کد خبر: ۴۸۵۷۸
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۱
شهردار تهران نتیجه گرفت: هیچ کدام از این مسائل با سیاست‌ها و حرکت انقلاب اسلامی و فلسفه بعثت که امروز در آن هستیم، سازگاری ندارد.
شهردار تهران از اینکه تعداد فروشگاه‌های لوازم آرایشی ۵۹۰۰ واحد است در حالی که تعداد کتابفروشی‌های پایتخت تنها ۱۲۰۰ واحد، اظهار تأسف کرد.

محمدباقر قالیباف شهردار تهران که سخنران ویژه آیین اختتامیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بود، در این مراسم که عصر امروز شنبه (۲۶ اردیبهشت ماه) در ضلع جنوبی مصلی تهران برگزار شد، با تاکید بر اهمیت آگاهی‌بخشی از طریق کتاب به جامعه، گفت: همه شما می‌دانید که ما از یک طرف در تحریم و از طرف دیگر با خوانش‌های تکفیری از اسلام روبرو هستیم. در چنین شرایطی تکلیف ما برای آگاهی بخشیدن به جامعه، سنگین‌تر می‌شود؛ پیشرفت کشور در گروی دانایی محوری است و نمایشگاه کتاب یکی از پدیده‌های بزرگی است که نقش مهمی در توسعه فرهنگی ایفا می‌کند.

وی با اشاره به آمارهایی که از شهرداری تهران در خصوص وضعیت انتشار کتاب در کشور استخراج شده است، گفت: آمارها نشان می‌دهد که ما در حوزه کتاب‌های کودک و نوجوان با یک سیر نزولی در آثار تألیفی و متاسفانه یک سیر صعودی در آثار ترجمه‌ای روبرو هستیم.

شهردار تهران با اشاره به انتشار حدود ۱۸۰۰ عنوان کتاب در سال ۵۸، این آمار را در مقایسه با بیش از ۷۰ هزار عنوان کتابی که در سال ۹۳ به چاپ رسیده‌اند، بسیار اندک دانست و گفت: این از افتخارات انقلاب اسلامی است که وضعیت کتاب حداقل به جهت کمی، افزایش یافته است.

قالیباف در ادامه با اشاره به چالش اصلی صنعت نشر که به زعم او، نبود ویترین‌های کافی برای عرضه کتاب است، گفت: ما در عرصه نشر شاهد این هستیم که تولیدات زیاد است، اما مصرف کم و مهم‌ترین مساله‌ای که باید به آن توجه کنیم، این است که تولید و توزیع ما در مسیری باشد که سیاست‌های مصرف کتاب در کشور اصلاح شود.

وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد چرخه نشر کشور در تهران متمرکز است، این وضعیت را اسفبار خواند و در ادامه هم این نکته را مطرح کرد که: بر اساس آمارهایی که ما گرفته‌ایم، در تهران تقریباً ۱۲۰۰ کتابفروشی داریم، در حالی که برای فروش لوازم آرایشی، ما ۵۹۰۰ فروشگاه داریم؛ گردش مالی اقتصاد نشر ۸۰ میلیارد تومان است اما لوازم‌آرایشی ۲۰ هزار میلیارد تومان.

شهردار تهران نتیجه گرفت: هیچ کدام از این مسائل با سیاست‌ها و حرکت انقلاب اسلامی و فلسفه بعثت که امروز در آن هستیم، سازگاری ندارد.

قالیباف در ادامه با اشاره به برگزاری نمایشگاه‌های «یاد یار مهربان» توسط شهرداری تهران از ۱۲ سال قبل به این طرف، گفت: ما سالیانه حدود ۴۰ میلیارد تومان کتاب از طریق برگزاری این نمایشگاه‌ها به مدارس و کتابخانه‌ها اختصاص داده‌ایم. ما همچنین در حال حاضر بیش از ۳۸۰ کتابخانه شبانه‌روزی در تهران داریم و همچنان بر فعالیت‌هایمان در این عرصه می‌افزاییم.

وی در ادامه با اشاره به مذاکراتی که شهرداری تهران در دوره دولت قبل برای ساخت محلی دائمی جهت برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران داشته است، گفت: ما در یک جایی دیدیم که این مذاکرات به نتیجه نمی‌رسد و کار پیش نمی‌رود. به هر حال امروز نمایشگاه بین‌المللی در شهر آفتاب با یک شرایط بسیار خوب در حال ساخت و بلکه در شرف افتتاح است که تا الان هم بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آن هزینه شده است و فکر می‌کنم تا زمان افتتاح هزار میلیارد تومان صرف آن شود. اما تا زمان آماده‌سازی آن مکان، ما یک نمایشگاه خاص و دائمی کتاب در تپه‌های عباس‌آباد خواهیم ساخت که این مکان تبدیل به جایی برای رونق گرفتن بازار مصرف کتاب در تهران شود.

شهردار تهران با اشاره به حجم فضاهای مسقف و همچنین باز مجموعه باغ کتاب تهران، گفت: ما در این مکان حدود ۶۵ هزار مترمربع فضای مسقف داریم که قطعا خواهیم توانست دو برابر این میزان یعنی حدود ۱۳۰هزار مترمربع را همانند مصلی در فضای باز احداث کنیم تا نمایشگاه کتاب تهران در آن برگزار شود. باغ کتاب، مکانی در شأن فرهنگ و موضوعات قلم و اندیشه است.

قالیباف سپس به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و برگزارکنندگان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: بیاییم همین الان به هم قول دهیم که بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال آینده در همین تپه‌های عباس‌آباد که ۱۳۰ هزار مترمربع فضای استاندارد خواهد داشت، برگزار کنیم.
منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین