|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۰
کد خبر: ۵۱۳۸۲
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۹
نتظار دولت و جامعه از مجلس محترم آن است که بیش از پیش پشتیبان دولت باشند. این حمایت‌ها بویژه در مورد مذاکرات هسته‌ای بسیار تأثیر گذار خواهد بود چنانکه دکتر لاریجانی در نشست یکشنبه شب تأکید کردند که کشورهای 1+5 باید یک صدای واحد از ایران درباره مسأله هسته‌ای بشنوند.
روزنامه ایران در یادداشتی به قلم حجت‌الاسلام مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهوری نوشت:

ششمین نشست مشترک دولت و مجلس یکشنبه شب در فضایی صمیمانه و در ماه مبارک رمضان برگزار شد. این نشست‌ها در راستای سیاست دولت تدبیر و امید مبنی بر تعامل حداکثری میان دو قوه است. در همین چارچوب، علاوه بر این نشست‌ها، جلسات مختلف دیگری در قالب حضور وزیران در کمیسیون‌های تخصصی، صحن علنی، ملاقات‌های نمایندگان با وزرا و دیدارهای مجامع استانی با رئیس جمهوری انجام می‌شود.  در جلسه یکشنبه شب، آقای دکتر لاریجانی رئیس محترم مجلس شورای اسلامی در سخنان خود ضمن یادآوری حمایت مجموعه‌های مختلف نظام از مذاکرات هسته‌ای، ضرورت درک شرایط خاص کشور و تأکید بر همکاری و تعامل بین قوه مجریه و مقننه، به برخی موضوعات مدنظر مجلس اشاره کردند.

آقای دکتر روحانی رئیس جمهوری محترم نیز با تشکر از حضور نمایندگان محترم مجلس، به برنامه‌ها و عملکرد آقای «فانی» وزیر آموزش و پرورش اشاره و از آن حمایت کردند. ایشان ضمن تأکید بر تداوم برنامه‌های دولت برای حل برخی مشکلات حوزه آموزش و پرورش از نمایندگان مجلس خواستند تا با رأی اعتماد مجدد خود به وزیر آموزش و پرورش زمینه استمرار خدمت‌رسانی او و حفظ آرامش در این وزارتخانه مهم را فراهم سازند.  رئیس جمهوری همچنین از حمایت‌های مجلس شورای اسلامی از تیم مذاکره کننده هسته‌ای تشکر کرد و درباره ساماندهی اقتصاد با توجه به تنگناهای موجود مسائلی را بیان کردند.

بنای دولت یازدهم از ابتدا بر همکاری و پرهیز از تنش با سایر نهادها بوده است و تلاش دارد در همین نشست‌ها و ارتباطات با نمایندگان محترم مجلس،دیدگاه‌ها، توصیه‌ها و مطالبات آنها را بشنود و در مقابل، ظرفیت‌ها، امکانات و تقاضاهای خود را نیز بازگو کند تا از دل این روابط همگرایی بیشتری بین دو قوه در مسیر رفع مشکلات و گشودن روزنه‌های جدید برای پیشرفت و توسعه ایجاد شود. در جلسه مشترک اخیر و در حاشیه آن فرصتی پیش آمد تا نمایندگان با اعضای دولت از نزدیک و رو در رو گفت‌و‌گو کنند و درباره موارد مختلف تبادل اطلاعات و نظر کنند.

افکار عمومی و مسئولان و فعالان سیاسی و اقتصادی فراموش نکرده‌اند که در دوره گذشته و بخصوص در دو سال پایانی دولت دهم، تشنج بر فضای پاستور و بهارستان حاکم بود و نبود روابط سازنده بین دو قوه موارد و نمونه‌هایی را سبب ساز شد که به مصلحت نبود. علاوه بر این آن سیاست تقابلی به جای تعاملی، اثرات سوئی نیز در امر قانونگذاری و نظارت ایجاد کرده بود. در دوره جدید اما هر دو قوه بنا را بر آن گذاشته‌اند که با حفظ استقلال و جایگاه خود و پرهیز از دخالت در اختیارات یکدیگر، همکاری بیشتری داشته باشند. بر همین اساس هم انتظار می‌رود ماحصل این نشست‌های مشترک و تعاملات دو طرفه، کاهش سؤالات و طرح‌های استیضاح وزیران باشد تا اعضای کابینه وقت بیشتری را مصروف انجام وظایف و خدمت‌رسانی به مردم کنند. این رویه قاعدتاً در تهیه و بررسی لوایح و طرح‌ها در مجلس هم تأثیر گذار است و می‌تواند محورها را در راستای اولویت‌ها به یکدیگر نزدیک سازد. از آنجا که مذاکرات نمایندگان از رادیو پخش مستقیم می‌شود، هر چه مردم بیشتر احساس کنند بین دولت و مجلس فضایی توأم با آرمش و به دور از جنجال حاکم است آنها نیز آرامش روانی و اجتماعی بیشتری خواهند داشت. بخصوص که اگر تأکیدات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب مبنی بر حفظ حرمت‌ها نیز رعایت شود.

نمایندگان محترم سال پایانی حضور خود در مجلس نهم را سپری می‌کنند، همزمان مذاکرات هسته‌ای نیز به روزهای حساس خود رسیده و کشور هم در برخی حوزه‌ها و بخصوص عرصه اقتصادی با مشکلاتی روبه روست. انتظار دولت و جامعه از مجلس محترم آن است که بیش از پیش پشتیبان دولت باشند. این حمایت‌ها بویژه در مورد مذاکرات هسته‌ای بسیار تأثیر گذار خواهد بود چنانکه دکتر لاریجانی در نشست یکشنبه شب تأکید کردند که کشورهای 1+5 باید یک صدای واحد از ایران درباره مسأله هسته‌ای بشنوند و احساس کنند که سرداران جبهه دیپلماسی ما مورد حمایت همه جانبه هستند. این حمایت‌ها البته از قبل هم بوده و در رأس همه توصیه‌ها و پشتیبانی‌های رهبر معظم انقلاب و هیأت رئیسه مجلس در کنار نمایندگان و قشرهای مختلف مردم موجب دلگرمی دیپلمات‌های ما بوده است، اما هرچه استمرار آن با جدیت بیشتری باشد تیم مذاکره کننده ما هم بهتر و با اعتماد به نفس بیشتر می‌تواند حقوق ملت را استیفا کند و به تحریم‌ها پایان بخشد. به طور حتم با پایان تحریم‌ها شرایط جدیدی برای کشور در مسیر توسعه و پیشرفت ایجاد می‌شود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین