|
|
امروز: چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۲
کد خبر: ۴۶۷۵۳
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۴
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی ایران گفت: در شرایط جدید اقتصادی ایران با اروپا، آلمان می‌تواند کانال توزیع کالاهای ایرانی در قاره سبز باشد.
غلامحسین شافعی در نشست با هیئت بازرگانی آلمان گفت: رابطه ایران و آلمان ارتباطی دیرینه و استراتژیک است و فعالان اقتصادی ایران در طول سالهای گذشته خاطره خوبی از تجارت با بازرگانان آلمانی داشته‌اند و محصولات آنها در توسعه صنعت ایران اثرگذار بوده است.

وی افزود: در طول چند سال گذشته روابط دو کشور از لحاظ اقتصادی با محدودیت‌های زیادی روبرو بوده که باعث کاهش حجم مبادلات تجاری شده است به طوری که در مواردی نظیر غذا و دارو نیز با کم مهری مراجع آلمانی بویژه اداره فدرال آلمان مواجه بوده‌ایم.

شافعی گفت: اکنون شرایط جدیدی به وجود آمده است و نگاه مثبت ایران در تعامل با اقتصاد جهانی و تلطیف روابط دریچه‌ جدیدی برای ارتباط باسایر کشورها گشوده است. در این شرایط دوستان اقتصادی با فرصت جدیدی روبرو هستند تا با استفاده از آن نه تنها روابط اقتصادی گذشته برقرار شود بلکه روابط اقتصادی دو کشور ارتقاء یابد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: در برنامه‌های آینده دولت برای نوسازی ایران، آلمان می‌تواند نقش موثر و شریکی خوب برای برنامه‌های توسعه صنعتی ایران باشد.

وی گفت: در سال‌های گذشته صنایع فرش، خشکبار و زعفران و کالاهای سنتی با ترانزیت به آلمان فعالیت داشتند که این شرایط می‌تواند دوباره احیا و آلمان کانال توزیع کالاهای ایرانی در اروپا باشد.

شافعی افزود: با توجه به موقعیت ویژه ایران به لحاظ جغرافیایی و اثرگذاری بر اقتصاد منطقه تجارت با ایران می‌تواند به همکاری چند جانبه در آسیای مرکزی، افغانستان، عراق، قرقیزستان برای صدور خدمات فنی - مهندسی و پروژه‌های زیربنایی باشد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی ایران گفت: در چنین شرایطی باید اتاق‌های بازرگانی دو کشور برنامه‌های راهبردی جدیدی تدوین کنند تا از فضای پیش رو به خوبی استفاده شود.

در ادامه این جلسه قائم مقام اتحادیه اتاق‌های بازرگانی و صنایع آلمان گفت: امیدواریم که دوستی قدیمی با ایران را دوباره گسترش دهیم. در این شرایط سال‌های سختی برای آلمان نیز وجود داشت و شرکتهای زیادی از شرایط مجود ناراضی بودند.

وی افزود:‌ علاقه‌مندی زیادی در اقتصاد آلمان برای برقراری روابط با ایران وجود دارد به طوری که در صورت امکان می‌توانستیم به اندازه یک استادیوم ورزشی بازرگان به ایران آوریم.

فولکر ترایر گفت: ارتباط با ایران برای ما ارتباط با منطقه است و زمینه تجارت با سایر کشورها از این طریق فراهم می‌شود.

وی افزود:‌ در سالهای گذشته محدودیت‌هایی در زمینه‌های مالی و بانکی ناشی از تحریم‌ها وجود داشت به طوری که برخی از بازرگانان آلمان برای سرمایه‌گذاری در ایران به دنبال تضمین بودند.

قائم مقام اتحادیه اتاق‌های بازرگانی و صنایع آلمان افزود: در شرایط فعلی آلمان آمادگی صدور خدمات مختلف در زمینه‌های پزشکی، فناوری و فنی و مهندسی و واردات از ایران دارد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین