کد خبر: ۵۲۴۰۰
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۵
سفیر ترکمنستان در دهلی نو آمادگی کشورش را برای سوآپ گاز کشورش از طریق ایران به هند اعلام کرد.
«پراخات دردیف» (Parakhat H Durdyev) امروز در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «سحرآسامای» هند گفت: « ما در جنوب کشورمان گاز داریم و ایران هم در جنوب کشور گاز دارد. بنابراین، دلیلی ندارد که برای انتقال گاز به هند به عنوان یک گزینه، وارد معامله سواپ نشویم.»
او که در آستانه سفر دوشنبه آینده «نارندرا مودی» نخست وزیر هند به کشورهای آسیای میانه از جمله ترکمنستان سخن می گفت، افزود: عشق آباد تمایل دارد بازار گاز خود را گسترش دهد.
وی خاطرنشان کرد: ترکمنستان در حال حاضر به سوی شرق خط لوله هایی دارد که به چین می رود. به روسیه هم خط لوله داریم. بنابراین، دلیلی ندارد که از طریق قفقاز خط لوله به سوی غرب نداشته باشیم.
سفیر ترکمنستان با این وجود، پروژه انتقال گاز «تاپی» (ترکمنستان – افغانستان – پاکستان – هند) را به عنوان «گل سرسبد روابط منطقه ای عشق آباد» معرفی کرد.
وی گفت: پروژه تاپی گل سرسبد روابط منطقه ای ما است. احتمالا دولت ترکمنستان تا ماه سپتامبر (شهریور) کنسرسیوم عاملِ این خط لوله را برخواهد گزید چون ما معتقدیم ترکمنستان می تواند تامین کننده گاز طبیعی اقتصاد هند باشد.
دردیف با بیان اینکه قرار است پروژه انتقال گاز تاپی تا سال 2018 به بهره برداری برسد، پیش بینی کرد جشن آغاز احداث این خط لوله در دسامبر امسال (آذر 94) برگزار شود.
خط لوله گازی تاپی (ترکمنستان - افغانستان - پاکستان - هند)یک خط لوله ١٠٧٨ مایلی است که قرار است گاز ترکمنستان را به هند ترانزیت کند. هزینه اجرای این طرح بین 7.5 میلیارد دلار تا ١٠ میلیارد دلار برآورد می شود.
براساس طرح اولیه، اجرای این پروژه احتمالا در ماه دسامبر سال ٢٠١٥ میلادی آغاز شده و گاز آسیای میانه در سال 2018 به هند تحویل داده می شود. این خط لوله ظرفیت تحویل ٩٠ میلیون مترمکعب در روز گاز یا ٣٠ میلیارد مترمکعب در سال را دارد.
خط لوله تاپی از میدان گازی دولت آباد ترکمنستان آغاز می شود و موازی با بزرگراه هرات، از افغانستان به قندهار خواهد رسید و پس از آن در پاکستان از شهر کویته به مولتان هند امتداد می یابد؛ هرچند بیشتر مسیر خط لوله در شمار مناطق ناامن قرار دارند اما کشورهای یادشده، با خوش بینی آن را دنبال می کنند.
با آنکه پروژه ساخت خط لوله تاپی در صورت اجرایی شدن، جهش بزرگی در ارزآوری برای دولت ترکمنستان ایجاد خواهد کرد، اما نگرانی های امنیتی در افغانستان و پاکستان حاکی از آن است که این پروژه احتمال دارد همچنان در حد یک طرح روی کاغذ باقی بماند.
با این حال، کارشناسان، خط لوله تاپی را یک رقیب جدی برای خط لوله گاز ایران به هند معروف به خط لوله صلح می دانند که قرار است گاز منطقه پارس جنوبی را از طریق پاکستان به دهلی نو منتقل کند.
سفیر ترکمنستان در بخش دیگری از مصاحبه اش با شبکه تلویزیونی هندی گفت که کشورش در بخش های سیاسی، اقتصادی و حمل و نقل منطقه ای، نقشی روزافزون ایفا می کند و به همین دلیل، اعتقاد دارد سفر مودی به عشق آباد در زمینه انرژی و حمل و نقل، مفید خواهد بود.
انتظار می رود در جریان این سفر دو طرف قراردادهایی در حوزه های اقتصادی، فرهنگی، علمی و خدمات اجتماعی امضا کنند.
دردیف در باره تمایل هند به همکاری در زمینه تولید کودهای کشاورزی در ترکمنستان گفت: ما نه تنها تمایل به همکاری برای تولید کود اوره داریم، بلکه به ویژه در شرق کشور، ظرفیت های فراوانی برای تولید پتاس داریم.
وی همچنین با اشاره به اینکه دسامبر امسال (آذر 94)، بیستمین سالگرد انتشار بیانیه بی طرفی دایمی ترکمنستان است، اظهارداشت: در 12 دسامبر، ما نشست سران کشورها را برای بحث درباره موضوعات مربوط به امنیت، ثبات، شکوفایی، اقتصاد و موارد دیگر برگزار خواهیم کرد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین