کد خبر: ۵۳۹۸۴
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۱
اين توصيه را تنها به مداحان ندارم بلكه در سالي كه منتهي به انتخابات است همه موظف به رعايت اخلاق هستيم. اخلاق اسلامي و سياسي در سال انتخابات بايد الگوي همه مسئولان باشد.
روزنامه قانون در یادداشتی به قلم محمدتقي رهبر/ امام جمعه اصفهان نوشت:

شب‌هاي احيا را كه مردم براي تزكيه نفس و صفاي معنوي در مراكز مذهبي حاضر مي‌شوند را نبايد به بحث‌هاي سياسي آغشته كرد چنين اقداماتي مناسب اين شب‌ها نيست.

 البته اعتقاد دارم طرح بحث‌هاي تنش‌زا هيچ زمان خوب نيست، ديگر در اين شب‌هاي عزيز كه فضاي معنوي هم دارد، به هيچ عنوان توصيه نمي‌شود. فرصت‌هاي از اين قيبل كه هم عبادي است و هم معنوي را نبايد با بحث‌هاي سياسي و انتقادي آلوده كرد. ما اكنون به وحدت و همدلي نياز داريم بنابراين نبايد جوري شود كه شب‌هاي مبارك ماه رمضان، احيا و مراسم‌هايي كه در اين ايام معنوي برگزار مي‌شود به ميدان مناقشه، معارضه گروهي و سياسي تبديل شود.  امسال به تاكيد مقام معظم رهبري به وحدت نياز داريم و از سوي ديگر نبايد فرصت‌هاي معنوي كه مردم به آنها اهميت مي‌دهند و در مراسم‌هايي شركت مي‌كنند را آلوده حرف‌هاي سياسي و گروهي كرد. در بحث مداحي  كه تكيه آنها بيشتر روي روضه و توسل است، توصيه مي‌كنيم مداحان به عرصه انتقاد مسئولان و صحبت‌هاي سياسي وارد نشوند، چرا كه اين اقدامات عاملي مي‌شود كه معنويت، روحانيت وصفا و آرامش دل‌ها را به هم بزند. در گذشته هم شاهد بوديم كه برخي مداحان از فرصت در اختيار استفاده كردند و صحبت‌هايي غير از مراسم عزاداري مطرح كردند. توصيه مي‌شود كه از طرح بحث‌هاي تنش‌زا در جامعه جلوگيري كنند.

اين توصيه را تنها به مداحان ندارم بلكه در سالي كه منتهي به انتخابات است همه موظف به رعايت اخلاق هستيم. اخلاق اسلامي و سياسي در سال انتخابات بايد الگوي همه مسئولان باشد.  مداحي‌ها هم نبايد حالت تخريبي و تنش‌زا داشته باشد امروز بايد سياست همدلي و همزماني را الگو قرار دهيم. صميمت در سال جاري عنصر مهمي است در حالي كه هر كسي نظر خود را منطقي عنوان مي‌كند،‌ نبايد با هدف معارضه باشد. علاوه بر اينكه طرح مسائل سياسي از تريبون مداحان مراسم احيا باعث ايجاد تنش در  جامعه مي‌شود، تبعات سويي بر علاقه و حضور جوانان در چنين مراسمي دارد. طرح بعضي مطالب نامتناسب با مراسم هاي معنوي، روحانيت جلسات را كه جوانان به دنبال آن هستند را  مخدوش و خدشه دار مي‌كند. يكي از مهم‌ترين تبعات آغشته شدن مداحي‌ها به صحبت‌هاي سياسي دلزدگي جوانان براي حضور در مراسم عزاداري اهل بيت(س) است.  در روضه و مراسم شب‌هاي احيا بايد صحبت‌هایي مطرح شود كه ضرورت اين جامعه است نه حرف‌هاي  متفرقه. بايد از پاكي، درستي و امانت صحبت كرد. شايدبه ضرورت بايد موضوعات سياسي نيز مطرح شود اما بايد اين مباحث در جمعي كه اهلش هستند گفته شود و از سوي كسي كه آگاهي لازم را دارد نه اينكه هر كسي به مسائل سياسي ورود كند و عامل تنش در جامعه شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین