|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۰
کد خبر: ۵۲۵۱۲
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۴ - ۰۲:۳۴
معاونی در مظان اتهام استخدام های غیر قانونی لطف اله فروزنده دومین معاون پارلمانی دولت دهم بود وی پیش از این رئیس هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس به شمار می آمد . فروزنده اما در مظان اتهامی به نام استخدام های غیر قانونی در دولت گذشته از سوی دولت یازدهم قرار گرفته است.
از مجموع معاونان دولت دهم، تاکنون چهار معاون دارای پرونده قضایی هستند بعد از حکم زندان محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس دولت سابق ، حمیدرضا بقایی معاون اجرایی آن دولت نیز راهی بازداشتگاه شد ، این در حالی است که معاون دیگر احمدی نژاد یعنی مسعود زریبافان به خاطر پرونده در بنیاد شهید نیز در خطری مشابه قرار گرفته است . محمد ملک زاده معاون دیگری است که پرونده قضایی مربوط به سالهای گذشته دارد. آفتاب یزد در این گزارش ضمن تحلیل این رویداد ها به بررسی کوتاهی از سرنوشت سایر معاونان دولت دهم می پردازد.

داستان ادامه دار بازداشت یا شاید شایعه بازداشت معاونان احمدی نژاد گویی سریالی شده که هرچند دیدن آن به دلیل عمق فاجعه اش جذاب نیست اما به واسطه اهمیتش همگان را ناچار به تماشا کرده است. معاونانی که در دوران خود همواره از حامیان تراز اول احمدی نژاد به شمار می آمدند و البته احمدی نژاد هم از حامیان آنها.

دو معاونی که بازداشت شدند

اما بازشدن پرونده های قضایی این معاونان یکی پس از دیگری بود که سرنوشت غیر قابل پیش بینی را برای یاران دولت سابق رقم زد. بی گمان شوکه کننده ترین این اخبار، خبر دستگیری و زندانی شدن محمد رضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد در دولت دهم بود. فساد در پرونده بیمه و ارز یکی از 25 مورد اتهامی رحیمی بود که باعث شد در ابتدا به 15 سال حبس و سپس با رای تجدید نظر به 5 سال زندان محکوم شود. بعد از ماجرای محکومیت او، دویار دیرین روزهای دولت دهم ، به یکباره پشت از دیگری خالی کردند، نوشتن نامه معروف احمدی نژاد و تبری جستن ازرحیمی و بعد از آن پاسخ رحیمی به او که با عنوان "چون دوست دشمن است شکایت کجا برم؟" آغاز می شد را کسی از یاد نمی برد. به هر حال امروز معاون اول رئیس جمهور کسی که نایب احمدی نژاد به شمار می آمد! دوران محکومیت خود را در زندان سپری می کند ، زندانی که معلوم نیست قرار است چند سال به طول بینجامد اما با این حال اوین اکنون جایگاه زندگی مرد دوم دولت دهم شده است.

اگرچه آن روزها این دستگیری، رسانه ای شد و با خود حرف های بسیاری را به همراه داشت اما پایان ماجرا نبود. چرا که گویی پرونده های دولت پاکدست احمدی نژاد همچنان روی میز مقامات مسئول رخ نشان می داد. چرا که بمب رسانه ای اتهاماتی که رحیمی به همراه داشت به این شخص ختم نشد ، چون یکی دیگر از معاونین پر حاشیه احمدی نژاد در لیست متهمین قرارگرفت ، شخصی که او را گاه به عنوان یکی از یاران جریان خاص در دولت و گاه به عنوان کسی که در مدت زمامداری اش در سازمان میراث فرهنگی ، اتفاقاتی مثل تخریب سقف آرامگاه کوروش به بهانه مرمت آن، تخریب سنگ‌ فرش های مسجد وکیل شیراز به بهانه مرمت آن، ماجرای سی و سه پل اصفهان و تونل مترو، عبور مترو از میدان "نقش جهان اصفهان"، حفر تونل از زیر چهارباغ عباسی، ماجرای تخریب کتیبه هخامنشی و. . . رخ داد می شناسند، سخنگوی قوه قضائیه در هشتادمین نشست خبری خود در هجدهم خرداد امسال بود که خبر بازداشت حمید رضا بقایی را تایید کرد، بازداشتی که دلیل آن هر گز عنوان نشد هر چند نگاه به تاریخچه کاری بقایی وجود برخی ماجراها مثل هزینه های ساخت سالن مناسب برای اجلاس سران و تغییر این سالن در انتقال چند باره آن به کیش، اصفهان و شیراز و هزینه های گزاف و تامین مالی پروژه فوق‌الذکر تا سقف ۴۵٠میلیون‌یورو در فهرست فاینانس چین یامصاحبه اش علیه مسئولان دولت یازدهم ، گمانه زنی هایی را در اینباره مطرح می کرد اما چندی بعد در 31 خردادماه ، سید علی‌اصغر حسینی یکی از وکلای حمیدبقایی در باره اتهام موکلش گفت: «اتهامی که به بقایی منتسب شده مربوط است به اواخر دولت دهم که بحث پرداخت پاداش به برخی وزرا، مسئولان و مقامات دولتی مطرح بوده است و نهایتاً تصمیم گرفته می‌شود به جای پرداخت پاداش مستقیم به این افراد، مبلغ 300 میلیون تومان توسط نهاد ریاست جمهوری به صندوق قرض‌الحسنه‌ای که 16 نفر از مقامات و مسئولان دولتی از آن صندوق وام گرفته بودند، پرداخت شود تا از محل این 300 میلیون تومان تمام یا بخشی از وام‌های دریافتی این افراد از آن صندوق تا سقف 25 میلیون تومان تسویه شود و النهایه مبلغ مذکور در اواخر مسئولیت آقای بقایی به عنوان معاون اجرایی و سرپرست نهاد به صندوق مذکور پرداخت شده است.»

حسینی اضافه می کند:«نام خود آقای بقایی هم در آن لیست 16 نفره‌ای که بخشی از وام‌هایشان توسط نهاد تسویه شده، قرار داشته است و 25 میلیون تومان از وام دریافتی ایشان تسویه شده است... هرچند صحبت های حسینی از سوی مسئولان قوه قضائیه تایید نشده است اما فرض را چه بر این بگیریم که اتهام بقایی اتهام مالی باشد یا غیر مالی ، سرنوشت معاون اجرایی دولت دهم هم این روزها بازداشت است.

پرونده های دو معاون دیگر

در کشاکش اخبار بازداشت دومین معاون کلیدی احمدی نژاد ، به یکباره در شبکه های اجتماعی اخبار ضد و نقیضی از دو معاون دیگر دولت دهم هم ،دست به دست می چرخید . تا جایی که محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی درباره پرونده دو نفر از مسئولان در دولت قبل می گوید:«خبرنگاری از دو نفر اسم برد و پرسید آیا این افراد بازداشت شده‌اند که من گفتم خیر. یک نفر از این افراد پرونده آشکاری دارد که مربوط به گزارش تحقیق و تفحص مجلس بوده که به دستگاه قضایی آمده است و یک نفر دیگر هم که بازداشت نشده است.»

نام هایی که در شبکه های اجتماعی می چرخید و آنچه که اژه ای به عنوان پرونده آشکار مربوط به گزارش تحقیق و تفحص مجلس از آن نام برد ، ناخود آگاه تحقیق و تفحص مجلس از بنیاد شهید و نام مسعود زریبافان معاون رئیس جمهورسابق و رئیس بنیاد شهید دولت دهم را یادآوری می کند، هر چند زریبافان اختلاس 15 میلیاردتومانی که در بنیاد شهید در دوره تصدی گری او توسط برخی مدیران صورت گرفته و همچنین تخلفات در بانک دی که با سهام بنیاد شهید ایجاد شده را نمی پذیرد ولی اکنون او نیز جزء کسانی است که با روند ماجرای تحقیق و تفحص مجلس ممکن است مورد بازخواست قرار گیرد. البته در میان این گمانه زنی ها ... نام چهارمین معاون احمدی نژاد هم به زبان آمد کسی که البته از سوی اژه ای بازداشتش تایید نشد. کسی نمی تواند سابقه بازداشت محمد شریف ملک زاده معاون اداری و مالی و رئیس سازمان میراث فرهنگی در دوم تیر سال 90 را فراموش کند.

نگاهی کوتاه به سایر معاونان دولت دهم

با این حساب آنچه در این میان قابل توجه است این است که از میان معاونین احمدی نژاد در دولت دهم ، چهار نفر ازآنها یا صاحب پرونده قضایی شده اند و یا سابقه پرونده قضایی دارند. به غیر از رحیمی معاون اول و بقایی معاون اجرایی ، ملک زاده یکی از روسای سازمان میراث فرهنگی و زریبافان رئیس بنیاد شهید دو معاون دیگر دولت دهم هستند که این روزها دوباره بحث پرونده های قدیمی شان مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است . اما به غیر از سرنوشت این چهار معاون دولت دهم ، شاید خیلی چشم ها به این باشد که سرنوشت سایر معاونین احمدی نژاد در دولت سابق چه شده است ؟

معاون دیروز؛ استاد دانشگاه آزاد قیام دشت

روح اله احمد زاده کرمانی یکی دیگر از معاونین محمود احمدی نژاد دردولت دهم و از روسای سازمان میراث فرهنگی بود که از سمت خود استعفا داد. وی پیش از این لقب جوان ترین استاندار دولت دهم (استان فارس) را برعهده داشت. گفته می شود وی در خرداد ۱۳۸۸ راه آهن شیراز- اصفهان را به عنوان یکی از افتخارات دولت احمدی نژاد افتتاح کرد اما بعداً معلوم شد که این راه آهن هنوز در مراحل اولیه بوده است. او در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی کاندیدا شد که البته صلاحیتش از سوی شورای نگهبان تایید نشد ، احمد زاده کرمانی بعد از دولت احمدی نژاد به دانشگاه آزاد برگشته و هم اکنون استاد دانشگاه آزاد اسلامی قیامدشت در گروه ارتباطات است. او همچنین این روزها در جلسات ساختمان ولنجک شرکت و در جلسات احمدی‌نژاد حضوری فعال دارد.

معاونی که مشایی فرمانده اش بود

سید حسن موسوی هم از معاونین احمدی نژاد بود که پس از احمد زاده کرمانی برای مدتی ریاست میراث فرهنگی را برعهده داشت. وی به عنوان رئیس دفتر دولت احمدی نژاد نیز خدمت می کرد، موسوی پیش از آنکه پای به دولت دهم بگذارد مدیر عامل شرکت سایپا یدک بود که البته در زمان تصدی گری او حرف ها و حدیث هایی هم علیه او مطرح شد، از موسوی به عنوان یکی از کاندیداهای احتمالی معرفی شده از سوی دولت دهم برای ریاست جمهوری یازدهم ، هم یاد می شد اتفاقی که هر گز نیفتادو اسفندیار رحیم مشایی جای او را گرفت. هر چند سیدحسن موسوی در سخنانی که منتسب به او شده است ؛ از رحیم مشایی به عنوان فرمانده خود یاد کرده است.

بغض خداحافظی معاون وفادار دولت سابق

نسرین سلطان خواه معاون علمی و فناوری رئیس دولت دهم است که پیش از معاونت برای انتخابات مجلس در لیست اصولگرایان تلاش کرده بود ولی رای ورود به مجلس را نیاورد، البته او پیش از این برای شورای شهر نیز تلاش کرد و در دومین شورای شهر عضو شورا بود ، سلطانخواه برخلاف خیلی از یاران و وزرای سابق احمدی نژاد از وفاداران رئیس دولت دهم به شمار می آید او با روی کار آمدن دولت حسن روحانی جای خود را به سورنا ستاری داد ، نسرین سلطان خواه در روز تودیع خود با بغضی در گلو از حسن روحانی به خاطر موافقت با رفتنش تشکر کرد و به دفاع از دولت احمدی نژاد پرداخته و گفت: بسیاری از کارها و دستاوردهای علمی که تا امروز به سرانجام رسیده در پرتو حمایتهای شخص آقای احمدی نژاد بوده است.

چاپ کتاب خانم معاون با نظارت احمدی نژاد

فاطمه بداغی یکــــی دیگر از معاونان زن دولت احمدی نژاد به شمار می آید، بداغی هم از مدافعان فعلی دولت احمدی نژاد است او بعد از دولت دهم به جمع آوری خاطراتش پرداخته تا بتواند روزی آن را به چاپ برساند، هر چند در گفتگویی اعلام می کند که احمدی نژاد بر این خاطرات نظارت دارد و توصیه هایی برای آن داشته است . بداغی در بهمن 93 ، به عنوان مشاور حقوقی معاون سیما در امور برنامه ای انتخاب شده است.

معاونی که خودش را بازنشست کرد

محمد جواد محمدی زاده معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست دولت دهم ، شخصی که اگر خودش بی حاشیه بود امادوران ریاست او حاشیه های زیادی برای سازمان متبوعش
داشت، ریزگردها و گردو غبارهای شهرهای جنوبی وغربی، کاهش بودجه محیط زیست ، مصوبه بهره‌برداری از معادن در
مناطق حفاظت شده، خشک شدن تالاب ها و شاید یکی از چالشی ترین‌هایش یعنی خشک شدن آب دریاچه ارومیه از جمله مشکلات محیط زیستی دولت دهم بود. بعد از دولت حسن روحانی، محمدی زاده جای خود را به معصومه ابتکار داد کسی که پیش از این نیز سالها در این پست خدمت می کرد. محمدی زاده می گوید که دوازده روزقبل از مراسم تودیعش به درخواست خود، بازنشست شد . گفته می شود در مراسم تودیع او جمعی از حاضران به اتفاقات دوران تصدی گری او اعتراض می کردند .

چهره همراه سفرهای تبلیغاتی این روزهای احمدی نژاد

محمد رضا میر تاج الدینی نخستین معاون پارلمانی رئیس دولت دهم بود که پیش از معاونت به عنوان یکی از نماینده های اصولگرای معروف مجلس در حوزه تبریز ، خدمت داشت. او پس از آن معاون رئیس جمهور در اجرای قانون اساسی شد و جای قبلی اش را به لطف اله فروزنده داد. شاید یکی از حاشیه هایی که میرتاج الدینی را در دولت دهم بر سر زبان ها انداخت انکار او از نحوه دلداری بحث برانگیز احمدی نژاد و مادر چاوز بود که عکس های آن نیز منتشر شد. او معتقد بود که این تصاویر صحت ندارد. بعد از این سخنان بود که میر تاج الدینی خبر از طرح شکایت از رسانه هایی داد که علیه او تهمت و افترا می زنند. میر تاج الدینی بعد از دولت دهم، امور مجلس صدا و سیما که در معاونت امور مجلس و استانها قرار داردرا برعهده گرفت ، ولی هم اکنون در مرکزی به نام مرکز مطالعات و تحقیقات فلسطین مشغول به کار است. از نکات قابل توجه اینکه، میر تاج الدینی اکنون یکی از پاهای ثابت سفرهای تبلیغاتی و استانی احمدی نژاد به شهرهای مختلف است ، چهر ه او در کنار کسانی مثل غلامحسین الهام و ثمره هاشمی دیده
می شود او سری هم به جلسات ولنجک احمدی نژاد می زند.

معاونی در مظان اتهام استخدام های غیر قانونی لطف اله فروزنده دومین معاون پارلمانی دولت دهم بود وی پیش از این رئیس هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس به شمار می آمد . فروزنده اما در مظان اتهامی به نام استخدام های غیر قانونی در دولت گذشته از سوی دولت یازدهم قرار گرفته است.

فروزنده پیش از این در سمت معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور، قرار داشت و آن طور که سایت الف می نویسد در استخدام رانتی نزدیک به نیم میلیون نفر در دولت احمدی نژاد رد پای او نیز دیده می شود. در این استخدامات بود که فاش شد، تعداد بسیاری از استخدام شدگان با مدارک زیر دیپلم و حتی مطلقا بی سواد در پست های غیر تخصصی استخدام شدند در حالی که هنوز هم جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی جویای کار هستند.

رئیس سازمانی که به خانه خودش برگشت

در میان تمامی معاونان دولت احمدی نژاد می توان از چهره ای موجه به نام علی اکبر صالحی نیز نام برد کسی که هم رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بود هم وزیر امورخارجه شد همچنین هم اکنون به عنوان تیم هسته ای ایران ، با همان عنوان ریاست سازمان انرژی اتمی، در مذاکرات هسته‌ای مشغول به فعالیت است. البته دوران علی اکبر صالحی در دولت دهم هم اتفاقاتی برای خود داشت به ویژه زمانی که او در وزارت امورخارجه اصرار بر به کارگیری محمد شریف ملک زاده به عنوان معاونت اداری و مالی داشت تا جایی که تا مرز استیضاح هم پیش رفت. شاید اشغال سفارت انگلیس در دوران صالحی ، بیش ازهمه او را غافلگیر کرده بود آن هم در کنار مذاکراتی که تعویقش عادت شده بود و نتیجه اش تحریم.

با نگاهی گذرا به اسامی معاونین احمدی نژاد چه آنهایی که پرونده قضایی دارند و چه آنهایی که از حاشیه ها به دور بودند و چه آنهایی که هنوز پست های سازمانی خود را حفظ کرده اند، درمی یابیم که برخلاف برخی از وزرای او و البته معاون اولش یعنی رحیمی ، باقی معاونان احمدی نژاد اگر به او وفادار نباشند هنوزبه او پشت نکرده‌اند، هرچند ممکن است پرونده برخی از آنها بازهم رسانه ها را به تکاپو و مسئولان را به واکنش وا دارد.

منبع: آفتاب یزد
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین