کد خبر: ۵۲۳۴۵
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۴
آصفی ادامه داد : بدون دلیل حدود 12 سال پیش پرونده هسته ای ما را به شورای امنیت فرستادند، در این زمینه آژانس سابقه خوبی نداشته است و قبول محدودیت ها می تواند مشکلات اینچنینی را برای ما رقم زند .
سخنگوی اسبق وزارت خارجه کشورمان گفت : اگر قرار باشد مذاکرات به نتیجه برسد در ثانیه های آخر به نتیجه خواهد رسید چرا که تا کنون هیچ کدام از طرفین برگ های آخرشان را رو نکرده اند و منتظر لحظات آخر می شوند .

 آصفی در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما با عنوان  "مذاکرات وین از پشت صفحه تا روی صفحه" در پاسخ به پرسش مجری برنامه در این باره که مذاکرات تا شش روز دیگر تمدید شده و اگر زمان این مذاکرات طولانی شود آیا به نفع ماست یا به ضرر ما ؟ افزود: ما خودمان را نباید خیلی گرفتار زمان کنیم .

سخنگوی پیشین وزارت امورخارجه با اشاره به اینکه اصولاً غربی ها و مخصوصاً آمریکایی ها شیوه ای دارند که با استفاده از آن طرف مقابل را از لحاظ زمانی تحت فشار قرار می دهند و به این ترتیب سعی می کنند حداکثر امتیاز را بگیرند افزود : از ابتدا هم روشن بود که این مذاکرات تا نیمه شب امشب که وقت مقرر بود به نتیجه نمی رسد چون اختلاف ها باقی مانده خیلی هم کم نیست و اختلاف ها کیفی بود .

وی گفت: ممکن است بگوییم یک، دو و یا سه اختلاف بوده ولی این اختلافها به لحاظ کیفیت پراهمیت هستند بطوریکه بعضی از آنها با خطوط قرمز ما در تلاقی بوده و به همین دلیل از ابتدا هم روشن بود که تا این زمان به نتیجه نمی رسد .

آصفی افزود: مذاکراتی که 20 ماه است در این دوره آغاز شده و حدود 13 سال است که از ابتدای آن می گذرد به همین دلیل من خودم را خیلی گرفتار زمان نمی کنم اما ادامه مذاکرات تا یک زمان زیاد و نامحدود و طولانی مدت به نفع ایران نیست به خاطر اینکه در این حالت شرایط بلاتکلیفی برای بخشهای مختلف اقتصادی، صنعتی، تجاری و بازرگانی ما بوجود خواهد آورد .

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه گفت: اما اینکه حالا اعلام شده است شش روز و یا ده و یا یک ماه مذاکرات ادامه پیدا کند در این ظرف زمانی خیلی پراهمیت نیست؛ باید توجه کنیم که رسیدن به اهداف مورد نظر ایران مهم است .

در ادامه برنامه ، مجری از خبرنگار صدا وسیما در ارتباطی زنده در محل اجلاس در خصوص آخرین وضعیت این مذاکرات پرسید که آقای صمدی گفت : اخباری که وجود دارد خیلی رسمی نیست اما مشخص است که مسائلی هنوز حل نشده و گفتگوها طولانی شده است و برخی از مسائل فنی باقی مانده و تصمیمات سیاسی هم باید اتخاذ شود .

وی افزود : با تیم مذاکره کننده کشورمان صحبت کردیم و آنها اعلام کردند که هنوز هیچ تاریخی مشخص نشده و زمان متوقف شده است و مذاکرات چند روزی ادامه خواهد داشت .

مجری در ادامه از آقای آصفی پرسید که شما به عنوان یک دیپلمات کهنه کار فکر می کنید که تیم مذاکره کننده ما چگونه باید در این برهه حساس اقدام کنند تا هم خطوط قرمز ما حفظ شود و هم اهداف و مصالح کشورمان تامین شود ؟

آصفی در پاسخ گفت : اصولاً مذاکره کار سختی است و این مذاکره وقتی با شش کشور انجام می شود که آنها نیز با یکدیگر هم اختلاف نظر دارند کار سخت تری در پیش خواهد بود .

وی افزود : وقتی چند دور گفتگو انجام می شود در حقیقت کار بسیار سخت تر می شود بطوریکه که اگر چند مذاکره در یک روز باشد طاقت فرسا می شود و البته امکان اشتباه هم هست .

آصفی در ادامه گفت : در روزهای پایانی مذاکرات بر اساس تجربه من و همچنین حیله گری طرف مقابل و البته توانمندی مذاکره کنندگان خودمان اگر قرار باشد مذاکرات به نتیجه برسد در ثانیه های آخر به نتیجه خواهد رسید چرا که تا کنون هیچ کدام از طرفین برگ های آخرشان را رو نمی کنند و منتظر لحظات آخر می شوند .

سخنگوی اسبق وزارت امورخارجه همچنین افزود: در این زمان بسیار حساس تیم مذاکره کننده ما باید اعتقاد به این داشته باشد که البته به این هم معتقد هستند و همانطور که رهبری هم فرمودند این تیم افراد کار بلدی هستند ، باید اعتماد به نفس خود را حفظ کنند و بدانند که طرف مقابل بیشتر از ما محتاج به این گفتگوها و مذاکرات هستند .

آصفی گفت: افراد مذاکره کننده ما انسانهای محکمی هستند و ما شاهد هستیم که اوباما و مسئولان غربی گفته اند که باید با ایران تفاهم کرد چون ایران از منافع خود کوتاه نمی آید .

وی افزود : در این باره امروز اندیشکده بین المللی زوریخ مطلبی ارائه کرده که بحث هسته ای تبدیل به غرور ملی ایران شده است و اقدامات دشمنانه آمریکا هم از چشم مردم ایران دور نمی ماند به همین علت تیم مذاکره کننده باید با اعتماد به نفس و بدون توجه به جنگ روانی و فرسایشی و رسانه ای طرف های مقابل و رژیم صهونیستی ، سعودی و غیره ، کار خودشان را انجام دهند .

آصفی هدف از فضاسازی های شدید رسانه های غربی که اینگونه القاء می کنند که ایران باید خطوط قرمزش را رها کند تا مذاکرات به سرانجام برسد گفت : هدف آنها برای بدست آوردن امتیازهای بیشتر است ؛‌ باید توجه کنیم که ایران خطوط قرمز خود را به صورت علنی اعلام کرده است و آنها هم این را می دانند اما در دنیای سیاست می گویند که اگر این مذاکره به نتیجه نرسید مقصر ما نبودیم و مقصر ایرانی ها بودند .

وی در همین زمینه افزود : اما تا اینجای کار جو عمومی دنیا در دست ایران است و معتقدند که حق با ایران است و به نظر من این مذاکرات دو سر سود بوده است؛ چه به نتیجه برسد که در این حالت منافع کشورمان بدست می آید و چه به نتیجه نرسد که در این حالت هم طرفهای مقابل ما مقصر هستند .

آصفی گفت: تیم مذاکره کننده ما باید همانند گذشته و تاکنون پافشاری کند و روی مواضع خود محکم بایستد در این حالت است که طرف مقابل بیشتر زیر فشار قرار می گیرد .
آصفی درباره حذف تحریم ها در روز امضای توافق گفت : همانطور که همیشه گفته اند در تاخیر آفت است، اعلام لغو تحریم ها خیلی فرق می کند با اینکه مذاکرات امضا شود و لغو تحریم ها موکول شود به اما و اگرها ، لغو تحریم ها در روز امضا‌ عرصه های مختلفی در بخش های بازرگانی ، مالی ، اقتصادی و تجاری برای ما بوجود می آورد و همچنین طرف را در مقابل کار انجام شده قرار می دهد و دبه کردن آن دشوار خواهد بود .

مجری از مهمان برنامه پرسید همان طور که در فکت شیت هم گفته اند یکسری محدودیت زمانی برای ما اعلام کرده اند؛ چرا نباید تیم مذاکره کننده ما این محدودیت های را بپذیرد ؟

این دیپلمات وزارت امور خارجه پاسخ گفت : اگر محدودیت های زمانی طولانی بشود صنعت هسته ای ما ذبح می شود، دانشمندان هسته ای بی انگیزه می شوند و صنعت هسته ای ما افت می کند ، رخوت و سستی در میان می آید و صنعت بومی هسته ای کشور ضعیف خواهد شد .

وی ادامه داد : دوم اینکه وقتی محدودیت های بلند مدت را بپذیریم معلوم نیست در آینده چه اتفاقات بین المللی دیگری بوجود خواهد آمد و ضمن اینکه دلیلی ندارد ما این را بپذیریم چرا که آنها می دانند ما از مسیر درست هسته ای منحرف نشده ایم ، آژانس هم هیچوقت نگفته که ما انحراف داشته ایم اما طرف های مقابل در این خصوص موذی گری می کنند.

مجری در ادامه برنامه این سوال را مطرح کرد که یکی دیگر از خطوط قرمز نظارت های فرا پروتکلی است که آنها انتظار دارند و بازرسی از تاسیسات مختلف هسته ای و نظامی را طلب می کند چرا باید مقابل این خواست آنها بایستیم ؟

آصفی در پاسخ گفت : اگر ما این مسئله را قبول کنیم دو ضرر برای ما خواهد داشت هم ضرر زمانی و هم ضرر مکانی .

آصفی در توضیح این مسئله افزود: در این صورت طرف های مقابل می توانند زمان را طولانی کنند و بهانه های مختلفی بیاورند که برای مثال بودجه نداریم ، زمان برای بررسی ها کافی نبوده است و اینگونه بهانه ها را برای طولانی کردن نظارت ها درست کنند و از لحاظ مکانی هم می گویند اینجا و آنجا را می خواهیم ببینیم و عملاً فرصت بهانه تراشی بدست آنها می افتد .

آصفی ادامه داد : بدون دلیل حدود 12 سال پیش پرونده هسته ای ما را به شورای امنیت فرستادند، در این زمینه آژانس سابقه خوبی نداشته است و قبول محدودیت ها می تواند مشکلات اینچنینی را برای ما رقم زند .

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره میزان احتمال توافق هسته ای با گروه 5+1 گفت: تصور می کنم تفاهمی به دست آید ،مگر اینکه آمریکایی ها سوء محاسبه و اشتباه کنند و میز مذاکره را به گونه ای برهم بزنند که به تفاهم نرسیم.

 آصفی در ادامه سخنان خود در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه پیش بینی در عالم سیاست بسیار سخت است افزود: اگر آنها این کار را انجام دهند به نوعی خودکشی سیاسی کرده اند لذا فکر می کنم تفاهمی باید به دست بیاید.

وی گفت: داشتن اعتماد به نفس، توجه نکردن به زمان و پافشاری بر روی مواضع از روش های امتیاز گرفتن از طرف مقابل است.

آصفی افزود: تیم مذاکره کننده کشورمان در خط مقدم دیپلماسی فعالیت می کند و امانت دار و مقاوم است.

وی ادامه داد: مذاکره کنندگان کشورمان اگر بدانند که مردم، حکومت و رهبری پشت سرشان هستند، اعتماد به نفس آنها زیاد می شود و این موضوع به آنها قوت قلب می دهد.

آصفی با بیان اینکه تیم مذاکره کننده باید تلاش کند افزود: فرمایشات مقام معظم رهبری کار این تیم را بسیار راحت کرد زیرا اعتماد به نفس آنها را بیشتر کرد و دلواپسان هم خیالشان راحت شد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا شما هم جزو دلواپسان هستید؟ گفت: دلواپس به آن معنا نیستم اما نگران حیله های آمریکایی ها هستم.
منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین