|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۴
کد خبر: ۴۹۷۵۹
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۰
نوش‌آبادی با بیان این‌که فقط نگهداری و مدیریت تالار وحدت، کار بزرگی است، افزود: ما نگرانی داریم تالار وحدت به‌دلیل استفاده‌های بی‌رویه آسیب ببیند. بنابراین در تلاش هستیم با امضای تفاهم‌نامه‌ای با شهرداری تهران، برج میلاد را میزبان کنسرت‌های پاپ کنیم.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سخنان سیدحسن خمینی مبنی بر این‌که جنتی وزیر مظلوم ارشاد است، گفت:‌ منظور آقای خمینی از این صحبت، هجمه‌هایی است که علیه وزارت ارشاد شده و ابعاد شخصیتی آقای جنتی برای خیلی‌ها روشن نیست.

 حسین نوش‌آبادی در آغاز سخنان خود درباره نیمه شعبان و 14 و 15 خرداد صحبت کرد و گفت: امام خمینی (ره) دیدگاه‌های اثربخشی در حوزه فرهنگی و اجتماعی داشت. امام (ره) بر آموزه‌های دینی و اسلامی با درک متقضیات زمان و مکان تأکید داشت. امام (ره) اعتقاد داشت فرهنگ، زیربنای همه حوزه‌ها و بخش‌ها است،. در واقع ایشان فرهنگ را منبع و منشأ همه تحولات می‌دانستند.

او سپس به سالگرد حماسه 15 خرداد اشاره کرد و افزود: 15 خرداد سالروز حماسه جاودان و بزرگی است که در اوج خفقان خلق شد. انسان‌هایی با ایثار جان‌شان، نقطه‌ی عطفی را در تاریخ انقلاب اسلامی رقم زدند. 15 خرداد برای امام (ره) هم اهمیت ویژه‌ای داشت.

نوش‌آبادی سپس به موضوع معافیت مالیاتی از مشاغل فرهنگی - هنری و تفاهم‌نامه وزارت ارشاد و سازمان مالیاتی وزارت اقتصاد و دارایی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر چنین تفاهم‌نامه‌ای امضا شده است و من برای روشن شدن این تفاهم‌نامه، نکاتی را بیان می‌کنم؛ برای این‌که طیف وسیع‌تری تحت پوشش معافیت مالیاتی قرار گیرند، ما تفاهم‌نامه‌ای را امضا کردیم که چهار حوزه را دربرمی‌گیرد، اما لازم است بگویم شرط برخورداری از این معافیت این است که نهادها مجوزهای لازم را داشته باشند و منطبق با ضوابط فعالیت کنند و همچنین اظهارنامه مالیاتی خود را هر سال تکمیل کرده و به سازمان مالیات داده باشند. در غیر این صورت از این معافیت برخوردار نخواهند بود.

نوش‌آبادی اظهار کرد: موسسات انتشاراتی اعم از نشر کتاب به‌صورت مکتوب یا الکترونیکی، موسسات مطبوعاتی و فعالان مطبوعاتی اعم از چاپی و الکترونیکی، فعالیت‌های فرهنگی در حوزه دیجیتال، جشنواره‌های قرآنی، فرهنگی - هنری، نمایشگاهی و... و فعالیت‌های هنری اعم از تولید، توزیع، نشر و تکثیر موسیقی و همین‌طور آثار سینمایی و خانگی، هنرهای تجسمی و سنتی از این جمله هستند.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش، به دیدار رییس سازمان صداوسیما با تعدادی از فیلمسازان و تهیه‌کنندگان سینما اشاره کرد و گفت: در جلسه‌ای، سینماگران نظرات خود را به آقای سرافراز ارائه دادند که این دیدار منجر به یک تصمیم مثبت شد که بر مبنای آن، رییس سازمان سینمایی دستور داد تا تیزرهای تبلیغاتی فیلم‌های سینمایی با 98 درصد تبلیغ از صداوسیما پخش شوند تا دیگر سینماگران برای تبلیغ تولیدات داخلی خود به شبکه‌های بیگانه مراجعه نکنند. بر این اساس، تبلیغ همه فیلم‌های داخلی از طریق صداوسیما انجام خواهد شد که این، امیدی برای رونق صنعت سینما محسوب می‌شود.

نوش‌آبادی که صبح دوشنبه، 11 خردادماه در شورای فرهنگ عمومی سخن می‌گفت، در پاسخ به پرسشی درباره سخنان سیدحسن خمینی که جنتی را وزیر مظلوم ارشاد دانست، گفت: فکر می‌کنم ایشان این سخنان را براساس هجمه‌هایی که علیه وزارت ارشاد شده، مطرح کرده است. بعضی‌ها شبهاتی را مطرح می‌کنند که با وجود پاسخگویی به آن‌ها همچنان تعبیر درستی صورت نمی‌گیرد. آقای جنتی وزیری خوش‌نام و خوش‌سابقه است، اما ابعاد شخصیتی‌اش برای خیلی‌ها روشن نیست. چهره ایشان به درستی معرفی نشده است.

وی افزود: این‌ها نکاتی است که آیندگان بهتر درباره‌اش قضاوت می‌کنند. در این مدت، امید و اعتماد نسبت به وزارت ارشاد بیشتر شد و شاهد علاقه‌مندی نسل جوان برای حضور در عرصه فرهنگی کشور بودیم. این‌ها چیزهایی است که در همین یکی دو سال اخیر به‌وجود آمد.

معاون حقوقی وزارت ارشاد سپس ارزیابی‌اش از نحوه برگزاری نمایشگاه کتاب را مطرح کرد.

او اظهار کرد: سیاست کلی وزارت ارشاد واگذاری امور به بخش غیردولتی و استفاده از ظرفیت‌ها، امکانات و توانمندی بخش خصوصی است.

وی ادامه داد: ترویج فرهنگ و هنر باید مانند سایر بخش‌ها واسپاری شود و ما بیشتر در حوزه نظارت فعالیت داشته باشیم و وظایف خود را دنبال کنیم. برنامه‌های فرهنگی، اهداف، سیاست‌ها و چارچوب‌های مشخصی دارند.

نوش‌آبادی همچنین گفت:‌ نمایشگاه کتاب تهران نیز کار بزرگی است که هر سال انجام می‌شود. امسال واگذاری آن به بخش خصوصی به نظرم تجربه‌ای جدید و نسبتا موفق بود. قطعا نقاط ضعفی هم داشت که خیلی‌ها خواستند این نقاط ضعف را پررنگ جلوه دهند. البته ما هم به این ضعف‌ها واقف هستیم، اما می‌توانم بگویم نقاط مثبت خیلی بیشتر از نقاط منفی بود.

او بیان کرد: ما به فعالان نشر اعتماد کردیم تا امسال آن‌ها برگزارکننده این رویداد باشند. این اقدام خوبی بود از این جهت که به این صنف هم اعتماد به نفس داد. البته این چرخه باید تکمیل شود و همه فعالان این حوزه باید درگیر آن شوند به‌طوری که از همه نقاط کشور در آن سهیم باشند.

سخنگوی وزارت ارشاد یادآوری کرد: در نظر داریم نمایشگاه مطبوعات، نمایشگاه قرآن و ... را هم مانند نمایشگاه کتاب واسپاری کنیم. این در راستای سیاست‌های کلی نظام، اعتماد به مردم و گسترش فعالیت‌های فرهنگی است.

نوش‌آبادی درباره بحث‌هایی که به‌تازگی پیرو اجرای هنرمندان در تالار وحدت و باید و نبایدهای آن مطرح می‌شود نیز گفت: هنرمندان و موسسات هنری زیادی علاقه‌مندند که برنامه‌شان در تالار وحدت برگزار شود، اما از آنجا که این تالار، یکی از تالارهای مهم و تاریخی کشور در حوزه فرهنگ است، چنین امکانی وجود ندارد.

او در این‌باره اظهار کرد: امکانات این تالار به‌گونه‌ای نیست که آن را در اختیار همه قرار دهیم. همچنین از نظر جایگاه و شأنیت هم هر برنامه‌ای نمی‌تواند در این تالار روی صحنه برود. این تالار صرفا میزبان برنامه‌های هنری فاخر و دارای استاندارد است. برنامه‌هایی که از قابلیت‌های ملی برخوردار باشند. ما نمی‌توانیم تالار وحدت را در اختیار جُنگ‌های شادمانی و هر کنسرتی قرار دهیم، زیرا نه امکانش هست و نه این‌که ما صلاح می‌دانیم.

نوش‌آبادی با بیان این‌که فقط نگهداری و مدیریت تالار وحدت، کار بزرگی است، افزود: ما نگرانی داریم تالار وحدت به‌دلیل استفاده‌های بی‌رویه آسیب ببیند. بنابراین در تلاش هستیم با امضای تفاهم‌نامه‌ای با شهرداری تهران، برج میلاد را میزبان کنسرت‌های پاپ کنیم.

او در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر حذف بن‌های کتاب از نمایشگاه این دوره، گفت: حذف بن خرید کتاب و توزیع آن در سطح کشور، یکی از کارهای مهم وزارت بود، زیرا توزیع بی‌رویه این بن برای خرید کتاب باعث می‌شد بن‌های کاغذی دست به دست بچرخند و حتی گاهی در مسیر ناسالمی قرار گیرند که این موضوع برای کشوری که می‌خواهد توسعه فرهنگی را تجربه کند، زیبنده نبود.

وی ادامه داد: ما با حذف بن‌های کتاب 10 میلیارد تومان صرفه‌جویی کردیم و حتی امسال 100 میلیارد تومان در نمایشگاه، کتاب خریده شد.

او درباره پیشنهاد شهردار تهران مبنی بر استفاده از تپه‌های عباس‌آباد برای برگزاری نمایشگاه کتاب نیز گفت: ما قطعا از کمک شهرداری تهران استفاده می‌کنیم تا محیط مناسب و درخور شأنی برای نمایشگاه کتاب انتخاب شود. مصلای تهران حداقل‌ها را دارد و اصلا به منظور دیگری ساخته شده است و ما نباید همیشه به مصلی بسنده کنیم.

نوش‌آبادی درباره دخالت شورای تأمین استان‌ها در روند برگزاری کنسرت‌ها نیز توضیح داد: برای برگزاری یک کنسرت همیشه مجوز وزارت ارشاد نیاز است، اما نهادهای دیگری موظف هستند که امنیت را در چنین محل‌هایی برقرار کند. وقتی وزارت ارشاد مجوزی را صادر می‌کند نهاد دیگری چنین مسوولیتی ندارد؛ اما گاهی شورای تأمین با توجه به محتوای برنامه، مصلحت نمی‌بیند که آن کنسرت در شهری برگزار شود. بنابراین آن اجرا به تعویق می‌افتد‌، نه این‌که لغو شود.

سخنگوی وزارت ارشاد درباره صدور مجوز برای آلبوم «فراموشی» گفت: ما بارها درباره موسیقی رپ صحبت کرده‌ایم؛ ما به این موسیقی و به مدل غربی آن تا کنون مجوز نداده‌ایم. چیزی که از آن یاد می‌شود «گفت‌آواز» نام دارد. آلبوم «فراموشی» هم یک آلبوم رپ نیست و خواننده اثر هم در مراسم رونمایی بر این موضوع تأکید کرد. شاید او از مدل‌های غربی الهام گرفته اما محتوای کارش با رپ یکسان نیست. البته در نظر داشته باشید که محتوای این آلبوم در سال 92 مورد تأیید قرار گرفت.

نوش‌آبادی در بخش دیگری از این نشست به بحث حذف روابط عمومی‌های وزارت ارشاد اشاره و بیان کرد: در هریک از زیرمجموعه‌های وزارت ارشاد، یک رابط روابط عمومی وجود دارد که پاسخگوی سوالات و ابهامات است. وزارت ارشاد هم به‌عنوان یک دستگاه بزرگ متولی فرهنگ، سازمان روابط عمومی و امور بین‌الملل دارد که به رسمیت شناخته شده است. حالا زیرمجموعه‌ها می‌توانند رابط‌هایی را هم به‌عنوان روابط عمومی معرفی کنند، اما سازمان سینمایی یک چارت تعریف‌شده است و روابط عمومی دارد.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین