|
|
امروز: يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۰
کد خبر: ۵۴۵۷۴
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۸
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اخیراً یک دستور العمل تصویب شده که در پرتوی آن دانشگاه‌ها بتوانند ۲۰ درصد از نخبگان را بدون کنکور جذب و پذیرش کنند.
به نقل از بنیاد نخبگان قم، مجتبی شریعتی نیاسر در حاشیه جلسه معارفه رئیس جدید دانشگاه صنعتی قم که با حضور مسئولان استان قم و رئیس بنیاد نخبگان و مشاور استاندار در آموزش عالی در مورد نخبگان، گفت: یکی از سیاست‌های وزارت علوم در خصوص واگذاری پذیرش دانشجوی دکتری به دانشگاه‌ها که از سال آینده اجرا می‌شود آن است که زمینه پذیرش نخبگان در دانشگاه‌ها بیشتر فراهم شود.

وی ادامه داد: در خصوص نخبگان کاری که به حوزه ما مربوط می‌شود این است که زمینه جذب این عزیزان را در قالب استعدادهای درخشان هر چه بیشتر فراهم نماییم که برای تسریع اجرای این مهم اخیراً یک دستور العمل تصویب شده که در پرتوی آن دانشگاه‌ها بتوانند ۲۰ درصد از نخبگان را بدون کنکور جذب و پذیرش کنند تا این تسهیلات بستری را فراهم کند که این دانشجویان با امید بیشتری تلاش کنند.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود با اشاره به اینکه از نخبگان چگونه در تحقیقات و صنعت استفاده می‌شود، بیان داشت:  شایسته ذکر است که در بنیاد نخبگان یک سری تسهیلات و مساعدت‌هایی دیده شده تا با استفاده از آن‌ها راه برای رشد آن‌ها فراهم شود.

وی تصریح کرد: با همه این اوصاف تصور من این است که باید راهکارهای مناسب‌تری شناسایی تا از نخبگان بیشتر استفاده بشود.

شریعتی در ادامه گفت: شاید یکی از طبعات و سیاست‌های جدید وزارتخانه در خصوص واگذاری پذیرش دانشجوی دکتری به دانشگاه‌ها که از سال آینده اجرا می‌شود این باشد که زمینه پذیرش نخبگان در دانشگاه‌ها بیشتر فراهم شود.

وی بیان داشت: فرض ما این است که دانشگاه‌ها اهتمام به جذب نخبگان دارند ولی با همه این تفاسیر، وزارت، علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان دستگاه بالادستی یک نقش نظارتی خواهد داشت تا افراد مستعد و نخبه از این تسهیلات محروم نگردند.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به آماری که نظام بررسی صلاحیت هیئت علمی ارائه کرده است اشاره کرد و بیان داشت: در بررسی صلاحیت هیئت علمی ۷ دهم درصد خطا و ۹۹،۳ درصد از بررسی صلاحیت‌ها، مثبت بوده است که نشان می‌دهد جامعه دانشگاهی از نظر سلامت عمومی و علمی دقت بسیار بالایی دارند و بحث جذب نخبگان نیز از همین خانواده است تا حقی از این سرمایه‌های نظام ضایع نشود.

وی همچنین افزود: در حوزه جذب، فارغ‌التحصیلان ممتاز و نخبگان اولویت خواهند داشت و ان شاءالله بستر این ظرفیت بیشتر هم فراهم خواهد شد.

شریعتی نیاسر ادامه داد: علاوه بر آن در حوزه دیگری که متولی آن ما نیستیم صندوق حمایت از پژوهشگران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت تأمین اعتبار برای طرح‌های تحقیقاتی یک ردیف ویژه برای پژوهشگران جوان و نخبه در نظر گرفته است که این می‌تواند که جوانان مستعد و نخبه را به آینده خود امیدوارتر نماید.

وی در پایان گفت: هنوز ما میانه راه هستیم و خیلی راه مانده برای قدرشناسی و انجام وظیفه در خصوص نخبگان و استعدادهای درخشان زیرا آن‌ها عزیزان و سرمایه‌های کشور هستند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین