کد خبر: ۵۵۲۳۷
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۸
این مقام هندی افزود: برای این منظور یا یک هیات ایرانی به دهلی سفر خواهد کرد یا ما به تهران خواهیم رفت.
هند به دنبال تسویه بدهی نفتی 6.5 میلیارد دلاری نفتی خود به ایران است.

رسانه‌های هندی گزارش داده‌اند که در پی توافق هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های جهانی، هند به دنبال سازوکاری برای تسویه حساب بدهی نفتی 6.5 میلیارد دلاری خود به ایران است.

روزنامه فایننشال اکسپرس به نقل از یک مقام آگاه هندی گزارش داد: توافق هسته‌ای نهایی بین ایران و شش قدرت جهانی چند ماه طول می‌کشد تا اجرایی شود. تا آن زمان هند به دنبال ایجاد مکانیزمی برای پرداخت بدهی خود به ایران خواهد بود. ما منتظر پاسخ تهران هستیم.

این مقام هندی افزود: برای این منظور یا یک هیات ایرانی به دهلی سفر خواهد کرد یا ما به تهران خواهیم رفت.

سخنان این مقام هندی در شرایطی است که غلامرضا انصاری، سفیر ایران در هند اعلام کرد که قرار است ظرف هفته‌های آتی هیات ایرانی برای مذاکره درباره تسویه بدهی 6.5 میلیاردی به ایران به دهلی سفر کند.

سفیر ایران در هند افزود: تهران و دهلی به زودی مکانیزمی را برای تسویه این بدهی نهایی خواهند کرد.

پالایشگاه‌های هندی مانگلور، اسار و شرکت نفت هند از جمله خریداران نفت ایران در هند هستند، اما به دلیل تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران پرداخت پول نفت توسط این پالایشگاه‌ها با دشواری‌هایی مواجه شد.

هند چهارمین مصرف‌کننده بزرگ نفت جهان و دومین خریدار نفت ایران پس از چین به حساب می‌آید. این کشور در دوران تحریم‌ها مجبور شد واردات نفت خود از ایران را به شکل قابل توجهی کاهش دهد.

در سال 2014 هند تنها 10 تا 11 میلیون تن نفت از ایران خریداری کرد. این در حالی است که میزان واردات نفت هند از ایران در سال‌های 2009 رقم 21.2 میلیون تن در سال 2010 معادل 18.5 میلیون تن، در سال 2011 حدود 18.11 میلیون تن و در سال 2012 معادل 13.14 میلیون تن بود.

دهلی برخی از صورتحساب‌های خرید خود از ایران را به وسیله صادرات کالاهای خود به ایران از جمله برنج باسماتی تسویه کرد. دو کشور همچنین مکانیزم پرداختی را بر پایه روپیه از آوریل 2012 برای دورزدن تحریم‌های آمریکا و اروپا راه‌اندازی کردند.

براساس این برنامه بانک هندی یو سی اُ در کلکته به بانک‌های پارسیان، پاسارگاد، اقتصاد نوین برای تسویه بدهی مرتبط شد.

همچنین هند منتظر پاسخ تهران در خصوص امضای قرار‌داد توسعه میدان گازی فرزاد ب توسط شرکت ONGC ویدش است.

هند پیشنهادی را در این خصوص به دولت ایران ارسال کرده است.

هند که با کمبود انرژی مواجه است در سال جاری 125 میلیارد دلار نفت و فرآورده‌های نفتی وارد کرده، به شدت در تلاش است تا قرار‌داد توسعه میدان فرزاد ب را به دست آورد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین