|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۶
کد خبر: ۵۲۲۸۱
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۶
98 روز از آغاز تجاوز رژیم سعودی و ائتلاف عربی - آمریکایی به یمن می گذرد و هر روز در مقابل سکوت سازمان های بین المللی و به اصطلاح حقوق بشری بر شمار شهدای این کشور افزوده می شود، در این بین مساجد و آثار تاریخی نیز از اهداف مهم بمباران این تجاوز شده اند.
بمباران مساجد یمن و آثار تاریخی این کشور توسط جنگنده های سعودی همچون جنایت های داعش در تخریب اماکن مذهبی و آثار تاریخی کشورهای سوریه و عراق می باشد، اقدامی که در سکومت مجامع بین المللی انجام می شود.
با قدری تامل به راحتی می توان به همگرایی و همراهی آل سعود با گروهک تروریستی داعش در نابودی کشورهای اسلامی پی برد.
همانگونه که گروهک تروریستی داعش در چهار سال گذشته در سوریه و در یک سال اخیر در عراق اقدام به نابودی اماکن مذهبی و آثار تاریخی بی شمار این دو کشور کرده، آل سعود نیز برای نابودی مساجد و آثار تاریخی یمن از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است.
در حالی که جنگنده های سعودی - عربی در یمن در حال بمباران مساجد این کشور و قتل عام مردم یمن بودند، گروهک تروریستی داعش نمازگزاران مسجد امام جعفر صادق(ع) کویت را در جمعه گذشته هدف قرار داد و موجب شهادت 27 نمازگزار مسلمان و مجروح شدن 227 نفر دیگر شد، اقدامی که با یک هدف و در یک راستا انجام می شود.
رژیم آل خلیفه نیز که از سال 2011 با موج آزادی خواهی مردم بحرین مواجه شده با کمک نظامیان و تجهیزات عربستانی تاکنون دهها مسجد این کشور را ویران کرده است.
** چرا عربستان مساجد یمن را بمباران می کند
با آن که مساجد یمن در ماه گذشته و روزهای اخیر هدف بمباران جنگنده های عربستان سعودی از یک سو و عملیات انفجاری توسط گروههای تکفیری از سوی دیگر قرار داشته، اما حضور مردم یمن در این امکن مقدس چشمگیر است، چرا که مسلمان مسجد را خانه امن خدا و سنگری در مقابل شیطان می داند.
در کشورهای اسلامی حضور مسلمانان در ماه مبارک رمضان در مساجد بیشتر می شود و یمن نیز از این امر مستثنی نیست و از نظر سعودی های جنایتکار، این مکانها بهترین هدف برای کشتار بیشتر مردم مسلمان یمن است .
محمد الرقیحی یک عالم یمنی در این زمینه گفت: حمله به مساجد از جنایات بزرگ است که خدا آن را نمی بخشد و سرانجام بدی در دنیا و آخرت به دنبال خواهد داشت.
خالد موسی عضو انجمن علمای دینی یمن نیز در این باره می گوید: به کسانی که خودروهای بمب گذاری شده می فرستند و کسانی که می خواهند مردم را بترسانند، می گویم شما هرگز باعث هراس ما نخواهید شد، زیرا رابطه ما با خدا قوی تر است و به جای آن که از مساجد دور شویم، در آن خواهیم ماند.
محمد یکی از شهروندان یمنی نیز معتقد است که با وجود اقدامات تروریستی آل سعود و القاعده علیه مساجد، هیچ جایی را بهتر از خانه خداوند سبحان نخواهیم یافت.
در حالی که صدای گوشخراش جنگنده های سعودی بر فراز شهرهای یمن به گوش می رسد و مساجد یکی از اهداف اصلی بمباران این جنگنده ها است، اما مردم مسلمان این کشور حضور پرشوری در مساجد دارند و برای نابودی آل سعود و ائتلاف عربی - آمریکایی دعا می کنند.
** آثار باستانی یمن، هدف دیگر بمب های آل سعود
از نقاط دیگری که جنگنده های عربستانی و ائتلاف عربی - آمریکایی در یمن آنها را هدف گرفته و ویران کرده اند، آثار تاریخی کشور باستانی این کشور است، به حدی این جنایت وسیع و قابل توجه است که باستان شناس مرکز ملی پژوهش های علمی فرانسه، بمباران آثار تاریخی یمن توسط جنگنده های سعودی را همچون جنایت های داعش در تخریب آثار باستانی دیگر کشورها معرفی کرده است.
لمیاء الخالدی که به همراه برخی اعضای این مرکز، مامور حفاری و بررسی آثار تاریخی کشورهای یمن، سوریه و لبنان است، با انتشار مقاله ای در روزنامه نیویورک تایمز، از حملات عربستان سعودی و ائتلاف عربی - آمریکایی به آثار تاریخی یمن، به شدت انتقاد کرد.
در این مقاله آمده است: 10 سال است که به همراه شماری از باستان شناسان آمریکایی و یمنی، در مکان های تاریخی کشورهای اسطوره ای عربی جنوبی و ماورای آن، به حفاری مشغول هستیم، این طرح توسط دانشگاه شیکاگوی آمریکا اجرا می شود و به نام یکی از شهرهای تاریخی بر ارتفاعات یمن، نامگذاری شده است.
وی با اشاره به چند دهه فعالیت برای شناسایی آثار تاریخی صخره ای و شهرهای حصاردار و کشتزارهایی که در هزار سوم قبل از میلاد در یمن ایجاد شده اند، آن را به مثابه نقشه ای تپوگرافیک ارزیابی و خاطر نشان کرد که گروه وی در بررسی مناطق تاریخی این کشور، هزاران قطعه از بیش از 400 جایگاه کشف و جمع آوری کرده که از میان آن ها می توان به ظرف ها و سفال ها و مجسمه ها و نقش هایی به زبان عربی جنوبی باستان اشاره کرد.
الخالدی تاکید کرد که همه قطعه های یافت شده به موزه منطقه ای ذمار سپرده شد تا در آن جا تحت مطالعه و پژوهش گروه های خارجی و باستان شناسان یمنی قرار گیرد، اما همه این آثار تاریخی، به وسیله جنگنده های سعودی در مدت چند دقیقه بمباران و نابود شد و حاصل تلاش حرفه ای ترین مجسمه سازان، خطاطان و سنگتراشان باستان و همچنین همه تلاش های پژوهشگران یمنی و خارجی که سال ها عمر خود را برای جمع آوری این آثار و حفظ این میراث باستانی صرف کرده بودند، به باد رفت و بمب های سعودی، این موزه را به همراه یکصد و بیست و پنج هزار اثر تاریخی با خاک یکسان کردند.
این باستان شناس بین المللی در ادامه با بیان این که بمباران های آثار باستانی یمن توسط جنگنده های سعودی، حاکی از وجود رویکردی مبنتی بر بمباران اماکن تاریخی - فرهنگی یمن است، نوشت: مهند السیانی رییس بنیاد عمومی آثار تاریخی و موزه های یمن در ایمیلی به من اعلام کرد که از زمان آغاز حملات جنگنده های سعودی، 25 جایگاه از آثار تاریخی و تمدن این کشور یا آسیب دیده یا ویران شده است.
این در حالی است که بسیاری از ناظران، یمن را محل سکونت تاریخی ملکه سبا می دانند و این کشور را یکی از گوهرهای دوره های تاریخی تمدن بشری می شمارند که علاوه بر معبدهای عالی، دارای سامانه های آبرسانی باستانی و شهرهایی در ارتفاعات است که هزاران سال قدمت دارند، علاوه بر آن سه شهر در این کشور به عنوان میراث باستانی جهانی، در فهرست یونسکو ثبت شده اند.
الخالدی با بیان این که یمن یکی از مراکز تمدن بشری است، نخستین سفرهای بشر را از این کشور دانست و گفت: من و دیگر باستان شناسان آثاری از فرهنگ های ماقبل تاریخ به دست آوردیم که متعلق به مسافران و بازرگانانی است که هشت هزار سال پیش از دریای سرخ و دیگر دریاهای کشورهای عربی گذشته اند و آثاری شگفت و شگرف از خود بر جای گذاشته اند.
در روز 24 خرداد ماه، شهر تاریخی صنعا که به نوبه خود یکی از آثار تاریخی ثبت شده در فهرست یونسکو است، توسط جنگنده های سعودی ها بمباران شد. این شهر که از 2500 سال پیش، مسکونی بوده حاوی زیباترین ساختمان های قدیمی جهان است و حملۀ عمدی جنگنده های عربستان به منطقه مسکونی شهر قدیمی صنعا، سووالات مهمی درباره اهداف این جنگ مطرح می سازد.
در یمن 10 مکان تاریخی دیگر وجود دارد که در فهرست میراث باستانی یونسکو قرار دارند که یکی از آن ها صعده است، ولی این شهر بارها توسط سعودی ها به صورت گسترده بمباران شده است.
در این میان، سد مأرب یکی از معروف ترین اماکن تاریخی یمن به شمار می رود که آغاز ساخت آن به هزارۀ اول قبل از میلاد باز می گردد و ساخت آن تا حوالی قرن ششم میلادی ادامه یافت، این سد تاریخی با ترمیم های صورت گرفته بر روی آن در قرن هشتم، بالغ بر 577 متر طول و 915 متر عرض داشت که دو برابر سد هافر آمریکا است، جنگنده های ائتلاف حمله به یمن به سرکردگی عربستان سعودی، در تاریخ 10 خرداد، این سد را بمباران کردند و خسارات مهمی به آن وارد کردند.
با تامل در حمله جنگنده های سعودی به آثار تاریخی یمن مشخص می شود که آل سعود هیچ دلیل موجهی برای حمله به این اماکن تاریخی و مذهبی ندارد، زیرا این اماکن، اهداف نظامی نیستند و در مناطقی غیرمسکونی در اطراف صحرای شنی سبأ قرار گرفته اند که به هیچ وجه ارزش راهبردی ندارند.
حمله به این اماکن تاریخی، صرفنظر از مهندسی و معماری ارزشمند آن ها، به مثابه ویرانگری و تعرض سازمان یافته به میراث جهانی یمن به شمار می رود.
عربستان سعودی برای بمباران و ویران کردن این میراث های فرهنگی و تمدنِ قدیمی یمن و مساجد آن هیچ توجیهی ندارد و تنها تفسیری که می تواند وجود داشته باشد، تفکر تاریکی است که آل سعود همچون داعش، در تخریب اماکن تاریخی و میراث فرهنگی (سوریه و عراق) دارد و گرنه هیچ تفسیر دیگری در حمله به این گنج های بشری جهانی نمی توان یافت.
از مجید جعفری
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین