|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۴
کد خبر: ۵۵۰۲۹
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۳
پال کیبزگارد مدیر اجرایی شرکت انگلیسی-آمریکایی شلمبرژه که یکی از بزرگ ترین شرکت‌های خدمات نفتی در جهان به شمار می‌رود از بازگشت قریب الوقوع خود به صنایع نفت و گاز در صورت لغو تحریم‌ها خبر داده است.
هنوز حتی مذاکره کنندگان ایران و 5+1 از به توافق رسیدن مذاکرات هسته ای اطمینان پیدا نکرده بودند که مسابقه شرکت های بین المللی برای سرمایه گذاری و حضور در بازار ایران شروع شده بودو با هر پیشرفت در مذاکرات اشتیاق و تعداد آنها افزوده می شد. حال بعد از به نتیجه رسیدن مذاکرات حتی اسم هایی مانند مک دونالد و اپل هم برای ورود به ایران به گوش می خورد . عمر توافق به یک هفته نرسیده بسیار از شرکت ها از جمله مرسدس ، زیمنس و.. وارد تهران شده اند و مسابقه برای شرکت در بازار ایران وارد مرحله ای جدید شده است . انتظار می رود در روزها و ماه های آینده با اجرایی شدن "برجام”شاهد ورود سرمایه گذاران بیشتری از سرتا سر دنیا در کشور باشیم . با پایان یافتن تعطیلات عید فطر، 5 وزارتخانه ایران میزبان اولین گروه از صنایع برتر آلمان خواهند بود. این در حالی است که شرکت تحقیقات اقتصادی ‘کپتال اکونومیکس’ در لندن برآورد کرده که اقتصاد ایران می تواند در شش سال آینده پس از لغوتحریم ها رقمی معادل 6 تا 8 درصد در سال رشد داشته باشد. ‘دومنیک بکور اینگرام’ مشاور شرکت مدیریت سرمایه ‘شارلمانی کپیتال’ انگلیس نیز در این زمینه گفت: همه چیز برای رشد اقتصادی آماده است. ایران دارای زیرساختارها، نهادها و تعداد زیادی افراد تحصیل کرده است که درصورت برداشته شدن تحریم ها می توانند به ایران بازگردند. ‘مانوئل سوریا’ وزیر صنعت اسپانیا نیز گفته است که وی در سفر ماه سپتامبر (شهریور) وزیران خارجه و توسعه این کشور به ایران آنها را همراهی خواهد کرد و انتظار دارد آینده خوبی در انتظار بخش‌های صنعت، انرژی، مخابرات، گردشگری و زیربنایی کشورش باشد. سوئیس نیز از جمله کشورهای اروپایی بود که اواخر ماه آوریل (فروردین) و اندکی پس از دستیابی به چارچوب توافق هسته ای بین ایران و قدرت های جهان، هیاتی را به ایران اعزام کرد. شرکت شلمبرژه آمریکایی و انگلیسی به‌عنوان بزرگترین شرکت خدمات نفتی جهان در حالی آماده بازگشت به ایران شده که پالایشگاه‌های آسیایی و آفریقایی برای خرید نفت ایران در دوران پساتحریم صف کشیده‌اند.

به گزارش مهر، با توافق هسته‌ای ایران و غرب پیش بینی می‌شود در قالب یک برنامه زمان بندی وزنه ۱۱ تحریم بین‌المللی از پای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران باز شود.براساس توافق ایران با گروه ۱+۵، صادرات و واردات و حمل نفت، فرآورده نفتی، گاز و پتروشیمی ایران، واردات تجهیزات یا تکنولوژی کلیدی نفتی به کشور، سرمایه گذاری خارجی در صنایع نفت و انرژی، طراحی و ساخت نفتکش، خدمات بیمه‌ای یا بیمه اتکائی نفتکش‌ها، ارائه خدمات پرچم و تعیین وضعیت برای کشتی‌های نفتکش و گازبر ایرانی آزاد خواهد شد. همزمان با قوت گرفتن احتمال لغو یکجای تمامی تحریم‌های نفتی ایران بازارهای جهانی نفت و انرژی و همچنین شرکت های بزرگ چند ملیتی به لغو تحریم های نفتی ایران واکنش‌های مختلفی نشان داده‌اند.

اشتیاق توتال برای سرمایه‌گذاری در ایران

مدیر عامل شرکت توتال اعلام کرد: مشارکت این شرکت در توسعه میدان‌های نفت و گاز ایران بستگی به شرایطی دارد که ایران به سرمایه گذاران خارجی ارائه می‌دهد.به گزارش «رویترز»، «پاتریک پویان» مدیر عامل شرکت «توتال» فرانسه گفت، تمایل به سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز ایران داریم.در همین حال، این مقام مسئول تصریح کرد که اولویت اول ما در ایران سرمایه گذاری در حوزه گاز است. وی همچنین اشاره ای به همکاری این شرکت در حوزه گاز در قبل از تحریم‌ها داشت.پاتریک پویان اظهارداشت: ایران با داشتن ۳۴ تریلیون متر مکعب ذخیره گاز یا ۱۸ درصد از ذخایر گاز جهان می تواند به عنوان بزرگترین صادرکننده گاز جهان باشد.

شلمبرژه آماده بازگشت شد

پال کیبزگارد مدیر اجرایی شرکت انگلیسی-آمریکایی شلمبرژه که یکی از بزرگ ترین شرکت‌های خدمات نفتی در جهان به شمار می‌رود از بازگشت قریب الوقوع خود به صنایع نفت و گاز در صورت لغو تحریم‌ها خبر داده است.

آفریقای جنوبی مشتری نفت شد

آنکوانا ماشابان وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی هم با بیان اینکه با توجه به امضای توافق هسته‌ای به ایران و ۶ قدرت جهانی، آفریقای جنوبی به دنبال از سرگیری روابط تجاری با ایران از جمله واردات نفت است، گفت: آفریقای جنوبی هرگز موافق اعمال تحریم‌ها علیه ایران نبوده و پالایشگاه‌های نفت این کشور از منع صادرات نفت علیه ایران لطمه خوردند.

آسیایی‌ها کاندیدای خرید نفت ایران

خبرگزاری‌های بین‌المللی گزارش می دهند: پالایشگاه های آسیایی که انتظار دارند تهران در تلاش برای باز پس گیری سهم خود از بازار، نفت خام خود را با قیمتی رقابتی عرضه کند، آماده اند تا به محض شنیدن خبر لغو تحریم ها، نفت بیشتری از ایران وارد کنند.بی کی نامدو رئیس چند پالایشگاه شرکت هندوستان پترولیوم در واکنش به لغو تحریم‌های نفتی ایران، تصریح کرد: اگر پس از توافق خدمات بیمه ای برای پالایشگاه‌های هند در دسترس باشد و ایران به ارائه تخفیف در قیمت نفت و هزینه حمل آن ادامه دهد، ما به دنبال خرید نفت این کشور خواهیم بود.

علاقه مندی دوباره شل برای بازگشت

سخنگوی شرکت انگلیسی-هلندی هم با بیان اینکه این شرکت خواهان همکاری و مشارکت در پروژه های نفت و گاز ایران با رعایت کامل قوانین موجود در بندهای توافق هسته ای است، تاکید کرد: شل خواهان حضور در طرح های توسعه‌ای و ظرفیت های موجود در صنعت نفت و گاز ایران است.در همین حال در طول یک ماه گذشته تاکنون شرکت انی ایتالیا، توتال فرانسه، لوک اویل و گازپروم روسیه و چندین شرکت سوئیسی، آلمانی و فرانسوی خواستار بازگشت به بازار و صنایع نفت و انرژی ایران شده اند.

واکنش نفتی ایران به لغو تحریم‌ها

سید محسن قمصری مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه قراردادهای فروش نفت برای سال ٢٠١۵ با مشتریان سنتی، به صورت کامل امضا شده است، گفت: مشتریان سنتی ایران آماده افزایش خرید نفت از ایران هستند.حسین اسماعیلی مدیرکل اروپا، آمریکا و همسایگان دریای خزر وزارت نفت لینده، زیمنس، مرسدس دایملر، باسف، فولکس واگن، جی آی زد (GIZ) و دهها شرکت آلمانی، اوایل هفته آینده و بعد از توافق ایران و ١+۵ بعنوان نخستین هیئت بلند پایه اروپایی وارد تهران می شوند.محمد حسن پیوندی معاون شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به برگزاری کنفرانس همکاری مشترک ایران و اتحادیه اروپا در هفته آینده، اظهار داشت: در این کنفرانس که می توان آن را نخستین اقدام مشترک اقتصادی ایران و اتحادیه اروپا باشد، بسیاری از مسئولان تجاری و صنعتی کشورمان سخنرانی خواهند داشت.علی محمد بساق زاده مدیر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم تاکید کرد: با ورود مشتریان اروپایی به بازار جهانی محصولات پتروشیمی ایران قیمت این محصولات افزایش می یابد، زیرا پیش از این شرکت های پتروشیمی به دلیل محدودیت مشتری مجبور به کاهش قیمت ها بودند.

آخرین طراحی پژو در بازار ایران

شرکت اتومبیل سازی فرانسوی پژو سیتروئن روز سه شنبه اعلام کرد که در حال مذاکره برای تولید خودرو در ایران است.ژان کریستوف کوئه، مدیر شرکت در بخش آفریقا و خاورمیانه گفته است که توافق جدید بین ایران و جامعه بین المللی به دست آمده در وین، پیشرفت قابل ملاحظه ای در بحث های جاری ما محسوب می شود.کوئه گفت که پژو قصد دارد فن آوری و قطعات را به داخل ایران منتقل کند تا بتواند اتومبیل هایی براساس آخرین طراحی ها و موتورهای پژو تولید کند. این پروژه، یک جهش نسلی در تولید خودرو محسوب می شود. شرکتهای خودروسازی بین المللی به‌ویژه پژو و رنو از مدتها پیش در انتظار دستیابی به توافق هسته ای برای ورود به بازار ایران هستند. این دو شرکت در سال 2011 و پیش از اعلام تحریم های بین المللی بیش از یک میلیون و ششصد هزار خودرو در ایران تولید کردند. هم پژو و هم رنو تصمیم دارند که بار دیگر بعد از رفع تحریم ها سرمایه خود را به ایران منتقل کنند.

اپل برای ورود به بازار ایران وارد مذاکره شد

وال استریت ژورنال اعلام کرد شرکت آمریکایی اپل در حال مذاکره با توزیع کنندگان ایرانی برای صادرات محصولات خود به این کشور است.به گزارش وال استریت ژورنال، توافق هسته ای اخیر بین ایران و غرب ظاهرا پیامدهای دیگری علاوه بر امن تر کردن جهان در پی دارد. بخشی از این توافق شامل لغو تحریم ها در زمینه تجارت با ایران است که درها را برای حضور محصولات شرکت اپل در این کشور باز می کند.شرکت اپل در حال مذاکره با توزیع کنندگان ایرانی برای صادرات محصولات خود به این کشور است. قبل از ورود شرکت های غربی به بازار ایران، این کشور باید تبعیت خود از توافق را به اثبات برساند. این روند ممکن است تا سال 2016 ادامه پیدا کند.ظاهرا این اولین باری نیست که اپل به فکر حضور در بازار ایران افتاده است. در حالی که کشورهای حاضر در مذاکرات هسته ای در حال چانه زنی با ایران بودند، بر اساس گزارش ها شرکت اپل در طی 2 سال گذشته در انتظار لغو تحریم ها بوده است.

مک دونالد در تهران درخواست پذیرش نمایندگی داد

این اتفاق در شرایطی رخ می دهد که طی سال های گذشته هیچ کمپانی خارجی برای حضور در بازار ایران داوطلب نمی شد. با این حال سایت رسمی کمپانی مک دونالد برای پذیرش نمایندگی در ایران اعلام آمادگی کرده است.

منبع: ابتکار
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین