|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۴۳
کد خبر: ۴۶۶۸
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۰
محققان دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در یک طرح تحقیقاتی به تعیین خصوصیات و ارزیابی آثار ضد آفتاب نانولیپوزوم‌های حاوی زعفران و سافرانال پرداختند.
این تحقیق توسط دکتر محمودرضا جعفری، دکتر حسین حسین زاده، دکتر فاطمه ایمانی و دکتر شیوا گل محمدزاده از اعضای هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است.

در این تحقیق که نتایج آن در قالب مقاله‌ای ارائه شده، آمده است: زعفران در طب سنتی کاربردهای فراوانی دارد و یکی از خواص این گیاه، دارا بودن ظرفیت جذب اشعه فرابنفش است.

نانولیپوزوم‌های تهیه‌ شده از عصاره هیدروالکلی کلاله زعفران با غلظت‌های 2، 4 و 8 درصد و همچنین نانولیپوزوم‌های حاوی سافرانال با غلظت‌های 0.25، 0.5 و یک درصد از جمله فرآورده‌های این پژوهش بوده‌اند. لوسیون استاندارد هموسالات 8 درصد نیز بر اساس استاندارد FDA به‌ منظور تعیین SPF و مقایسه صحت روش تهیه شد. SPF فرآورده‌های تهیه شده به روش برون‌تن حلال رقیق‌ شده با استفاده از معادله Mansur‌ و همکاران و اندازه گیری جذب، به‌ دست آمد.

نتایج این تحقیق نشان داد: SPF نانو لیپوزوم‌های حاوی عصاره زعفران 8 درصد به‌ صورت معنی‌داری بیشتر از SPF ماده ضد آفتاب استاندارد هموسالات با غلظت مشابه 8 درصد است.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد: زعفران می‌تواند به‌ عنوان یک عامل ضدآفتاب عمل کند. این مطالعه همچنین نشان داد SPF جزء سافرانال موجود در زعفران با غلظت 0.5 درصد و یک درصد به‌ صورت معنی‌داری بزرگتر از SPF ماده ضدآفتاب استاندارد هموسالات با غلظت 8 درصد است.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که نانولیپوزوم‌های حاوی عصاره زعفران می‌تواند به‌ عنوان یک جاذب اشعه فرابنفش و ضدآفتاب طبیعی استفاده شود. همچنین با استفاده از نانولیپوزوم‌های حاوی سافرانال موجود در زعفران می‌توان با غلظت‌های بسیارکم به SPF بالایی دست یافت.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین