کد خبر: ۴۷۲۵۵
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۱
منظور آنهایی که نظر و دیدگاه‌های نقادانه را به‌درستی بیان می‌کنند. البته حتی برای نخبگان نیز مواردی را که هنوز درحال مذاکره است نمی‌توان بیان کرد.
روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم حسن بهشتی‌پور نوشت:
 

با مطالعه مذاکراتی که در سطوح بین‌المللی انجام می‌شود، تنها نتایج مذاکرات و نه جزئیات به اطلاع مردم می‌رسد. حتی اگر یک مورد آورده شود که جزئیات یک مذاکره درحین مذاکره به مردم گفته شده، آنگاه می‌توان به منتقدان حق داد که از هیات ایرانی بخواهند فکت‌شیت را منتشر کنند. بنابراین روال منطقی در دنیا به‌گونه‌ای است که تنها نتایج مذاکرات را به اطلاع مردم می‌رسانند. جزئیات مذاکره به این دلیل منتشر نمی‌شود که در روند مذاکرات که هنوز به نتیجه نرسیده، اثرگذار خواهد بود. قرار بر این است هرگاه طرفین به نتیجه رسیدند، آن را اعلام کنند. نتیجه هم چند مرحله است و در هر مرحله‌ای که به نتیجه رسیدند، اعلام می‌کنند. درحال حاضر مذاکره درباره موضوعی است که دوازده سال طول کشیده و دارای ابعاد پیچیده فنی، حقوقی و سیاسی است.

ابعاد فنی مربوط به مسائل غنی‌سازی اورانیوم، سانتریفیوژها، آب سبک، سنگین و... است. ابعاد حقوقی نیز در چارچوب مسائل ان‌پی‌تی، پادمان هسته‌ای، پروتکل الحاقی و تعهدات حقوقی است. درحال حاضر 147 کشور دنیا پروتکل الحاقی را پذیرفته و از این تعداد 123 کشور آن را به تصویب مجالس خود رسانده‌اند. این موضوعی نبوده که به جمهوری اسلامی ایران تحمیل شود. اگر نگاهی به اسامی کشورهایی که آن را اجرا می‌کنند، انداخته شود، نتایج جالبی حاصل خواهد شد. کشورهایی مانند انگلستان، آلمان، ژاپن، روسیه، آمریکا و فرانسه ازجمله این کشورها هستند. بعد سیاسی نیز به مسائلی مانند فن دیپلماسی، بده-بستان سیاسی، قطعنامه‌های شورای امینت و تاثیر آن بر روند بین‌المللی و قدرت سیاسی اشاره دارد. اگر قرار است جزئیات به مخاطبان گفته شود باید هم اطلاعات حقوقی، هم سیاسی و هم فنی را بدانند. بنابراین مباحث تخصصی را باید با کارشناسان مطرح کرد. مقام معظم رهبری نیز در سخنان خود فرمودند که برای نخبگان بیان کنید.

منظور آنهایی که نظر و دیدگاه‌های نقادانه را به‌درستی بیان می‌کنند. البته حتی برای نخبگان نیز مواردی را که هنوز درحال مذاکره است نمی‌توان بیان کرد. این به معنی بی‌اعتمادی نیست. بدان معنی است که اگر انتشار یابد، دست مذاکره‌کنندگان را مبنی بر اینکه قرار است در مورد چه چیزهایی صحبت شود، رو می‌کند. اگر تمامی این موارد را کنار هم قرار دهیم، به هیات مذاکره این حق داده می‌شود که تنها نتایج مذاکرات را به مردم بگویند و موضوعات تخصصی را با نخبگان در میان بگذارند. اگر قرار بر تحلیل درست از فک شیت است، آنچه آمریکایی‌ها انتشار دادند، حرف‌های دروغ و راست با هم مخلوط و مهندسی شده است که به صورت کاملا ماهرانه‌ای روی آنها پردازش اطلاعات صورت گرفته و به مردم اطلاع داده‌اند.

این یک اقدام تبلیغاتی است مبنی بر آنکه درنهایت نشان دهند خواهان چه چیزی هستند که به آن برسند. در واقع مطلوب خود را در قالب کارهای توافق شده در درجه اول به خورد افکار عمومی داخلی و در درجه دوم افکار جهانی بدهند. هدف اصلی آمریکا، افکار عمومی داخلی است. هیات آمریکایی می‌خواهد به افکار عمومی خود بگوید، چگونه بعد از 35 سال با ایران کنار آمده است. آمریکایی‌ها سال‌ها ایران را در افکار عمومی خود تروریست، ناقض حقوق بشر و سازنده سلاح‌های کشتارجمعی معرفی کرده‌اند. حال با این همه دروغی که گفته‌اند، می‌خواهند افکار عمومی خود را توجیه کنند. توجیه  آن نیز با انتشار فکت‌شیت است. درعین حال انتشار فکت‌شیت موجب سوءاستفاده مخالفان و دشمنان مذاکرات می‌شود.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین