته حدود 70 درصد مردم نیازمند خانه، قدرت پس‌انداز کردن را به خاطر اجاره بهای سنگین از دست داده‌اند.بنظرمی رسد درصورت ادامه حمایت دولت واخذسیاست‌های جدید برای بازار مسکن از جمله خطوط اعتباری جدید،‌ حمایت‌های ویژه دولت،‌ بررسی مطالبات معوقه از سوی بانک‌ها تاثیرات مثبتی در بازار مسکن رخ خواهد داد.

آیین‌نامه اجرایی اعطای تسهیلات اجاره مسکن

بر اساس گزارش‌های منتشر شده،آئین نامه اجرایی نحوه اعطای تسهیلات قرض الحسنه اجاره مسکن برای اسکان موقت به شرح زیر تصویب شده است:

ماده1ـ اصطلاحات زیر در این آیین‌نامه در معانی مشروح زیر به کار می‌روند:

الف ـ اسکان موقت: فرآیند جابجایی و استقرار ساکنین در دوره احیا و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری به صورت اجاره‌ای.

ب ـ ودیعه اسکان موقت: مبلـغی که برای اسـکان موقت مالکان ساکن در محدوده مصوب بافت‌های فرسوده در زمان احیا و نوسازی واحد فرسوده تا هجده ماه پرداخت می‌شود.

ج ـ شرکت: شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران.

د ـ تسهیلات: تسهیلات با شرایط قرض‌الحسنه که به منظور اجاره مسکن صرفاً برای اسکان موقت مالکین واحدهای مسکونی واقع در بافت‌های فرسوده شهری که متقاضی احیا و نوسازی واحد مسکونی خود هستند، پرداخت می‌شود.

ماده2ـ منابع لازم برای پرداخت تسهیلات از محل منابع قرض‌الحسنه بانکها و میزان آن در ابتدای هر سال در قالب سهمیه مشخص توسط وزیران عضو کمیسیون اقتصاد هیات دولت تعیین می‌شود.
ماده3ـ مسؤولیت تأیید وقوع ملک در محدوده بافت فرسوده شهری و معرفی متقاضیان به بانکهای عامل با شرکت است.

ماده4ـ تسهیلات از طریق بانک‌های عامل به صورت یکجا قابل پرداخت بوده و بازپرداخت آن به صورت یکجا و در انتهای قرارداد تسهیلات می‌باشد.

ماده5 ـ تسهیلات به مالکان در عرصه‌های با حداقل (120) مترمربع تجمیعی واقع در محدوده مصوب بافتهای فرسوده شهری قابل پرداخت است.

تبصره ـ در صورت عدم امکان تجمیع بیش از دو پلاک از نظر ضوابط شهرسازی یا موقعیت ملک، تسهیلات بدون در نظر گرفتن متراژ عرصه تجمیعی، قابل پرداخت است.

ماده6 ـ تسهیلات برای هر واحد مسکونی در تهران تا مبلغ یکصد و بیست میلیون (120.000.000) ریال، در کلانشهرها تا مبلغ هشتاد میلیون (80.000.000) ریال، در مراکز استان تا مبلغ هفتاد میلیون (70.000.000) ریال و در سایر شهرها تا مبلغ چهل میلیون (40.000.000) ریال تعیین می‌شود.

تبصره1ـ تغییر مبالغ مذکور با پیشنهاد شرکت و تصویب کمیسیون اقتصاد هیات دولت می‌باشد.

تبصره2ـ در صورت کمتر بودن مبلغ ودیعه اسکان موقت مندرج در قرارداد اجاره از سقف مبلغ تـسهیلات تعیین‌شده، مبلغ تسهیلات تا مبلغ مندرج در قرارداد اجاره، معتبر است.

ماده7ـ تضمین تسهیلات، ترهین سند شش دانگ ثبتی نزد بانک عامل پرداخت‌کننده تسهیلات ساخت و اخذ تأییدیه از بانک مذکور مبنی بر عدم فک رهن برای بانک عامل پرداخت‌کننده تسهیلات می‌باشد.

تبصره ـ در صـورت ارائه سند ثبتی جایگزین قابل‌قبول، ارائه تأییدیه مذکور الزامی نیست.
ماده8 ـ ترتیبات پرداخت به شرح زیر می‌باشد:

الف ـ ارائه مدارک توسط متقاضیان به شرکت یا نماینده آن شامل درخواست کتبی، اسناد مربوط به تجمیع زمین همراه با کروکی ملک موردنظر، پروانه ساخت، اجاره‌نامه، مدارک شناسایی مستأجر (شناسنامه و کارت ملی)

ب ـ بررسی مدارک توسط شرکت یا نماینده آن به لحاظ واقع شدن ملک در محدوده مصوب بافتهای فرسوده شهری و اعلام به متقاضی در صورت عدم تأیید و معرفی به بانک عامل در صورت تأیید.

ج ـ بررسی اسناد و مدارک متقاضی توسط بانک عامل ظرف یک هفته پس از دریافت معرفی‌نامه و اعلام به متقاضی و شرکت یا نماینده آن.

د ـ خروج درخواست مذکور از دستور کار بانک عامل در صورتی که متقاضی ظرف یک ماه پس از معرفی به بانک عامل اقدام لازم برای استفاده از تسهیلات را معمول ننماید و معرفی متقاضیان دیگر توسط شرکت یا نماینده آن به عنوان جایگزین به بانک عامل.

هـ ـ انعقاد قرارداد میان بانک عامل و متقاضی برای پرداخت تسهیلات ودیعه اسکان موقت.
تبصره ـ هرگونه تغییر در شرایط این ماده بنا به پیشنهاد مشترک وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به تصویب وزیران عضو کمیسیون اقتصاد هیات دولت می‌رسد.

از سوی دیگر کمیته پنج نفره‌ای که به تازگی در بانک مسکن تشکیل شده، پیشنهاد افزایش وام خرید مسکن به 30 میلیون تومان و روش‌های جدید را بررسی و تقدیم بانک مرکزی کرد.این کمیته 5 نفره پیشنهاد افزایش 10 میلیون تومانی به سقف وام خرید و ساخت مسکن را داده است که وام خرید از 20 میلیون تومان کنونی به 30 میلیون و وام ساخت از 30 میلیون به 40 میلیون تومان افزایش یابد.

همزمان معاون وزیر راه وشهرسازی نیز اعلام کرد که تکمیل طرح‌های مسکن مهر درمناطق مختلف کشور در دولت یازدهم با جدیت دنبال می‌شود.

محسن نریمان افزود: همکاری دستگاه‌های اجرایی برای تامین زیرساخت‌های مسکن مهر در کشور ضروری است. وی بیان کرد: دولت با رویکرد جدید، تکمیل طرح‌های مسکن مهر را در برنامه کاری خود قرار داده است. نریمان گفت: مجریان مسکن مهر باید با رعایت اصول فنی و مهندسی این طرح‌ها را اجرا کنند. وی افزود: تمام پیمانکاران مسکن مهر موظف هستند تا شش ماه پس از واگذاری این واحدها به مردم درصورت وجود نقص فنی در ساختمان و واحد مسکونی نسبت به رفع آنها اقدام کنند.

منبع: فارس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین