|
|
امروز: يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۵
کد خبر: ۴۴۳۵۴
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۵
وزیر ارتباطات همچنین یادآور شد: در حال حاضر حجم این تبادلات کمی بالغ بر 14 میلیارد دلار محسوب می‌شود که از این میان 10 میلیارد دلار صادرات ایران و چهار میلیارد دلار صادرات ترکیه به ایران است.
به دنبال سفر رجب طیب اردوغان به ایران، وزیر ارتباطات و رییس کمیسیون اقتصادی ایران – ترکیه به ارائه‌ی توضیحاتی درباره دستاورد‌های این سفر پرداخت.

محمود واعظی اظهار کرد: روابط با همسایگان همواره برای تمام کشور‌ها امری مهم محسوب می‌شود و دولت یازدهم از ابتدا اهمیت ویژه‌ای برای این امر قائل بوده است.

وی ادامه داد: درهمین راستا روابط ما با ترکیه مورد توجه قرار گرفته و با توجه به این‌که دو کشور پیشنیه‌ قوی و مشترکات زیاد دارند دو رییس جمهور تصمیم بر آن گرفتند که روابط دو کشور را تغییر دهند.

رییس کمیسیون اقتصادی ایران – ترکیه که شامگاه گذشته در یک بخش خبری صبحت می‌کرد در عین حال اظهار کرد: در زمینه‌ی گسترش روابط دو کشور پیش از این نیز جلسات متعددی تشکیل شده بود و اسنادی هم در سفر‌های قبلی به امضاء رسیده بود. اکنون نیز به دنبال آن هستیم که دو کشور در همه ابعاد تبادلات خود را گسترش دهند.

واعظی در ادامه با اشاره به امضای هشت سند میان دو کشور در قالب سفر رییس جمهوری ترکیه به ایران اظهار کرد: علاوه بر این اسناد دیگری نیز امضاء شده و بستر خوبی فراهم شده تا دو کشور بتوانند در راستای اهدافشان که بخش عمده‌ای از آنها در بخش اقتصادی تعریف شده روابط خود را تا حدود 30 میلیارد دلار افزایش دهند.

*** صادرات 10 میلیاردی ایران به ترکیه

وزیر ارتباطات همچنین یادآور شد: در حال حاضر حجم این تبادلات کمی بالغ بر 14 میلیارد دلار محسوب می‌شود که از این میان 10 میلیارد دلار صادرات ایران و چهار میلیارد دلار صادرات ترکیه به ایران است.

این عضو کابینه دولت همچنین متذکر شد: در سفر اردوغان به ایران مسائل مهمی مورد بررسی قرار گرفته و از جمله حمایت از بخش خصوصی و ایجاد شرایط مناسب برای فعالیت‌های این بخش مورد توجه ویژه قرار گرفته و در همین راستا یکی از هشت سند به امضاء رسیده به موضوعات گمرکی اختصاص پیدا کرد.

واعظی همچنین عنوان کرد: همکاری‌هایی در زمینه‌های مختلف مانند بهداشت و مسائل دارویی، صنعت و تجارت و موضوعات بانکی که از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند از دیگر مواردی بود که در این سفر مورد توجه قرار گرفت.

وزیر ارتباطات در ادامه مذاکرات انجام شده را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: به نظر می‌رسد با فراهم شدن بسترهای مناسب گام‌های موثری برای روابط آینده دو کشور برداشته خواهد شد.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود نیز به شرایط منطقه و نقطه نظرات دو کشور در این زمینه اشاره کرد و گفت: متاسفانه در چند سال گذشته منطقه دستخوش تحولات گسترده‌ای شده و مسائل تروریستی و افراطی‌گری‌ها از دغدغه‌هایی به شمار می‌رود که برای تمام کشور‌های منطقه و حتی سطح بین‌الملل ایجاد کرده است.

وزیر ارتباطات ادامه داد: در این میان ایران به عنوان کشوری باثبات و بانفوذ که در همه مسائل منطقه اشراف دارد و در این حوزه سیاست خارجی قوی را دنبال می‌کند، حرکت می‌کند و برهمین اساس کشور‌های منطقه و حتی کشور‌های غربی امید دارند که با کمک ایران بتوانند تا حدی اوضاع منطقه را ثبات دهند.

واعظی همچنین عنوان کرد: از سوی دیگر براساس اصول محکمی که ما داریم لازم است در کشور‌های اسلامی ثبات و آرامش برقرار شود که برای رسیدن به این منظور در سطح بالا رایزنی‌های متعددی صورت می‌گیرد.

وی درباره بحران‌های فعلی منطقه مانند وضعیت سوریه، عراق و به ویژه یمن نیز متذکر شد: در این خصوص هم در سفر اردوغان به ایران مذاکراتی صورت گرفت و دو کشور متذکر شدند که باید مسائل حل شده و به دنبال راهکارهای مناسبی بود که کشوری مانند یمن بتواند ثبات خود را داشته باشد که قطعا این نوع روابط می‌تواند جایگاه ایران در منطقه را ارتقاء دهد.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین