کد خبر: ۴۶۸۱
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۸
یک جراح کلیه و مجاری ادراری گفت: وقتی غلظت تستوسترون خون در افراد مسن، کمتر از میزان حداقل در افراد جوان باشد، آن را یائسگی مردانه (آندروپوز) می‌گویند که با کم کاری غدد جنسی همراه است.
دکتر سیمین وحیدی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه افزایش سن همراه با کاهش پیشرونده سطح هورمون مردانه یا همان تستوسترون است، گفت: وقتی غلظت تستوسترون خون در افراد مسن، کمتر از میزان حداقل در افراد جوان باشد، آن را یائسگی مردانه (آندروپوز) می‌گویند.

وی با تاکید بر اینکه امروزه با افزایش طول متوسط عمر در جوامع مختلف، کیفیت زندگی در مردان مسن بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، گفت: تغییرات هورمونی سبب ایجاد مجموعه ای از علائم جسمی و روانی می شود. یائسگی مردانه مشکلی ساده و طبیعی در تمامی مردان میانسال است.

این جراح کلیه و مجاری ادراری گفت: با بالا رفتن سن علاوه بر این که میزان تستوسترون خون کاهش می‌یابد، از حساسیت بافت‌ها به تستوسترون نیز کاسته می‌شود. کاهش طولانی مدت میزان تستوسترون خون، دارای اثرات سوء بر روی استخوان، عضله، مغز و چربی‌های خون است.

دکتر وحیدی یادآور شد: کاهش میزان تستوسترون خون در مردان از حدود 30 سالگی شروع و پس از آن تقریباً هر سال یک درصد از میزان تستوسترون خون کاسته می شود. در 7 درصد مردان 40 تا 60 ساله و 70 درصد مردان 70 تا 79ساله، میزان تستوسترون خون کمتر از حداقل آن در افراد جوان است.

کاهش میل جنسی به علت کمبود تستوسترون ایجاد می‌شود

وی با اشاره به اینکه کاهش میل جنسی از علائم اصلی کاهش تستوسترون در مردان میانسال است، گفت: تحلیل رفتن توده عضلانی بدن به همراه کاهش قدرت عضلانی، کاهش توان عملکرد فیزیکی و گاها ذهنی، افسردگی، تغییر در رفتار، خستگی، تحریک پذیری و در برخی موارد گُرگرفتگی از علایم کاهش هورمون مردانه است.

دکتر وحیدی تصریح کرد: برخلاف خانم‌ها، شروع یائسگی در مردان غیرقابل پیش بینی و تدریجی است و سبب می‌شود که در تشخیص و درمان این مردان تعلل پیش آید.

وی گفت: به طور طبیعی در سنین 25 تا 75 سالگی یک کاهش پیشرونده در عملکرد بیضه‌ها (که محل اصلی تولید هورمون مردانه است) اتفاق بیفتد، این کاهش در 45 تا 50 سالگی به حداکثر می رسد، به طوریکه میزان تستوسترون آزاد خون 50 درصد کاهش می‌یابد.

خطر افزایش کلسترول بد خون با کاهش تستوسترون بیشتر می‌شود

دکتر وحیدی همچنین با اشاره به اینکه هورمون مردانه یک عامل حفاظتی در مقابل تصلب شرائین است، گفت: در مردان 40 تا 70 ساله‌ای که میزان تستوسترون خون کاهش می‌یابد، خطر تصلب شرائین که پیش درآمد سکته قلبی و مغزی است، بیشتر می شود. بنابراین مردان میانسال باید بیش از پیش بر انجام ورش روزانه و رعایت رژیم غذایی مناسب توجه کنند.

وی خاطرنشان کرد: سوء مصرف الکل، چاقی، بیماری قند و مصرف بعضی از داروها تشخیص یائسگی در مردان را مشکل می‌کند چون تمامی علائم به یک باره ظاهر نمی‌شوند و بروزعلائم تدریجی بوده و در ضمن شدت علایم متغیر است.

این جراح کلیه و مجاری ادراری با اشاره به تحقیقات انجام شده گفت: بررسی ها نشان داده اند که تجویز هورمون‌های مردانه در این افراد، سبب افزایش میل جنسی، کاهش چربی مضر (LDL)، افزایش کلسترول مفید خون(HDL) می شود که باید بر اساس صلاحدید پزشک معالج انجام شود.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین