کد خبر: ۴۹۲۵۶
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۳:۵۰
در یک مقطع زمانی، ارزش نطق پیش‌ازدستور و میان‌دستور را لوث می‌کنند و زمانی دیگر، وزرا و مسئولان دولتی را زیر بار ناسزا می‌گیرند.
روزنامه شرق در یادداشتی به قلم اسماعیل دوستی- عضو شورای شهر تهران نوشت:

فیلم کوتاه منتشرشده از مشاجره در صحن مجلس، پس از گزارش وزیر امور خارجه و معاون ایشان، فارغ از ماهیت و خطای رخ‌داده در ضبط آن، متأسفانه اخبار جسته‌وگریخته از جلسه غیرعلنی روز یکشنبه را تأیید کرد. مجلس، «عصاره فضائل اخلاقی ملت» نامیده شده است و اطلاق این مضمون به قوه‌مقننه، از جایگاه رفیع آن حکایت دارد؛ جایگاهی که قرار است یک نماینده، وکیل موکلان خود در حوزه انتخابیه و کل مردم ایران در بالاترین سطح تصمیم‌گیری در کشور باشد. متأسفانه برخی نمایندگان در سال‌های اخیر، درک درستی از الزامات این کسوت نداشته‌اند و اصرار عجیبی بر ادامه تنش‌آفرینی و مشهورشدن به رفتارهای نسنجیده و ناپخته دارند. یک روز با همکاران خود در مجلس درگیر می‌شوند، روز دیگر با فریاد و غضب به سمت جایگاه هیأت‌رئیسه و ریاست مجلس حرکت می‌کنند. در یک مقطع زمانی، ارزش نطق پیش‌ازدستور و میان‌دستور را لوث می‌کنند و زمانی دیگر، وزرا و مسئولان دولتی را زیر بار ناسزا می‌گیرند. خروج از مدار اخلاق و ادب، آسیب‌های غیرقابل‌تصوری به همراه دارد. وقتی یک دولت با رأی اکثریت مردم و به خواست آنها، بهترین و کارآمدترین دیپلمات کشور را در رأس وزارت خارجه قرار می‌دهد و او و همکارانش، برای احقاق منافع و امنیت ملی و بهبود وضعیت زندگی مردم، به مصاف شش قدرت جهانی می‌روند، وقتی آنها با روشی تازه، دیپلمات‌های کارکشته جهان را وادار به تحسین می‌کنند، چگونه به‌جای زدن حرف حساب با وی باید به دروغ و اهانت متوسل شد؟ وقتی عملکرد تیم هسته‌ای مورد حمایت مقام‌معظم‌رهبری قرار دارد، جایگاه سخن‌گفتن با ادعای نمایندگی از سوی ایشان را چه‌کسی به افراد داده است؟ غالب‌شدن احساسات و نشناختن شرایط و مقتضیات زمان، آسیبی نیست که به این سادگی قابل گذشت باشد. مشخص نیست در مجلسی با ٢٩٠ نماینده، چرا اجماعی شکل نمی‌گیرد...

... تا به صورت صنفی، مانع رفتارهای هتاکانه افراد در کسوت نمایندگی شود؟ این‌قبیل رفتارهای زننده، برای نگارنده که در مجلس پنجم با همراهی نیروهای توانمند کشور از هر دو جناح چپ و راست و ریاست مثال‌زدنی حجت‌الاسلام ناطق‌نوری به ایفای وظایف نمایندگی پرداختم، کاملا ناشناخته است. خوشبختانه افکار عمومی به‌خوبی این رفتارها را رصد کرده و واکنش آنها در بخش نظرات شبکه‌های اجتماعی و خبرگزاری‌ها و سایت‌ها قابل مطالعه است.

در دوره چهارم شورای شهر تهران، نمایندگانی از هر دو جناح کشور حاضر هستند. تلاش همه ما این بوده که فضا به سمت کارآمدی و حل مشکلات سوق داده شده و ضمنا، اجازه اهانت به هیچ‌یک از مسئولان فعلی و گذشته کشور یا نسبت‌دادن اتهام به هیچ‌یک از تفکرات سیاسی کشور داده نشود. عقلانیت حکم می‌کند نهادهایی مانند مجلس و شورا، از جایگاه نمایندگی و پرسشگری خود برای تحقق امیال فردی و جناحی استفاده نکنند و آن را اهرم گروکشی از مسئولان قرار ندهند؛ درعین‌حال، نظارت تام و تمام بر عملکرد آنان در جهت احقاق حقوق مردم انجام گیرد. امید آن می‌رود که با ایجاد فضای رقابتی و زمینه‌سازی برای حضور همه گرایش‌های سیاسی معتقد به نظام و قانون اساسی در انتخابات مجلس دهم، دوره آینده با حضور نیروهای لایق و کاردان کشور شکل گرفته و شاهد رفتارهایی از این‌دست در آن‌نباشیم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین