کد خبر: ۴۲۲۴۷
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۲
عملیات آزادسازی تکریت و پاکسازی استان صلاح الدین که هم اکنون در مرحله نهایی قرار داشته و تقریبا تا 99 درصد آن با موفقیت انجام شد، با یک عملیات روانی سازمان یافته علیه آن همراه شد تا به هر طریق جلوی نابودی کامل داعش در این استان را گرفته و نجاتش دهند.
این عملیات روانی دارای یک ساختار چند مرحله ای و پیچیده بود که ابتدا از یک شایعه مبنی بر اینکه نیروهای الحشد الشعبی و امنیتی قصد انتقام جویی در عملیات تکریت دارند، شروع شد.

در مرحله بعد شایعه شد که نیروهای عمل کننده اهالی غیر نظامی منطقه را ربوده اند و به نقاط نامعلومی انتقال داده اند.

اما اوج داستان زمانی نمود یافت که الازهر مصر بیانیه ای عجیبی صادر کرد که از نظر عراقی ها غیر قابل باور بود. این دانشگاه شناخته شده جهان اسلام در مصر، موضعی در قبال نیروهای ارتش عراق و الحشد الشعبی اتخاذ کرد که ریشه در تبلیغات و جنگ روانی داعش داشت.

اتهام کشتار سنی ها در صلاح الدین آنقدر سنگین بود که حتی بسیاری از علما و سیاسیون اهل سنت عراق هم واکنش نشان دادند.

از آیت الله بشیر نجفی، تا نوری المالکی و عمار حکیم در بیت شیعی واکنش های تندی به الازهر نشان دادند و در بیت سنی هم از محمد امین عضو جماعت علمای اهل سنت، تا فارس هیتی رییس شورای علمای صلاح الدین و عبد عظیم عجمان رییس کمیسیون اوقاف در پارلمان عراق، موضع گرفتند و انتظار جملگی آنان از الازهر این بود که موضع گیری هایش با آگاهی و متکی بر مستندات همراه باشد.

اما خالد الملا رییس جماعت علمای عراق (اهل سنت) روز دوشنبه از بسیاری از ناگفته ها پرده برداشت و گفت که داعش ساخته برخی سیاستمداران سنی و علمای دینی افراط گراست.

در اظهارات وی که در سایت الیوم الثامن منعکس شده بود ، به چادرهای تحصن در الانبار و موصل در سال گذشته اشاره شده است. وی گفت آن اعتصابات و تحصن ها به داعش قدرت بخشید.

این اولین اظهارنظر رسمی و صریح یک شخصیت عراقی درباره پشت پرده های داعش و چگونگی ایجاد آن در عراق است.

در زمان تحصن های الانبار ، تعدادی از روحانیون تند رو بصورت علنی از داعش حمایت کرده و از نفوذ خود برای یارگیری داعش از مردم منطقه استفاده کردند.

از طرفی ، از مدتها پیش در پارلمان عراق، عده ای از این سیاسیون را به 'داعش سیاسی' لقب دادند که هر بار با ایجاد بحران برای دولت های قبلی و اکنون برای دولت العبادی، فضا را برای تنفس داعش مهیا می کردند.

به عقیده برخی تحلیلگران ، داعشی های سیاسی، در اوج بحران امنیتی چنان چوبی لای چرخ حکومت گذاشتند که حتی نیروهای مستقل اهل سنت را نیز به تعجب واداشت.

اکنون این تحلیلگران اعتقاد دارند ، نیروهای حامی داعش در داخل عراق و در سطح منطقه فعال شده اند تا به هر ترتیب این گروه تروریستی را که در صلاح الدین کارش تقریبا تمام شده تلقی می شود، نجات دهند و عملیات تطهیر نینوا و آزادسازی موصل را به تاخیر بیاندازند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین