|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۸
کد خبر: ۵۳۵۵
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۴
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اعلام جزئیات جایگاه کشورهای دنیا در علم مواد گفت: ایران در این رشته از علوم رتبه ۱۴ جهان را کسب کرده است.
دکتر جعفر مهراد گفت: دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتي کشور در سال هاي اخير رشد چشمگيري پيدا کرده است. توسعه رشته ها در دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتي از رشته اي به رشته ديگر متفاوت است و از نظر پيشرفت يکسان نمي باشند.

سرپرست ISC اظهار داشت: گرچه جمهوري اسلامي ايران در مجموع در يکي دو سال گذشته همچنان رتبه اول توليد علم منطقه را در اختيار دارد و موفق به حفظ موقعيت جهاني خود در جايگاه ۱۵ توليد علم شده است، با اين وجود بعضي از رشته ها از نظر توسعه درخور توجه هستند.

وی افزود: در رشته علم مواد، ايران در گروه کشورهاي خاورميانه رتبه بندي شده است. کل توليد علم در حوزه علم مواد در خاورميانه ۹/۴ درصد( چهار و نه دهم) از کل توليد علم جهان است، به عبارت ديگر کشورهاي خاورميانه در مجموع ۲۴۴۲۳ مقاله توليد کرده اند.

مهراد گفت: از نظر منطقه اي، آسيا با توليد ۲۰۴۱۱۱ مقاله، ۷/۴۰ درصد(چهل و هفت دهم) از سهم توليد علم مناطق مختلف جهان را به خود اختصاص داده است. سپس، اروپاي غربي، آمريکاي شمالي و اروپاي شرقي به ترتيب با توليد ۱۲۷۸۴۷ مقاله (۵/۲۵ درصد) (بیست و پنج و پنج دهم)، ۸۳۰۲۳ مقاله (۶/۱۶ درصد)(شانزده و شش دهم)، ۳۵۷۵۸ مقاله (۱/۷ درصد) (هفت و یک دهم) مکان هاي دوم تا چهارم توليد علم در رشته مواد را کسب کرده اند.

سرپرست ISC ادامه داد: آمريکاي لاتين با ۱۱۸۰۲ مقاله، منطقه اقيانوسيه ۱۰۰۰۹ مقاله، آفريقاي شمالي ۲۷۰۷ مقاله، آفريقاي جنوبي با ۱۲۵۲ مقاله و آفريقاي مرکزي با ۳۹۹ مقاله حائز رتبه هاي ششم تا دهم مي باشند.

برترین کشورها در تولید علم رشته مواد


رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری خاطرنشان کرد: چنانچه به توليد علم در رشته مواد از منظر کشوري نگاه کنيم، مي توانيم کشورهاي توليد کننده برتر علم در اين رشته را به ترتيبي که بيان مي شود، رتبه بندي کنيم. چين، آمريکا، ژاپن، کره جنوبي و آلمان با کسب رتبه هاي اول تا پنجم به ترتيب ۱/۱۹ درصد(نوزده و یک دهم)، ۴/۱۴ درصد(چهارده و چهار دهم)، ۹/۵ درصد(پنج و نه دهم)، ۶/۵ درصد(پنج و شش دهم) و ۵/۵ درصد (پنج و پنج دهم) از توليد علم جهان را در رشته مواد در اختيار دارند. سپس به ترتيب کشورهاي هندوستان، فرانسه، انگلستان، تايوان، ايتاليا، اسپانيا، کانادا و استراليا کشورهايي هستند که رتبه هاي ششم تا سيزدهم را به خود اختصاص داده اند.

رتبه ۱۴ ایران در علم مواد


وی افزود: ايران در توليد علم در رشته مواد با ۸/۱ (یک و هشت دهم)درصد رتبه ۱۴ را در اختیار دارد. فدراسيون روسيه، ترکيه، لهستان، برزيل، سنگاپور و سوئيس بعد از جمهوري اسلامي ايران به ترتيب رتبه هاي ۱۵ تا ۲۰ توليد علم در رشته مواد را در اختيار دارند.

مهراد گفت: رتبه ایران در بین کشور های خاورمیانه در رشته مواد در شاخه های بیو ماتریال سرامیک، فیلم های پوششی (coating films)، کامپوزیت ها، چوب و کاغذ و نساجی از سال ۲۰۱۱ تا سال ۲۰۱۳ میلادی بسیار چشمگیر و درخشان است.

سرپرست ISC گفت: رتبه ایران در گرایش بیو ماتریال در سال ۲۰۰۹ میلادی، سه و سپس در سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ میلادی، یک، در سال ۲۰۱۲ میلادی دو و مجددا در سال ۲۰۱۳ میلادی در بین کشور های خاورمیانه یک می باشد.

وی افزود: رتبه ایران در رشته سرامیک به استثنای سال ۲۰۱۰ میلادی که ۲ است ، در سال های ۲۰۰۹، ۲۰۱۱، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ میلادی اول کشور های خاورمیانه است.

مهراد گفت: رتبه ایران در گرایش فیلم های پوشش دار (coating films)، در سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ میلادی و در جمع کشور های خاورمیانه اول می باشد.

وی ادامه داد: رتبه ایران در گرایش چوب و کاغذ به جز در سال ۲۰۱۱ میلادی که در بین کشور های خاورمیانه اول است، در سال های ۲۰۰۹، ۲۰۱۰، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ میلادی دوم می باشد.

مهراد در پایان اظهار داشت: و بالاخره ایران در گرایش نساجی و در سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ میلادی و در بین کشور های خاورمیانه رتبه دوم را در اختیار دارد.
منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین