کد خبر: ۵۵۱۷۴
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۷
اگر در داخل کشور ما کسانی به دلیل رقابت سیاسی با دولت، حرف دشمنان خارجی را تکرار کنند، این اقدام برخلاف منافع ملی و در جهت مقابل تدبیر رهبری است که فرمودند: «مسائل هسته ای نباید موجب دو دستگی شود.
دستورالعمل صریح رهبر معظم انقلاب در مورد نوع موضعگیری در قبال مسائل هسته ای که در جمع مسئولان، سفرای کشورهای اسلامی و جمعی از اقشار مختلف مردم در روز عید سعید فطر صادر کردند، نسخه ای دقیق و کارشناسانه است که پای بندی به آن می تواند پیروزی بزرگ ملت در مذاکرات هسته ای را تکمیل کند.

این مقاله در ادامه می افزاید: رهبر معظم انقلاب فرمودند: مسائل هسته ای نباید موجب دودستگی شود، مسئولان به دنبال منافع ملی هستند.

این دستورالعمل صریح و روشن، دو بخش دارد. بخش اول اینست که همه باید وحدت کلمه را برای عبور از گردنه هائی که در راه رسیدن به مرحله اجرائی شدن توافق وین در پیش است حفظ کنند و بخش دوم اینست که هیچکس دلواپس عملکرد مسئولان در این مسیر نباشد، زیرا مسئولان به دنبال منافع ملی هستند.

بعد از صدور این دستورالعمل مدبرانه، انتظار این بود که قبل از همه و بیش از دیگران، کسانی که خود را مقید به پیروی از ولایت می دانند در عمل پای بندی خود را به آْن نشان دهند و این واقعیت را درک کنند که کشور ما امروز به این وحدت کلمه نیاز مبرم دارد. متاسفانه از همان روز عید فطر، افراد و رسانه های طیفی که قبل از توافق هسته ای همواره آیه یاس می خواندند و فضای روانی منفی شدیدی در کشور پدید آورده بودند، این رهنمود رهبری را نادیده گرفتند و به منفی بافی معمول ادامه دادند و همچنان بر طبل بدبینی می کوبند.

قبل از هر چیز لازم است تاکید نمائیم انتظار این نیست که صاحبنظران از انتقاد خودداری کنند و کسی درباره توافق هسته ای سخن نگوید یا برای پیشرفت صحیح مراحل این توافق اظهارنظری به عمل نیاورد. این، حق همه به ویژه صاحبنظران است که نفطه نظرهای خود را بگویند و هر جا لازم است انتقاد نمایند ولی به شرط آنکه انتقادها سازنده باشد و به پیشرفت توافق به سوی مراحل اجرائی کمک کند.

آنچه موجب نگرانی است اینست که اظهارنظرهای افراد و رسانه های طیف مخالف دولت، شرط انتقاد سالم را رعایت نمی کنند و اصولاًبه جای انتقاد درصدد تخریب و فراهم ساختن فضای روانی منفی و ناامید کننده بر می آیند.

تفسیرهای نادرست از بخش هائی از توافق همراه با تقطیع و مطرح نکردن بخش هائی که نقطه قوت و تضمین کننده منافع کشور و ملت است، خطوط اصلی اظهارنظرها و تفسیرهای این افراد و این رسانه ها حتی رسانه ملی است. متاسفانه آنها دستاوردهای آشکاری که تاکنون حاصل شده است را نمی بینند و صرفاً احتمالات منفی را مطرح می کنند. اموری از قبیل لغو تحریم های ایران، لغو قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، تعهد به پرداخت وام های بلاعوض، از سرگیری ارتباطات بانکی و بیمه ای ایران با جهان، خرید محصولات نفت و پتروشیمی کشورمان، خدمات مالی و وام های ترجیحی به دولت ایران، فروش هواپیما به ایران و اعتراف رسمی و مکتوب حق غنی سازی صلح آمیز کشورمان، که همگی دستاوردهای قابل توجهی هستند، در تفسیر و نقد جریان مخالف نادیده گرفته می شوند و در عوض، نقاط احتمالی منفی زیر ذره بین قرار می گیرند.

این روش، با منافع ملی سازگار نیست و به نوعی رقابت حزبی بر سر منافع گروهی شباهت دارد درحالی که موضوع توافق هسته ای بسیار فراتر از مسائل جناحی و گروهی است و مستقیماً با منافع ملی گره خورده است. درست به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب با شفافیت کامل تاکید کرده اند مسئولان به دنبال منافع ملی هستند.

برای اطمینان خاطر کسانی که وانمود می کنند نگران سرنوشت توافق هسته ای هستند، لازم است نکات زیر را مطرح نمائیم.

اول آنکه رقبای سیاسی داخلی دولت نباید در مورد مسائل ملی به بلندگوی دشمنان خارجی تبدیل شوند و هرچه آنها می گویند را با بزرگ نمائی به خورد افکار عمومی بدهند. دشمنان خارجی و دولت های طرف توافق به ویژه آمریکا مطالبی را می گویند که برای آنها مصرف داخلی دارد. آنها در داخل با رقبای سیاسی خود مشکلاتی دارند که ناچارند آن مشکلات را با ژست های سیاسی علیه ایران از سر بگذرانند.

اگر در داخل کشور ما کسانی به دلیل رقابت سیاسی با دولت، حرف دشمنان خارجی را تکرار کنند، این اقدام برخلاف منافع ملی و در جهت مقابل تدبیر رهبری است که فرمودند: «مسائل هسته ای نباید موجب دو دستگی شود» به ویژه آنکه این نکته اطمینان بخش را هم اضافه کردند که: «مسئولان به دنبال منافع ملی هستند».

دوم آنکه شورای امنیت سازمان ملل برای اولین بار و در یک اقدام بی سابقه، قبل از آنکه به قطعنامه های خود عمل کند درصدد لغو آنها برآمده است.

این، یک امتیاز بزرگ برای ایران است که در اثر زحمات و پشتکار گروه مذاکره کننده ایرانی در مسائل هسته ای به دست آمده و باید به آن افتخار کرد. عجیب اینست که افرادی این دستاورد بزرگ را نادیده می گیرند که قطعنامه های ضدایرانی شورای امنیت را کاغذ پاره ای می دانستند و برای آنها اهمیتی قائل نبودند و حالا که خود سازمان ملل آنها را لغو کرده، اظهار نگرانی می کنند که این قطعنامه ها به صورت خودکار به اعتبار خود برگردد! معلوم نیست این افراد بالاخره قطعنامه های ضد ایرانی شورای امنیت سازمان ملل را خطرناک می دانند یا نمی دانند؟

سوم آنکه حتی بر فرض بازگشت خودکار قطعنامه های شورای امنیت و تحریم ها و سایر محدودیت ها و ممنوعیت ها، ما نیز می توانیم به تعهدات خود عمل نکنیم. یعنی در آن صورت همه چیز به حال اول بر می گردد و مشکلی پیش نخواهد آمد و جای نگرانی نیست. مهم تر آنکه چون ایران به تعهدات خود پای بند است، بهانه ای به دست طرف مقابل نمی دهند.

چهارم آنکه تصمیم گیری درباره اصل پذیرش و عدم پذیرش متن توافق هسته ای وین را به مراجع ذیصلاح قانونی بسپارید که هم رسمیت قانونی دارند و هم مورد اعتماد همگان هستند.

و پنجم آنکه رضایت مردم از توافق هسته ای، سرمایه بزرگی است که دست اندرکاران مذاکرات و مسئولان توانسته اند آن را به دست آورند. این دستاورد پراهمیت را قدر بدانید و شیرین کامی مردم را به تلخی تبدیل نکنید. این رضایت عمومی به نفع نظام است و متعلق به فرد یا جناح خاصی نیست. کسانی که خود را پیروان ولایت معرفی می کنند باید علاوه بر حرف و ادعا در عمل نیز به دستورالعمل های ولایت پای بندی نشان بدهند و این دستاورد بزرگ را زیر سئوال نبرند.

منبع: جمهوری اسلامی
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
لطف الله بهرو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۰
0
4
درود بر شما.

خیلی عالی بود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین