|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۵
کد خبر: ۴۳۲۱۳
تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۳
به گفته محققان برخی از این کاشی کاری‌ها در دنیا بی نظیر هستند و علاوه بر تمامی درها و دیوارهای کاشی کاری شده در این عمارت با شکوه، اتاقی نیز در کنار زیر زمین وجود دارد که با سنگ‌های ارزشمند و مرجان‌های زیبا تزیین شده است.
خانه و موزه مقدم به عنوان ارزشمندترین خانه جهان که دارای معماری بی‌نظیر و اشیای تاریخی گران بهایی است که این خانه مجلل دوران قاجاریه در مرکز شهر تهران قرار گرفته است.

 خانه و موزه مقدم که به دلیل معماری بی نظیر و زیبا و اشیای تاریخی گران بهای درون آن از دهه 50 میلادی وقتی که پروفسور پوپ (Pope)، مورخ آمریکایی مقاله‌ای با عنوان: سیری در هنرهای ایرانی، در مجله "سپید و سیاه” راجع به این خانه منحصربه فرد و اشیاء تاریخی گران بهای درون آن به چاپ رساند؛ به عنوان ارزشمندترین خانه جهان شناخته شد؛ این روزها در مرکز شهر تهران میزبان گردشگران و بازدیدکنندگان نوروزی است.

در راستای ترویج فرهنگ گردشگری ارزان و با هدف آشنایی شهروندان با فرهنگ و هویت ایرانی و نیز غنی سازی اوقات فراغت در ایام نوروز؛ طرح ویژه گردشگری با عنوان مهمان طهران در محله‌های مرکزی پایتخت که بخشی از طهران قدیم و بناهای ارزشمند تاریخی در آن قرار گرفته که در حال انجام است.

این خانه که متعلق به محسن مقدم، کوچکترین پسر احتساب الملک؛ شهردار دوره ناصرالدین شاه بوده و اکنون به نام موزه مقدم شناخته می‌شود، یکی از مجلل ترین خانه‌های دوره قاجاریه است و دارای اندرونی و بیرونی بسیار زیبا با کاشی کاری‌های ارزشمند و طلایی رنگ است که مقدم آنها را در درون دیوارهای خانه نصب کرده است.

به گفته محققان برخی از این کاشی کاری‌ها در دنیا بی نظیر هستند و علاوه بر تمامی درها و دیوارهای کاشی کاری شده در این عمارت با شکوه، اتاقی نیز در کنار زیر زمین وجود دارد که با سنگ‌های ارزشمند و مرجان‌های زیبا تزیین شده است.

در این موزه که منزل شخصی مقدم بوده، ناب ترین اشیاء ارزشمند و تاریخی که برخی از آنها از طرف سفرا یا مهمانان خارجی به او هدیه داده شده و برخی نیز موروثی و یا خریداری شده است؛ در معرض دید عموم قرار گرفته و برخی دیگر، نظیر ظرف‌های سفالی قرمز چشمه علی به هزاره پنجم قبل از میلاد مسیح باز می گردند.

مقدم منزل خانوادگیش را در سال 1351  وقف دانشگاه تهران کرد واین موزه از مرداد سال 1388 پس از انجام مرمت به روی عموم گشوده شد.

علاقمندان برای بازدید از موزه در ایام نوروز می‌توانند از ساعت 9 لغایت 17 به نشانی خیابان امام خمینی، بین شیخ هادی و ولیعصر (عج) مراجعه کنند.
منبع: فارس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین