|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۰
کد خبر: ۴۹۹۰۰
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۳
زنگنه درباره این که آیا فکر می کند اوپک تصمیمی در این باره اتخاذ کند یا خیر؛ اظهار کرد: ما نامه خود را نوشته ایم و در خصوص اقدام خود برای افزایش تولید نفت منتظر تصمیم هیچکس نیستیم. اوپک سقف تولید دارد و این سقف فعلا بین کشورها تقسیم نشده است.
وزیر نفت روز چهارشنبه ابراز اطمینان کرد که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در روند افزایش تولید نفت ایران همراهی می کند.

این مطلب را بیژن زنگنه در جریان سخنرانی امروز خود در سمینار بین المللی سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در وین عنوان کرد.

وی گفت: معتقدیم که بازگشت نفت ایران به بازار به طور تدریجی انجام می شود و به زمان زیادی نیاز ندارد؛ ما بلافاصله و یا یک ماه پس از لغو تحریمها، روزانه نیم میلیون بشکه نفت عرضه می کنیم و پس از ٦ تا هفت ماه به سطح یک میلیون بشکه در روز می رسیم.

زنگنه با تاکید بر همراهی اوپک برای بازگشت ایران به بازارهای جهانی نفت گفت: مطمئن هستم که کشورهای عضو اوپک همراهی می کنند و بازگشت ایران به بازار را مدنظر قرار می دهند.

وی همچنین تاکید کرد که افزایش عرضه نفت ایران، تاثیر منفی بر بازار نخواهد گذاشت.

وزیران نفت اوپک روز جمعه (١٥ خرداد ماه) برای بررسی سیاست های تولید خود در نیمه دوم امسال، در یکصد و شصت و هفتمین نشست عادی این سازمان در دبیرخانه دائمی اوپک گردهم می آیند.


** آغاز دومین نشست تخصصی ششمین سمینار اوپک

در همین حال دومین نشست تخصصی ششمین سمینار اوپک با عنوان «ثبات بازارهای جهانی نفت خام» دقایقی پیش به ریاست وزیر نفت ایران در کاخ تاریخی هافبورگوین وین آغاز شد.

در این نشست درباره اهمیت همکاری برای ثبات بازارهای جهانی نفت خام، نحوه تعامل میان بازارهای فیزیکی و مالی و تقویت گفتمان میان تولید کنندگان و مصرف کنندگان بحث و بررسی می شود.

عادل عبدالمهدی وزیر نفت عراق، اسدروبال چاوز، وزیر نفت ونزوئلا، دهرمیندر پردهان، وزیر نفت و گاز طبیعی هند، آلدو فلورس کوئیروگا، دبیرکل مجمع جهانی انرژی و اوربان روسناک، دبیر کل سازمان انرژی اتحادیه اروپا حضور دارند.

وزیر نفت ایران، بامداد امروز (چهارشنبه، ١٣ خردادماه) تهران را برای حضور در یکصد و شصت و هفتمین نشست وزارتی اوپک و ششمین سمینار این سازمان ترک کرد.

سمینار بین المللی اوپک که هر سه سال یکبار برگزار می شود یکی از قدیمی ترین رویدادهای انرژی در جهان به شمار می آید و وزیران نفت کشورهای عضو و غیرعضو اوپک، مدیران نهادهای بین المللی، مدیران شرکت های نفتی دولتی و بین المللی، مدیران دیگر صنایع، نهادهای مشهور علمی، تحلیلگران و نمایندگان رسانه های جهانی را گردهم می آورد.

اوپک این سمینارها را از سال ٢٠٠١، با هدف ایجاد انگیزه تازه در صنایع کلیدی و ایجاد راههای جدید برای انجام مذاکرات و همکاری در بخشهای مختلف انرژی برگزار می کند.

اوپک برای بررسی سیاست های تولید این سازمان سالانه دو نشست عادی برگزار می کند، به طور معمول نشست نخست در ماه ژوئن (تابستان) با هدف بررسی بازار و تصمیم گیری درباره نیمه دوم هر سال میلادی و نشست دوم پیش از پایان آن سال و برای تصمیم گیری درباره سیاست تولید اوپک در نیمه نخست سال آینده با حضور وزیران نفت کشورهای عضو برگزار می شود.

وزیر نفت ایران پیش از آغاز سمینار بین المللی سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک از ارسال نامه ای به سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) درباره بازگشت تولید نفت ایران به ارقام قبل از دوره تحریم، پس از لغو تحریمها خبر داد.

زنگنه در پاسخ به پرسش خبرنگاری، موضوع ارسال نامه ایران به اوپک را تایید کرد و گفت: بله ؛ ما به اوپک نامه ای نوشته ایم. مضمون آن هم این است که ایران بعد از برداشته شدن تحریمها، در فاصله خیلی کوتاهی تولید نفت خود را به مقدار پیش از تحریمها خواهد رساند.

وی افزود: از اوپک خواسته ایم این مساله را در تصمیماتش لحاظ کند.

زنگنه در پاسخ به پرسشی در خصوص انتظارش از اوپک پس از ارسال این نامه نیز گفت: ' اگر اعضای اوپک می خواهند قیمتها در همین حدود بماند انتظار داریم جا برای ورود نفت ایران باز کنند.'

زنگنه درباره این که آیا فکر می کند اوپک تصمیمی در این باره اتخاذ کند یا خیر؛ اظهار کرد: ما نامه خود را نوشته ایم و در خصوص اقدام خود برای افزایش تولید نفت منتظر تصمیم هیچکس نیستیم. اوپک سقف تولید دارد و این سقف فعلا بین کشورها تقسیم نشده است.

زنگنه امروز در بدو ورود به وین نیز اعلام کرد که قیمت نفت خام هم اکنون به دلیل مازاد عرضه در بازارهای جهانی، تحت فشار قرار گرفته است.

وی با بیان این که اوپک برای همه تصمیم های خود نیاز به اجماع دارد، تصریح کرد: آنچه مهم و مشخص است؛ هم اکنون مازاد عرضه نفت در بازار وجود دارد که به قیمتها فشار وارد می کند.


منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین